Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
7 januari 2020

Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting

De technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig sneller dan ooit te voren. Zeker op het gebied van internet. Aan de ene kant is dit toch prachtig, want het internet heeft ons veel gebracht. Een nadeel daarvan is echter dat voor een internetondernemer de concurrentie steeds groter wordt.

Maar hoe zorg je er voor dat jij je als internetondernemer kunt onderscheiden van andere ondernemers op internet? Allereerst heb je daar natuurlijk een goede hosting voor nodig. Als internetondernemer kun je vrijwel niet zonder een goede hosting.
 
Waarom is een goede hosting zo belangrijk? Lees hieronder de belangrijkste redenen voor een goede hosting voor jou als internetondernemer.
 
Bezoekers blijven behouden
Een voordeel van een uitstekende hosting is dat je je bezoekers sneller kan blijven behouden. Dit klinkt misschien enigszins raar, maar het is gemakkelijk uit te leggen.
 
Tegenwoordig is de gemiddelde consument zeer verwend. Er zijn zeer veel websites die snel laden doordat die voorzien zijn van een uitstekende hosting. Heb jij echter een slechte hosting, dan is de kans groot dat je site wat trager gaat.
 
En uit onderzoek is gebleken dat een trage website vrijwel altijd resulteert in bezoekers die sneller wegklikken. In deze moderne tijd hebben bezoekers daar simpelweg geen geduld meer voor.
 
Daarom is een goede hosting ook van groot belang. Daarmee zorg je er namelijk voor dat je website lekker snel gaat en bezoekers behouden blijven.

Ga niet voor de goedkoopste hosting
De klanten zijn natuurlijk heilig voor iedere internetondernemer. Zonder klanten heeft je onderneming namelijk geen bestaansrecht. Zij zijn het fundament achter je onderneming.
 
Bespaar om die reden dan ook zeker niet op je hosting, zeker niet als internetondernemer. Dit zorgt er namelijk voor dat je problemen krijgt met je klanten. Je moet ze sneller bedienen dan ooit te voren.
 
Op die manier kun jij er als internetondernemer uitspringen en wat betekenen voor je klanten. De goedkoopste hosting is vrijwel nooit de beste hosting. Want in principe geldt: hoe meer je betaalt voor je hosting, hoe sneller je hosting zal zijn.
 
Het belang van hosting in 2020
In 2020 zal de hosting belangrijker worden dan ooit te voren. Zoals in de inleiding al even vermeld, ontwikkelt de technologie zich sneller dan ooit tevoren.
 
Dat betekent dat er in 2020 ook steeds meer concurrentie is van andere internetondernemers. Natuurlijk kun je je op verschillende manieren onderscheiden van deze internetondernemers.
 
Door betere producten aan te bieden tegen scherpere prijzen bijvoorbeeld. Maar dus ook met je ideale hosting. Door een snelle website aan te bieden ben jij gebruiksvriendelijk voor klanten.
 
Dit zorgt ervoor dat klanten ook veel sneller terugkomen.
 
Hosting en SEO
Als internetondernemer heb je waarschijnlijk wel eens van SEO gehoord. Dit is het algoritme waar Google gebruik van maakt om te bepalen hoe hoog jij komt te staan in Google.
 
Google is één van de grootste techbedrijven van de wereld, met de grootste zoekmachine ter wereld. Dit heeft als gevolg dat je als internetondernemer voor een groot deel afhankelijk bent van Google.
 
Google heeft eindeloos veel gebruikers en dit is dus de ideale manier om aan klanten te komen. Je kunt in principe op twee manieren gebruikmaken van Google. Allereerst kun je betaald adverteren. Je staat dan vaak bovenaan en moet betalen per klik op je website. Hoe meer je qua klik betaalt, hoe waardevoller de klik kan zijn. Dit kan echter een dure kwestie worden en om die reden is het ook handig om aandacht te besteden aan gratis adverteren.
 
Dit kan dus middels SEO. Hoe beter je website is, hoe hoger je in Google komt. Een goede hosting heeft daar dus ook mee te maken, want snellere hosting zorgt voor een snellere website. Dit is onderdeel van het zoekalgoritme van Google.

Conclusie
In dit artikel heb je het belang van een goede hosting voor jou als internetondernemer gelzen. In een laatkapitalistische samenleving is het onderscheiden in vergelijking met anderen belangrijker dan ooit.
 
De concurrentie is moordend en veel ondernemers opereren tegenwoordig via het internet. Maar hoe weet je nu wat een goede hosting is? Enerzijds kun je recensies daaromtrent lezen, maar je kunt ook naar de specificaties kijken.
 
 

 
Doorsturen »   2 reacties »   


 
Reacties
 
Caroline van Aart  |   | 
17-01-2020
 | 
09:51 uur
Als virtual assistant ontzorg ik ondernemers op afstand en werk ik dus de gehele dag door met slimme online tools. Ik geef ze advies en leg ze uit hoe ze online tools kunnen inzetten om efficiŽnter te werken waardoor ze meer tijd over houden om te ondernemen. Mijn advies zou zijn om elke keer stapje voor stapje een online tool te gaan uitproberen en dan te ondervinden hoeveel tijd het je kan besparen. Gebruik voor facturen en offertes bijv. Moneybird en voor al je to do's Asana of Trello. Succes!
Totaalbesparen.com  |   | 
28-01-2020
 | 
15:00 uur
Wij zien in onze vergelijker ook dat steeds meer mensen kiezen voor het snelste internet en dit zal alleen maar meer worden

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken