Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
15 oktober 2013

Freelancers en MKB'ers profiteren van gesponsorde leaseauto

Peugeot 107 met mijn domein reclame.

De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Briskmagazine.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Mijndomeinauto.nl is een goedkope, transparante auto leasemaatschappij die op een innovatieve wijze een leaseauto voor iedereen bereikbaar maakt. De gesponsorde leaseauto is een creatief en maatschappelijk verantwoord marketingconcept waarmee je je naamsbekendheid vergroot en veel exposure realiseert. Door handig gebruik te maken van sponsoring profiteert de berijder van zeer aantrekkelijke leasetarieven. Dit concept is daardoor bijzonder geschikt voor freelancers en startende MKB'ers.


Auto als marketingconcept
Reclame op een auto biedt een veel hogere exposure dan bijvoorbeeld een uiting op een abri of reclamemast. De auto rijdt in steeds variërende verkeersstromen en staat geregeld op een andere parkeerplaats. Bovendien treedt de berijder op als ambassadeur. Veelal is dit namelijk de ondernemer zelf of een tevreden medewerker of familielid. De leaseauto krijgt het eigen logo of wordt volledig in de huisstijl van het bedrijf bestickerd.

Waarom geschikt voor freelancers en startende MKB'ers?
Privé lease van een auto blijkt voor veel freelancers en startende MKB'ers een uitstekend alternatief voor de traditionele vorm van zakelijk leasen. Het is een relatief goedkope en eenvoudige manier om een nieuwe auto te rijden. Beginnende ondernemers hebben vaak niet de middelen om een nieuwe auto aan te schaffen en banken staan veelal niet te springen om deze bedrijfsmiddelen te financieren. Als dat al wel lukt, dan gaat dit in de regel ten koste van de financieringsruimte voor de exploitatie. Bij de opzet via mijndomeinauto.nl zijn geen jaarcijfers nodig en is er geen sprake van een BKR-notering of fiscale bijtelling. Bovendien kan de verdeling van de kosten voor de auto, bestaande uit de leasetermijnen in privé en de sponsorbijdrage zakelijk fiscaal geoptimaliseerd worden. Daarnaast rijden de auto's zeer groen door de extra compensatie die mijndomeinauto.nl realiseert.

Wat kost het?
De maandelijkse leasetarieven bij een contract met een looptijd van 2 jaar variëren van € 199,- inclusief BTW per maand voor de Peugeot 107 tot € 349,- inclusief BTW voor de Renault Clio Estate. Deze tarieven zijn inclusief onderhoud, WA casco verzekering, inzittende verzekering, (internationale) pech hulp en vervangend vervoer bij schade. Alleen de kosten voor de brandstof komen er nog bij. Omdat het privélease betreft, heeft de berijder geen fiscale bijtelling. De sponsorbijdrage is € 40,- exclusief BTW per maand. Deze kosten vallen onder reclame- of sponsorkosten in de V&W-rekening van de ondernemer. Naar eigen inzicht kan de sponsorbijdrage in overleg met de accountant of boekhouder verhoogd of verlaagd worden om de kosten in privé te verminderen of fiscaal voordelen te behalen.

Hoe werkt het?
De auto kan via www.mijndomeinauto.nl worden door de ondernemer. Het leasecontract met een looptijd van 1 of 2 jaar komt op naam van de ondernemer. Het bijbehorende sponsorcontract kent dezelfde looptijd en is een overeenkomst met de onderneming. De leasetermijnen worden maandelijks vooraf geïncasseerd en de sponsorbijdrage wordt in zijn geheel vooraf voldaan voor 12 of 24 maanden. In overleg met de sponsor wordt de bestickering besproken. Bij de aflevering aan de berijder staat de auto, met stickers en al, glimmend op de rijdende ambassadeur te wachten. Deze nieuwe ambassadeur kan naast de ondernemer ook zijn of haar partner, kind, goede bekende of werknemer zijn.

Groen, groener, groenst
De auto's hebben allemaal energielabel A. De CO2 uitstoot wordt daarnaast meer dan volledig gecompenseerd door een samenwerking met het FairClimateFund.

Iedereen een auto
Mijndomeinauto.nl is ruim 2,5 jaar geleden gestart als leasebedrijf speciaal voor particulieren. De oprichters vonden dat het leasen van een auto goedkoper, simpeler en transparanter moest kunnen. Dit is gelukt met auto’s die centraal worden ingekocht en één keer per maand worden uitgeleverd. Door sponsoring kan met bestickerde auto's extra voordelig worden gereden. Het credo: simpel, goed & goedkoop is ook terug te zien in de overeenkomst die slechts 10 afspraken omvat.

Meer informatie?
Kijk op de zakelijke pagina van www.mijndomeinauto.nl of stuur een e-mail naar: auto@mijndomein.nl

 
Doorsturen »   2 reacties »   


 
Reacties
 
Black Cab Groningen  |   | 
23-06-2015
 | 
18:43 uur
Mooi concept. Dit kan ook erg goed gebruikt worden taxi's. Ben zelf werkzaam als taxi in Groningen en de auto's die daar bestickerd zijn zien er onprofessioneel uit. Onze taxi gaat binnenkort ook opnieuw bestickerd worden omdat het huidige mij niet bevalt. Ik kan niet wachten totdat mijn taxibusje opnieuw wordt gedaan. Zal veel nieuwe klandizie met mijn nieuwe taxi in Groningen
Irene Sareli  |   | 
16-03-2016
 | 
11:08 uur
Er zitten inderdaad veel voordelen aan, maar ook zeker nadelen. Zo vervallen al je opgebouwde schadevrije jaren. MijnDomein geeft zelf namelijk geen leaseverklaringen af, maar besteedt dit uit aan een derde partij. Hierdoor is de verklaring onbetrouwbaar voor veel verzekeringsmaatschappijen als je weer zelf een auto neemt. Je moet dan dus weer op 0 schadevrije jaren beginnen en betaalt de hoofdprijs, terwijl je misschien wel al 20 jaar schadevrij rijdt. Daarnaast is MijnDomein een aangenaam bedrijf zolang je met ze op 1 lijn zit. Zo heb ik meegemaakt dat ik mijn website wilde staken (omdat ik mijn bedrijf stopte), terwijl ik een MijnDomein auto reed. Vervolgens geloofden ze ineens niet dat ik was wie ik zei dat ik was, ondanks de MijnDomein auto. Ze hebben me letterlijk gepest en ik heb op maar liefst 7 manieren mijn identiteit moeten bewijzen.
De auto's zijn van goede kwaliteit en zien er leuk uit, dat wel. Daarnaast is alles goed geregeld en verloopt het makkelijk. Wel belangrijk om te weten is het dat als ze een keer niet af kunnen schrijven van je rekening, dat je direct je leaseperiode niet meer kan verlengen of een nieuw contract aan kan gaan. Als je werkgever dus eens te laat is met betalen of er is een probleem bij de bank, dan heb je gewoon pech. Dan houdt de service op aan het einde van de leaseperiode. Tot slot zijn de genoemde tarieven in het artikel oude tarieven. Ik betaalde ook de eerste 3 jaren 199 euro. Daarna ging ik 130 euro betalen en binnen een jaar werd dit minimum tarief ook weer opgehoogd. Gemiddeld betaal je per jaar een tientje meer voor dezelfde auto. Andere leasemaatschappijen worden juist door de groter wordende concurrentie goedkoper, waardoor MijnDomein allang niet meer de goedkoopste optie is. Dit waren ze wel overigens. Nu lease ik een grotere auto voor 156 euro per maand onder dezelfde voorwaarden bij een andere maatschappij. Ik krijg dus meer voor bijna 100 euro minder in de maand.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken