Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
10 februari 2020

Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder

Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht. Een werknemer die niet aanwezig kan zijn, kan immers ook geen productiviteit leveren. Uit onderzoeken blijkt dat een sportende werknemer gemiddeld tot wel 6 dagen per jaar minder verzuimt. Het is dan ook goed om eens dieper in te gaan op wat hier allemaal de redenen van zijn. Zo weet je als werknemer direct hoe je hiervan kan profiteren op een goede manier.
 

Betere conditie betekent betere weerstand
In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat een werknemer een goede conditie heeft. Wie goed in zijn of haar vel steekt, is minder vatbaar voor de griep die op dat moment heerst. Dit kan dus zomaar enkele dagen in elke winter schelen. Wie meer weerstand heeft, is beter in staat om te vechten tegen de ziektekiemen die in het lichaam terechtkomen. Dus zelfs wanneer je wordt aangestoken, kan je er al veel sneller weer bovenop zijn. Dit kan in jaren waarin een epidemie woedt dan vooral ook veel schade voor bedrijven voorkomen.
 
Minder last van blessures
Doordat de werkzaamheden vaak zwaar kunnen zijn, kan dit allerlei blessures met zich meebrengen. Het gaat dan niet alleen om fysieke arbeid. Ook wie in een bepaalde houding moet zitten gedurende de dag, kan last krijgen van rug- en nekklachten. Om over pijn in de spieren en gewrichten nog maar te zwijgen.
 
Wanneer je een een kantoor in Den Haag bezit zou je een lidmaatschap voor jouw werknemers kunnen afsluiten bij een sportschool in Den Haag. Daarmee zijn deze ongemakken in grote mate te bestrijden en zelfs te voorkomen. Dit zijn vaak klachten die voor langdurig verzuim zorgen. Als werkgever zie je je werknemers dus graag sporten.
 
Actief aan meewerken
Wanneer je weet dat sporten het verzuim onder werknemers in deze mate kan terugdringen, dan ben je natuurlijk direct geïnteresseerd als werkgever. Reken maar eens uit hoeveel kosten je dit op jaarbasis kan schelen. Met die kennis in het achterhoofd, is het dus ook niet vreemd dat je er wel interesse in hebt om hier actief aan mee te werken. Bedrijven die de medewerkers gezamenlijk naar de sportschool laten gaan, komen dan ook steeds meer voor. Dat maakt het ook nog eens een stuk leuker en aantrekkelijker om te doen. Alle reden om daaraan te willen meewerken

 
Doorsturen »   2 reacties »   


 
Reacties
 
Nils  |   | 
3-03-2020
 | 
09:36 uur
Ik ben zelf sinds kort weer regelmatig gaan sporten en ik merk al snel verschil met een toename in energie en verlaagd stressniveau.
Shift Office Support  |   | 
4-03-2020
 | 
10:22 uur
Helemaal eens met dit artikel. Wanneer je regelmatig sport en vooral ook gezond eet voel je je zoveel fitter zowel lichamelijk als geestelijk.
Denk maar aan hoe je je voelt mentaal als je teveel suiker op hebt. Dan voel je je eerst even helemaal lekker alsof je de hele wereld aan kunt en na een uur voel je je moe, suf en soms zelfs somber omdat je weer een suiker shot nodig hebt. Gezond eten met bewegen is voor mij de manier om me lekker te voelen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken