Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
4 juli 2019

Tips om je bedrijf te laten groeien

De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van briskmagazine.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Je bent al enige tijd bezig en je bedrijf staat er goed voor. Jij wil echter veel meer. Jouw bedrijf moet gaan groeien. De vraag is alleen: hoe pak je dat aan? Welke zaken moet je in ieder geval verzorgen? Welke valkuilen moet je in ieder geval zien te ontwijken? Aan de hand van de volgende tips is veel te bereiken. Neem het daarom aandachtig door en pas het in de praktijk toe.

Een plan van aanpak
Groei komt niet zomaar. Daar is een gedegen aanpak voor nodig. Die aanpak leg je vast in een plan. Hoe wil je groeien? Wil je alleen meer werk, of wil je ook echt meer diversiteit in je klanten? In dat geval kan je bijvoorbeeld werken aan je naamsbekendheid. Een manier om dit te doen is brochures printen bij Drukland.nl. Zo kan je heel gemakkelijk jouw verhaal onder ogen van jouw potentiële klanten brengen. Dit is alvast het halve werk. Denk goed na over wat je wilt bereiken en zet dit in het plan dat je gaat volgen.

Zorg voor het geld
Groei komt nooit zonder kostenplaatje. Alleen brochures printen bij Drukland.nl zal je bijvoorbeeld al iets kosten. Daarnaast zijn vast allerlei andere investeringen nodig. Zoek naar manieren om dit te financieren. Je kan een lening afsluiten of je kan investeerders zoeken. Er zijn echter bijvoorbeeld ook subsidies te krijgen om stappen te zetten. Ook hier geldt dus dat het belangrijk is om alles goed uit te zoeken.

Leer van anderen
Een belangrijke tip die je kan helpen je bedrijf te laten groeien, is luisteren naar anderen. Wanneer je bijvoorbeeld iemand kent die dezelfde weg heeft bewandeld, kan je leren van diens bevindingen. Ken je niemand? Ook dat is geen probleem. Er zijn namelijk verschillende platforms waar je terechtkan. Daar kan je ook in contact komen met mensen die hun bedrijf laten groeien. Of zij die dit al succesvol hebben gedaan. Die tips kan je mooi direct zelf toepassen.

Zorg dat iedereen er klaar voor is
Het is verleidelijk om alleen naar het eindpunt te kijken. Je weet waar je naartoe wil en zet je daar volledig voor in. Er is echter natuurlijk ook een beginpunt van de reis. Bedenk je dat je vaak niet alleen op dit beginpunt staat. Ook het personeel waar je nu mee werkt staat naast je. Zorg dat dit ook nog het geval is wanneer je de groei realiseert, door iedereen mee te nemen hierin.
 

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken