Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
16 december 2020

Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het

Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Ze staan altijd voor iemand klaar en proberen de problemen van een ander te analyseren, te analyseren en op te lossen. Beschik je over deze gaven en heb je er plezier in om andere mensen op het juiste spoor te zetten? Dan is een carrière in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om je aan te sluiten bij een bestaande organisatie, maar als ook het ondernemersbloed door je aderen stroomt, is het wellicht een goed idee om zelf een nieuw bedrijf op te richten. Je zult dan uiteraard wel eerst de nodige scholing moeten volgen en wellicht certificaten moeten behalen waarmee jij jezelf als professioneel hulpverlener kunt profileren.

Schuldhulpverlening
De verschillen tussen arm en rijk worden steeds groter. Elk jaar komen duizenden landgenoten in de financiële problemen. Soms gebeurt dat door overmacht, bijvoorbeeld wanneer iemand zijn baan verliest of ten gevolge van een echtscheiding. In veel gevallen is de oorzaak echter een iets te royale leefstijl. Wanneer je een schuldhulpverleningsopleiding volgt, kun je deze mensen de helpende hand toesteken en ze uit de problemen halen. Je leert alles over de wetgeving rond schuldsanering en je maakt kennis met zaken als schuldpreventie, belangenbehartiging en tal van juridische aspecten. Met een opleiding op HBO-niveau gaan er vervolgens vele deuren voor je open!
 
Jeugdzorg
Een heel andere tak van sport is het begeleiden en coachen van jongeren. Enkele jaren geleden heeft de overheid de regie van de jeugdzorg overgedragen aan de gemeenten. De laatste tijd wordt steeds nadrukkelijker zichtbaar dat de jeugdzorg heel veel aandacht en geld behoeft. Jongeren hebben meer en meer behoefte aan bijsturing of zelfs intensieve zorg. Een opleiding jeugdzorg biedt jou de mogelijkheid om je voor te bereiden op een uitdagende en vooral dankbare taak als sociaal werker. Je kunt bijvoorbeeld gezinscoach worden en zo een waardevolle bijdrage leveren aan het ondersteunen van kinderen of jongeren met bijvoorbeeld gedragsproblemen, hechtingsproblematiek of spanningen thuis.
 
Volop mogelijkheden
Dit waren slechts twee voorbeelden van opleidingen die je de kans bieden om hulp aan anderen te bieden. De mogelijkheden zijn legio, van het bieden van hulp aan gedetineerden tot een rol als WMO-consulent of bijvoorbeeld iemand die verantwoordelijk is voor leerlingenvervoer. Wanneer je wel graag als hulpverlener aan de slag wilt gaan, maar twijfelt over de studiekeuze, kun je een studieadviseur consulteren.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken