Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
23 april 2020

Het thuiswerkgeschenk

Als relatiegeschenk geven we waterflessen, pennen, usb-sticks, sleutelhangers, bekers en opladers. Met het bedrijfslogo proberen we de naamsbekendheid te promoten. Zijn de ontvangers daar blij mee?

 

Plan
De doelstelling dient te passen in een plan. Gaat het om naamsbekendheid bij bestaande klanten te vergroten waardoor klanten zich meer aan het merk binden? Om de verkoop een boost te geven? Relatiegeschenken horen bij marketing. Het is zinvol in hoeverre het bijdraagt aan de strategie. Is het instrument meetbaar en wanneer is een gesteld doel bereikt?

Promotie
Een relatiegeschenk uitdelen op een beurs heeft een andere betekenis dan de vaste klant die al jaren gebruikt maakt van jouw diensten of producten. Een sleutelhanger met logo is gepast bij passerende potentiele klanten. Een bestaande klant maak je er minder blij mee. Bepaal welke bestaande klanten een relatiegeschenk verdienen en pas de waarde van het geschenk daarop aan. Dit laatste wordt meer en meer actueel in de anderhalvemetermaatschappij. Grote bijeenkomsten zijn afgelast of worden verschoven naar een onzekere toekomst.

Nut
Een promotieartikel moet indruk maken. Het zijn symbolen. Gives away artikelen zijn geen wegwerpartikelen maar dienen in de productkeuze en uitvoering doordacht te zijn. Zo zijn er aanbieders die corona preventie artikelen aanbieden. Buttons die de anderhalvemeterafstand aangeven, beschermhandschoenen, handgel met een eigen opdruk en antibacteriële pennen.

Persoonlijk met afstand
Relatiegeschenken krijgen een persoonlijke waarde. Maar dan nog geldt om het juiste geschenk aan te bieden. Het aanbieden is niet meer persoonlijk, maar om veiligheidsredenen via de pakketdienst. Een relatiegeschenk geadresseerd verzenden kan, maar mist wel de emotionele overdracht. Het is prettig om een uniek relatiegeschenk te overhandigen met een boodschap. Die boodschap is dikwijls belangrijker dan het geschenk zelf.

Kerst
Relatiegeschenken voor de kerst lijkt nu nog ver weg, maar het is niet verkeerd om vooraf goed na te denken over de inhoud. Kerstpakketten samenstellen online? Het is de meest eenvoudige manier om ideeën op te doen over de inhoud van een pakket. Veel pakketten zullen corona gerelateerd zijn; beschermingsmiddelen en artikelen die het langdurig thuiszijn comfortabeler maken zoals een thuiswerkpakket.

De inhoud kan dan een Ear-headset, telefoon standaard plus draadloze oplader zijn. Een springtouw met digitale sprongen-meter of een fitness elastiek zorgt voor de tussentijdse beweging. Voeg daarbij thuiswerktips met een persoonlijke boodschap bij.
 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken