Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Dit is waarom je een elektrische fiets moet leasen!

10 juni 2020 - Werkgevers zijn zich steeds meer bewust van het feit dat beweging de productiviteit van werknemers bevordert. Ook het kabinet vindt dit erg belangrijk! Vandaar dat het vanaf 2020 een stuk voordeliger en aantrekkelijker is om voor ‘een fiets van de zaak’ te kiezen. Wil je ook duurzaam bezig zijn en denk je eraan je auto in te ruilen voor een milieuvriendelijke elektrische fiets? Wij vertellen je meer over het leasen van een elektrische fiets.
 

Elektrische fietsen leasen steeds aantrekkelijker
De vorige leaseregeling was nou niet per se aantrekkelijk. Het was ingewikkeld en vroeg om veel administratie. Alle kilometers die je privé reed moesten nauwkeurig in de gaten gehouden worden. Door omslachtige aspecten als deze kozen weinig werknemers voor een leasefiets.

Het was Prinsjesdag 2018 toen het kabinet ingrijpende maatregelen nam om de filedruk te verminderen. Een van de maatregelen was het vertrouwde Fietsplan een nieuw leven in te blazen, waardoor forenzen gestimuleerd werden de fiets te pakken in plaats van de auto. Deze maatregel werpte zijn vruchten af en men koos vaker voor de fiets in woon-en werkverkeer. Het stimuleren blijft doorgaan! Nu wordt een elektrische fiets leasen ook een stuk aantrekkelijker gemaakt. Zo betaal je als werknemer bijvoorbeeld nog maar 7% bijtelling per maand. 

Hoe zit dat financieel voor mij?
Welke financiële aspecten zijn belangrijk voor jou om te weten? Wij noemen er een aantal voor je op:

  • Je kunt 35% voordeel oplopen ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. De voordeel die je krijgt hangt wel af van de belastingschaal waarin je verkeert. Daarnaast ben je iedere maand maar een laag tarief kwijt, in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag. 
  • In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van om en nabij de €2.500 minder dan €10 per maand kwijt. Hoe dat kan? Je betaalt net als bij een auto bijtelling voor een leasefiets. Dit bedraagt, zoals eerder genoemd, 7%. Dat houdt in dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je belasting over. 
  • Last but ‘not’ leased… mocht jouw baas niet het volledige bedrag betalen, kun je jouw kosten laten verrekenen met je brutoloon. Spreek dan met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon inruilt voor de leasekosten. Maar wat is daar dan het voordeel van? Je brutoloon daalt en daarmee ook je belastingen en sociale bijdragen!

Weten of een e-bike bij jou past? Vraag een gratis proefrit aan en test het uit! 

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.