Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

Lagere loonstijging en weinig cao’s in juni

Reactie: Sinds half maart ligt het cao-overleg in de meeste bedrijven en bedrijfstakken stil. Dat is zorgwekkend.

de gemiddelde loonafspraak bedroeg in juni-akkoorden 1,9 procent. Dat is een stuk lager dan de 3,0 procent die voor de coronacrisis nog werd afgesproken.

Het aantal cao-akkoorden was met 9 historisch laag. Normaal gesproken is juni met gemiddeld 43 nieuwe cao’s de drukste maand van het jaar.

Tot dusver werden dit jaar 107 cao’s gesloten. In een normaal jaar zijn dat tot en met juni 221 nieuwe contracten.
Peter   |    |  16 juli 2020

Nederlanders loyaler aan lokale winkelier sinds lockdown

Reactie: Ik ben inderdaad sinds de crisis ook meer bij lokale ondernemers gaan shoppen. Je gunt het ze zo erg, dat ik er echt over nadacht hoe ik hun zoveel mogelijk kon helpen door bepaalde aankopen te doen. Daarnaast heb je het meteen in huis, bij online shoppen zit je weer vast aan bepaalde levertijden.
Caroline van Aart   |    |  16 juli 2020

De invloed van corona op ondernemers en hun hypotheekaanvraag

Reactie: Naast de definitieve cijfers van 2019, balans en ingediende aangifte Inkomstenbelasting, wordt meer en meer om een prognose 2020 gevraagd. Opgemaakt door een boekhouder/accountant en hierin dient niet alleen de verwachte omzet en kosten te staan. Mara ook namen en eventuele duur van opdrachten.
Peter   |    |  16 juli 2020

5 basisregels voor een nieuw logo

Reactie: Het Fedex logo is inderdaad een mooi voorbeeld van onbewuste beïnvloeding. 'We always move forward' is wat ze hiermee onbewust duidelijk willen maken. Mooi hoe dat toch een gvoel van vertrouwen kan oproepen, zonder dat er een complex logo nodig is.
Willem   |    |  15 juli 2020

Hoe digitaal werkt ondernemend Nederland?

Reactie: De digitalisering zorgt voor tijdwinst en kostenbesparing. Het vereist alleen een andere manier van denken. En gedragsverandering is in veel authentieke bedrijven nog lastig/te langzaam door te voeren.

De beveiliging van digitale processen is een zeer belangrijk punt en wordt vaak als excuus gebruikt om niet in het geheel over te gaan.

De coronacrisis zorgt er in elk geval voor dat meer mensen dan ooit vanuit huis kunnen werken. En dat dit ook nog effectiever blijkt dan op de werkvloer in aanraking te komen met tijdverslinders of tijdverspillers.
Peter   |    |  15 juli 2020

Richt uw kantoor in op de 1,5-meter samenleving

Reactie: Goed artikel!
Persoonlijk zie ik het voordeel wel van een aircooler. Stuk veiliger dan een airco, die een virus volgens mij veel sneller verspreid. Een aircooler ventileert goed en maakt je ruimte zo 3-4 graden koeler en meer heb je vaak niet nodig.
Aircooler   |    |  14 juli 2020

Sterk herstel China, maar wel veel lijken in de kast

Reactie: De patiënt China en zijn economie lijkt aan de beterende hand en kan nog meer gaan herstellen. Maar China is afhankelijk van met name de VS en ook andere internationale.

De Verenigde Staten beweegt niet echt mee. En de economie in China kampt nog met grote uitdagingen omdat het coronavirus nu elders in de wereld keihard heeft toegeslagen, waardoor de wereldhandel fors wordt verstoord.

Daar heeft China als belangrijk handelsland veel last van.
peter boekhouder-zzp   |    |  14 juli 2020

In meeste sectoren minder zorgen over voortbestaan

Reactie: Nog een kleine aanvulling. Door de uitbraak van het coronavirus en het uitblijven van klanten in winkels, zijn meer en meer bedrijven bezig met onlineshops. De klant is koning en de consument komt niet of minder in de winkel.

Deze crisis zal het proces van shoppen online alleen nog maar versnellen. Met als logisch gevolg dat er minder fysieke winkels zullen zijn. Of minder winkels en meer afhaalpunten.
Peter   |    |  13 juli 2020

In meeste sectoren minder zorgen over voortbestaan

Reactie: In de horeca zullen d egrootste slachtoffers avllen. Maar die vallen pas om na de zomer. Deze maanden kunnen vele restaurants, café's wellicht nog kostendekkend opereren. Vaak werd in de zomer het vlees op de botten gekweekt.

Zondag liep ik nog even door de Haarlemse binnenstad. Ja, er zaten mensen op terrassen. Dus dat is positief maar veel minder dan voorheen.

Restaurants klaagden, afhaalhoreca had het om 19.30 ook al rustig. Het kan komen door 'vakantiegangers'....

Maar euforie is niet te noteren.

Laten we hopen dat de schade straks meevalt.
Peter   |    |  13 juli 2020

Corona doet ondernemers overstappen naar de bv

Reactie: Ik zie net een aanvulling van de belastingdienst komen.

Voor bepaalde aftrekposten (zoals de zelfstandigenaftrek, de meewerkaftrek en de oudedagsreserve) moet u voldoen aan het urencriterium.

Dat houdt in dat u ten minste 1225 uren per kalenderjaar besteedt aan werkzaamheden voor uw onderneming.

Door de coronacrisis kunt u hier in 2020 misschien niet aan voldoen.

En dan zou u niet meer gebruik mogen maken van de aftrekposten.
Om dit risico te beperken, geldt er een goedkeuring voor de periode van 1 maart 2020 tot 1 oktober 2020. U mag er in die periode van uitgaan dat u ten minste 24 uur per week aan uw onderneming hebt besteed. Ook als u dat niet werkelijk hebt gedaan.
Peter   |    |  10 juli 2020

Motorverkoop op weg naar herstel na coronadip

Reactie: Als zzp'er kan een motor van de zaak heel voordelig zijn. Een zakelijke motorrijder betaalt alleen Inkomstenbelasting over het aantal afgelegde privékilometers. Bij de auto van de zaak is de bijtelling maximaal 22 procent van de cataloguswaarde.
Peter   |    |  10 juli 2020

Corona doet ondernemers overstappen naar de bv

Reactie: Je dient je als zzp'er niet te laten leiden door de angst, maar als je een horecazaak hebt en je ziet de maatregelen van het kabinet en de teruglopende klanten dan getuigt het ondernemen van actie wellicht wel lef.

Als zzp'er die uurtje factuurtje werkt moet als hij/zij de overstap al wil maken wel laten op zijn urencriterium.

Het is wel slim om eerst te zorgen dat je 1.225 uur hebt gewerkt waardoor je nog in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek.
Peter   |    |  10 juli 2020

Nederlanders loyaler aan lokale winkelier sinds lockdown

Reactie: Er zijn genoeg redenen om de locale ondernemer te steunen.

De gunfactor, hij/zij is een bekende, je wilt niet dat iemand met wie je ook sport, zingt of danst ten onder gaat. Je steunt indirect ook de gemeenschap, hoe meer je uitgeeft aan producten die gemaakt zijn in je leefomgeving en door lokale ondernemers hoe meer banen worden behouden.

Ondernemers kunnen met hun inkomsten weer investeren in je stad of wijk.

Het is beter voor het milieu. Als je locaal kopt, maak je minder kilometers met d auto. Je bent geen nummer bij de buurtwinkel.

Als ondernemers het geld tzt weer investeren zorgt dat meer reuring in je stad/dorp en voor behoud van werkgelegenheid.
Peter   |    |  9 juli 2020

Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is

Reactie: De uitkomst van het onderzoek is niet verrassend. '55 procent van de werknemers geeft aan dat hun productiviteit verhoogd is. Nog eens 44 procent zei dat ze thuis minder afleiding hadden dan op kantoor.'

Dit is informatie die allang bekend is, maar in het verouderde management zitten vaak 'leiders' die controle willen hebben. Wie zijn zij als hun onderdanen thuis zitten. Wie kunnen ze dan aansturen, uitschelden, de les lezen of een compliment geven.

Als het management die controle loslaat zullen vele bedrijven productiever werken.

Het hoeft niet helemaal de kant op te gaan van Ricardo Semler, maar het gaat wel ook om productiviteit.

Een dag of twee dagen per week op kantoor moet ook de cultuur en teamsfeer kunnen bewaken.
peter boekhouding voor zzp   |    |  7 juli 2020
1  2  3  4  5   ... 145
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken