Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
9 november 2019

Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden

Een kantoorpand verhuren is een zeer lucratieve business. Het voordeel van verhuren aan bedrijven is dat deze zich vaak voor langere tijd in het pand zullen huisvesten. Dit is bij de verhuur van kleinere ruimtes in een pand natuurlijk minder vaak het geval, maar bij winkelpanden of volledige gebouwen kun je hier haast wel wel vanuit gaan. Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden. In dit artikel beschrijven we een aantal punten waar u rekening mee dient te houden bij het verhuren van een bedrijfspand.
 

Veiligheid en controle
Een gemiddeld bedrijfspand, groot of klein, wordt door een bedrijf maximaal benut en je kunt er dan ook vanuit gaan dat er meerdere mensen in het pand aanwezig zullen zijn. Daarnaast zullen er in het pand laptops, computers, servers of andere dure apparatuur en inboedel te vinden zijn. Het is dan ook belangrijk dat je de veiligheid van deze mensen kunt waarborgen. Zo ben je bij een bedrijfspand verplicht om een alarm te installeren, zodat niemand ongewenst het pand kan betreden. Hierbij wordt vaak verlangd dat na te meten is welke bedrijven (in het geval van meerdere bedrijven in een pand) op welk moment het alarm aan en uit hebben gezet. Zo is de activiteit in het gebouw te meten en kan bij inbraak of verdwijning van spullen worden gekeken of er op dat moment mensen aanwezig waren.
 
Energielabel
Een energielabel laat de energiezuinigheid van een gebouw zien. Ook laat zo’n laten zien wat de besparingsmogelijkheden zijn voor een huurder. Wanneer je een bedrijfspand verhuurt ben je genoodzaakt om een energielabel utiliteit aan te vragen. Deze wordt ook wel het energielabel utiliteitsbouw genoemd. Dit energielabel is sinds 1 januari 2018 verplicht in enkele gevallen van verhuur of de aankoop van panden. Dit geldt dus ook bij de verhuur van een bedrijfspand. Het is dan ook belangrijk dat je een erkend energielabel bedrijfspand aanvraagt en laat checken.
 
Brandveiligheid 
Ook moet het pand voldoende beveiligd zijn tegen brand en wanneer er dan toch brand uitbreekt dan moeten er voldoende vluchtroutes zijn. Hieronder een paar belangrijke zaken:
 
  • Zijn er genoeg blustoestellen beschikbaar en voor iedereen toegankelijk?
  • Zijn er genoeg nooduitgangen beschikbaar en voor iedereen toegankelijk?
  • Is het noodplan duidelijk?
 
Als verhuurder dien je alle bovenstaande zaken in orde te hebben. Anders kun je problemen krijgen en kunnen er juridische zaken aangespannen worden.
 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken