Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
4 januari 2020

Voeding voor de concentratie

De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van briskmagazine.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen. Ook de mineralen magnesium, ijzer, jodium en zink zijn essentieel. Een tekort aan deze vitamines en mineralen kan er toe leiden dat je minder goed presteert vanwege een onvoldoende concentratie.
 

Proces
Concentratie is een cognitief proces in je hersenen waarbij je je selectief kunt richten op één proces, terwijl andere processen genegeerd kunnen worden. Het is een mechanisme dat de enorme hoeveelheid aan prikkels filtert. Dit wordt ook wel selectiviteit in de waarneming genoemd. Je kunt aandacht dus concentreren op één aspect, maar je kunt het ook verdelen. Op het moment dat je je aandacht richt op bijvoorbeeld twee processen, heb je maar een gedeeltelijke aandacht voor elk van hen.
Te veel technologie en geen prioriteiten stellen zorgen voor een verminderde concentratie. Gezond en gevarieerd eten en voldoende water drinken, helpen juist wel om je beter te concentreren. Ook bewegen en voldoende slaap zijn belangrijke factoren.

Vijf belangrijke voedingstoffen:
Chocolade met voldoende cacao, noten, avocado, spinazie en paprika.

Chocolade
Pure chocolade bevat magnesium wat helpt om vermoeidheid te verminderen en de energie in het lichaam bevordert. Daarnaast bevat het cafeïne wat leidt tot een hogere concentratie. Pure chocolade bestaat uit minimaal zeventig procent cacao.

Noten
Elke dag bescheiden ongezouten noten eten verhoogt de concentratie. Amandelen, cashewnoten en paranoten bevatten wat magnesium en omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuur DHA draagt bij aan de hersenfunctie. DHA is een belangrijk bestanddeel van het hersenweefsel en het centrale zenuwstelsel. Hier komen hoge concentraties van DHA in voor. Cashewnoten bevatten bijna elke vitamine van het B-complex. Deze vitaminen hebben een gunstige invloed op de hersenen, net als vitamine B12. Vitamine B12 vind je alleen in producten van dierlijke oorsprong zoals vlees(waren), zuivel en eieren. Voor vegetariërs en veganisten is het zinvol om vitamine b12 tabletten als aanvulling op de voeding in te nemen.

Avocado
Avocado is een vruchtgroente. Het wordt bij de groente ingedeeld omdat het meestal als groente wordt gegeten. Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten omega 3 vetzuren, een onverzadigd vet. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, vette vis en noten.

Spinazie
Spinazie zit boordevol voedingsstoffen en is caloriearm. Het is een groene bladgroente, deze vormen een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Spinazie heeft antioxiderende en anti-kankereigenschappen. Het is ook rijk aan eiwitten en vitaminen, zoals vitamine B11. Spinazie helpt de hersenfunctie, het geheugen en de concentratie te handhaven.  Ook draagt het bij aan de weerstand tegen stress en helpt het je in stresssituaties.

Paprika
Paprika is een vruchtgroente. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Een rode paprika bevat tweemaal zoveel vitamine C als de groene paprika. Deze vitamine is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Het is ook goed voor de gemoedstoestand.

Voeding is dus essentieel voor de concentratie. Vooral het ontbijt is belangrijk. Kies voor de juiste tussendoortjes met vitaminen en mineralen. Een goede nachtrust en tijdige ontspanning gedurende de dag bevordert de concentratie. Ook voldoende bewegen, het liefst een half uur per dag.

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken