Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
7 april 2020

Kan ik die aanbouw wel betalen?

Heb je een goed jaar gedraaid vorig jaar als ondernemer en kun je nu eindelijk aan de slag met het uitbouwen van je eigen huis omdat je meer reserve hebt dan gebudgetteerd is? Dan zijn er tal van mogelijkheden om het geld in te zetten nadat de winstbelasting verrekend is zodat je ook daadwerkelijk alleen beschikbare reserves uit je onderneming haalt. Maar waar moet je op letten wanneer het gaat om die aanbouw en de kosten die ervoor beraamd zijn?
 

Geld uit je onderneming halen voor een aanbouw
Als zzp’er is het relatief makkelijk om geld uit je bedrijf te halen. Zeker als je eerst even let op de kosten die nog gemaakt moeten worden, en uiteraard de belastingen. De meeste zzp’ers hebben geen enorme reserves nodig, zeker niet wanneer de vaste lasten laag zijn. Maar dat betekent niet dat je zonder enige consequenties het geld vrij kunt besteden. Enige reserves zijn altijd noodzakelijk, zeker wanneer de situatie zich weer voor kan doen zoals we deze nu zien tijdens de Coronacrisis. 

Daarom is het goed om een reserve in de onderneming te laten zitten. Alleen bestaat dan de kans dat je niet genoeg kapitaal hebt voor die aanbouw. Schuif je dat dan naar de langere termijn of ga je op zoek naar een andere optie?

Geld lenen?
Als zzp’er is geld lenen bij de bank lastig. Zelfs wanneer het voor je woning is, want een vast inkomen ontbreekt en dat is zo ongeveer het eerste dat de bank wil weten. Gelukkig zijn er meer oplossingen. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening afsluiten, al is dat wellicht niet de meest verstandige optie wanneer je niet exact weet hoeveel geld je nodig hebt om die uitbouw compleet te maken.

Een doorlopend krediet is een betere oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten én geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt. Op die manier kun je relatief eenvoudig de aanbouw realiseren zonder dat je achteraf gezien te veel geld uit je onderneming gehaald hebt voor persoonlijke uitgaven.

Weet waar je het voor doet
Als ondernemer kan het af en toe lastig zijn om opnieuw de motivatie te vinden om zeven dagen per week aan de slag te gaan en alles te geven binnen de onderneming. Af en toe geld uitgeven zodat je weet waar je het voor doet, is dan geen onverstandige zet. Zeker niet wanneer het in iets is dat waarde vasthoudt of zelfs meer waard wordt op termijn. 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken