Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
1 april 2020

Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop

Ben je voornemens een webshop te starten? Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online. Een alternatief is het kopen van goedkope, bestaande producten buiten Nederland en ze met marge te verkopen aan de Nederlandse consument. Om een webshop te bouwen zijn er verschillende factoren, waarover vooraf moet worden nagedacht. In dit artikel zetten we een aantal van deze punten voor je op een rijtje! Zo ga je direct goed van start wanneer je webwinkel live gaat.

Eerste stappen bij het bouwen van een webshop
Het bouwen van een webshop begint bij het afnemen van een aantal diensten. Onderstaand vind je hier een overzicht van.
 
-       Webhosting
-       Domeinnaam
 
Bij het afnemen van webhosting heb je de keuze tussen shared webhosting en VPS hosting, waarbij VPS voor virtual private server staat. De tweede optie is vaak het snelst! Zeker in een webshop met een groot aantal productfoto’s kan dit voordelen bieden. Bij shared webhosting deel je de server met anderen (zonder dat je ziet wie dat zijn). Vaak kun je bij het afnemen van webhosting ook direct een domeinnaam registreren. Houd de domeinnaam kort en krachtig. Zo is deze makkelijker te onthouden!
 
Aan de slag met het bouwen van je webshop
Nu je een webhostingpakket en domeinnaam geregistreerd hebt, is het zaak om aan de slag te gaan met de bouw van je webwinkel. Hierbij dien je eerst een keuze te maken uit verschillende soorten contentmanagement-systemen (CMS). Veel mensen kiezen voor WordPress in combinatie met WooCommerce. Een alternatief is Magento, wat net als WordPress zeer gebruiksvriendelijk is. Over beide systemen valt op internet veel te lezen, mocht je af en toe vastlopen. Naast een contentmanagement-systeem heb je een lay-out voor je webshop nodig.
 
Opsommend dien je aan het eind van deze tweede fase de volgende zaken geregeld te hebben:
 
-       Installatie van een contentmanagement-systeem
-       Aanschaf van een lay-out (betaald of gratis)
 
Je webshop inrichten met producten
Is het je gelukt om het contentmanagement-systeem te installeren en hierbinnen de lay-out in te stellen? In dat geval is het tijd om de webshop te vullen! Vaak biedt het contentmanagement-systeem je talloze mogelijkheden om de lay-out helemaal naar je eigen smaak samen te stellen. Pas op met het toevoegen van extra plug-ins! Niet alleen zijn sommige plug-ins onveilig, ook kunnen ze je webshop onnodig traag maken.
 

 
Doorsturen »   1 reactie »   


 
Reacties
 
Niels Arts  |   | 
15-04-2020
 | 
10:24 uur
Het maakt voor een webshop nogal wat uit wat voor keuzes je maakt in het begin. Onderschat dat proces niet. Welk CMS kies je? Het maakt namelijk nogal wat uit als je kiest voor Woocommerce, Magento, Lightspeed of een Mijnwebwinkel systeem. Kies je wel of niet voor betaalde platformen? Welke voordelen en nadelen hangen daaraan? En als je ervoor kiest hoe ga je ze dan koppelen? Met Channable, channelengine, een andere koppelingssysteem of ga je zelf iets bouwen? Welke betalingssysteem kies je? Adwords en shopping? Allemaal vragen waar je vaak weinig ervaring mee hebt. Soms is het dan handig om iemand te hebben die je daarin begeleidt...

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken