Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
11 maart 2020

Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?

Ben je zelfstandig ondernemer met een eenmanszaak dan is het belangrijk om je bedrijf te beschermen tegen schadeclaims. De financiële schade voor uiteenlopende risico´s is te beperken met zzp verzekeringen. Nu zijn er voor de zzp´ers allerlei verschillende soorten verzekeringen beschikbaar. Die zijn niet allemaal nodig. Het is belangrijk dat je financiële schade beperkt als zzp´er met verzekeringen die op jouw situatie zijn afgestemd. Hieronder staan de zzp verzekeringen vermeld die het meest belangrijk zijn.
 

Verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid
De financiële gevolgen van schadeclaims zijn soms groot. Je hebt als ondernemer zomaar de kans dat je schade veroorzaakt aan spullen van een opdrachtgever. Bijvoorbeeld als je aan het schilderen bent en een geopend verfblik op een onafgedekte vloer valt. De klant verhaalt de schade dan op jou. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële gevolgen van deze schade. Dat is bijvoorbeeld ook het geval als je tegen een lamp aanstoot die kapot gaat. Naast de dekking voor schade aan goederen is er dekking voor letsel aan personen.
 
Verzekering voor beroepsaansprakelijkheid
Heb je een adviserende functie waarbij jouw advies grote gevolgen heeft? Een verkeerd gegeven advies leidt mogelijk tot schade. Volgt er een claim om de schade te vergoeden dan moet je die zelf betalen als de aansprakelijkheid vaststaat. Behalve als je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Dan zijn de beroepsfouten die je maakt verzekerd.
 
Verzekering voor rechtsbijstand voor bedrijven
De kans bestaat dat je als zelfstandig ondernemer met een geschil of conflict te maken krijgt. Als je dan juridische bijstand nodig hebt, loop je zomaar het risico dat de kosten hoog oplopen. Dat wil je natuurlijk liever niet en daarom is het handig om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld voor als je in conflict komt met een leverancier waar een procedure uit voortvloeit. Of als een klant een rechtszaak tegen je bedrijf start.
 
Verzekering voor inventaris
Heb je een bedrijf met inventaris of voorraad? In dat geval is het aan te raden om een zzp verzekering voor je inventaris af te sluiten. Er kan altijd schade ontstaan aan je inventaris door bijvoorbeeld wateroverlast of als er brand uitbreekt. Ook diefstal als gevolg van inbraak is uiteraard een risico dat je loopt. De gevolgen hiervan zijn in te dekken door als zzp´er een inventarisverzekering af te sluiten.
 
Verzekering voor bedrijfsauto
Rijd je in een bedrijfsauto? Bijvoorbeeld in een bestelbus om goederen te bezorgen als koerier? Of heb je een bestelbus waar je alle materialen en gereedschappen in vervoert om je werkzaamheden te verrichten. Ook dan bestaat altijd een risico op schade. Met een bedrijfsautoverzekering is de wettelijke aansprakelijkheid gedekt. Dat is een verplichte dekking als je eigenaar bent van een auto.

Overige zzp verzekeringen
Er zijn afhankelijk van je bedrijfsvoering nog andere zzp verzekeringen beschikbaar. Denk maar aan een opstalverzekering als je een bedrijfspand hebt. Of aan een verzekering voor constructie voor bouwwerken. Dat is toch wel handig als je als zzp´er in de bouw werkt. Bekijk daarom goed welke zzp verzekeringen voor jouw bedrijf het meest geschikt zijn.
 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken