Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
9 november 2019

Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden

Een kantoorpand verhuren is een zeer lucratieve business. Het voordeel van verhuren aan bedrijven is dat deze zich vaak voor langere tijd in het pand zullen huisvesten. Dit is bij de verhuur van kleinere ruimtes in een pand natuurlijk minder vaak het geval, maar bij winkelpanden of volledige gebouwen kun je hier haast wel wel vanuit gaan. Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden. In dit artikel beschrijven we een aantal punten waar u rekening mee dient te houden bij het verhuren van een bedrijfspand.
 

Veiligheid en controle
Een gemiddeld bedrijfspand, groot of klein, wordt door een bedrijf maximaal benut en je kunt er dan ook vanuit gaan dat er meerdere mensen in het pand aanwezig zullen zijn. Daarnaast zullen er in het pand laptops, computers, servers of andere dure apparatuur en inboedel te vinden zijn. Het is dan ook belangrijk dat je de veiligheid van deze mensen kunt waarborgen. Zo ben je bij een bedrijfspand verplicht om een alarm te installeren, zodat niemand ongewenst het pand kan betreden. Hierbij wordt vaak verlangd dat na te meten is welke bedrijven (in het geval van meerdere bedrijven in een pand) op welk moment het alarm aan en uit hebben gezet. Zo is de activiteit in het gebouw te meten en kan bij inbraak of verdwijning van spullen worden gekeken of er op dat moment mensen aanwezig waren.
 
Energielabel
Een energielabel laat de energiezuinigheid van een gebouw zien. Ook laat zo’n laten zien wat de besparingsmogelijkheden zijn voor een huurder. Wanneer je een bedrijfspand verhuurt ben je genoodzaakt om een energielabel utiliteit aan te vragen. Deze wordt ook wel het energielabel utiliteitsbouw genoemd. Dit energielabel is sinds 1 januari 2018 verplicht in enkele gevallen van verhuur of de aankoop van panden. Dit geldt dus ook bij de verhuur van een bedrijfspand. Het is dan ook belangrijk dat je een erkend energielabel bedrijfspand aanvraagt en laat checken.
 
Brandveiligheid 
Ook moet het pand voldoende beveiligd zijn tegen brand en wanneer er dan toch brand uitbreekt dan moeten er voldoende vluchtroutes zijn. Hieronder een paar belangrijke zaken:
 
  • Zijn er genoeg blustoestellen beschikbaar en voor iedereen toegankelijk?
  • Zijn er genoeg nooduitgangen beschikbaar en voor iedereen toegankelijk?
  • Is het noodplan duidelijk?
 
Als verhuurder dien je alle bovenstaande zaken in orde te hebben. Anders kun je problemen krijgen en kunnen er juridische zaken aangespannen worden.
 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken