Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
14 maart 2020

Welke hypotheek past bij de zzp'er?

Je hebt als zzp’er een leuk inkomen met je glazenwassersbedrijf. Je bent altijd lekker buiten en je ziet en ontmoet veel mensen. Omdat je jouw werk serieus neemt en heel erg goed doet krijg je als vanzelf steeds meer opdrachten. Je bent gespecialiseerd in de kleinere bedrijfsgebouwen op industrieterreinen.

Je denkt erover om het eigenlijk te kleine huisje waar je nu woont met je gezin te verkopen en een grotere woning te zoeken. Volgens jou kan het nu wel. Je verdient best goed en het ziet er naar uit dat je jouw klanten wel kunt houden en dat er hoogstwaarschijnlijk ook nog wel nieuwe klanten bij zullen komen.

In de buurt
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang. Ook de toekomst is belangrijk. Hoe zal dit inkomen zich in de komende jaren ontwikkelen. Je weet in ieder geval zeker dat je in het dorp waar je nu woont wil blijven. Je kinderen gaan er op school en je vrouw heeft er werk. Ook belangrijk voor de nieuwe hypotheek. En de rente? Kijk daarvoor snel op NIBC rente.
 
Voorbereiding
Zet al je cijfers goed op papier. Wat je wil lenen en om welk huis het gaat. Wat de waarde van het huis is en wat je zelf verdient. Noteer ook wat het inkomen van je vrouw is. Dit tweede inkomen wordt voor 70% meegeteld. In de huidige regelgeving is het zo dat je niet meer dan de huidige waarde van het nieuwe huis mag lenen. Of je nou tien keer zoveel verdient of niet. Nu kun je beginnen met het berekenen van de nieuwe maandlasten. Dat hangt natuurlijk af van de rente, maar die verandert nogal eens want die is variabel. Bij een hypotheek kun je die vastzetten voor bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar. Dan weet je voor die periode tenminste waar je aan toe bent. Altijd hetzelfde bedrag, altijd dezelfde maandlasten. Dat is voor jou als zzp’er wel handig en kun je niet voor plotselinge extra lasten komen te staan.
 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken