Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
12 januari 2021

Heeft het minder rijden van automobilisten invloed op de oliemarkt?

Door de coronacrisis zijn we minder gaan autorijden. Minder kilometers maken betekent ook minder hoeven tanken. Men zou dus kunnen veronderstellen dat deze ontwikkeling ook gevolgen heeft voor de oliemarkt. Maar is dat effect echt meetbaar en heeft het consequenties voor de olieproducerende landen? Het korte antwoord is 'ja', maar er valt natuurlijk wel wat meer over te zeggen. De olie-industrie omvat immers meer dan alleen de productie van brandstoffen voor onze auto’s.
Lees verder »  Reageer »
16 december 2020

Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het

Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Ze staan altijd voor iemand klaar en proberen de problemen van een ander te analyseren, te analyseren en op te lossen. Beschik je over deze gaven en heb je er plezier in om andere mensen op het juiste spoor te zetten? Dan is een carrière in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om je aan te sluiten bij een bestaande organisatie, maar als ook het ondernemersbloed door je aderen stroomt, is het wellicht een goed idee om zelf een nieuw bedrijf op te richten. Je zult dan uiteraard wel eerst de nodige scholing moeten volgen en wellicht certificaten moeten behalen waarmee jij jezelf als professioneel hulpverlener kunt profileren.
Lees verder »  Reageer »
14 december 2020

Hoe kun je als professional een huisbezoek veiliger laten verlopen?

Tienduizenden professionals leggen voor hun werk dagelijks huisbezoeken af. Achter de voordeur van cliënten, patiënten, ouders, schuldenaren of klanten is de veiligheid niet altijd gewaarborgd. Daarom is het belangrijk dat een professional zo goed mogelijk is toegerust op het veilig laten verlopen van zo’n bezoek. Goede maatregelen en middelen dragen bij aan de directe veiligheid van de medewerker maar ook aan de dienstverlening en de klanttevredenheid. Niet in de laatste plaats is het veiligheidsgevoel van de huisbezoeker ook heel belangrijk. Iemand die zich veilig voelt is weerbaarder en zal minder vaak en langdurig met stress te maken hebben tijdens het werk.
Lees verder »  Reageer »
12 november 2020

Maak de kantine in je bedrijfspand compleet met deze tips

Binnen elk bedrijf moeten medewerkers een mooie gelegenheid hebben om pauze te kunnen houden. Het moet een plek zijn waar het ‘werk’ even vergeten kan worden en men tot rust kan komen. Een plek waar kan worden ontmoet. Deze plek is dan ook vaak de kantine van het bedrijf. Er zijn in de kantine verschillende dingen waar op gelet moet worden. Het gaat bijvoorbeeld om het aanschaffen van de juiste tafels om zowel goed aan te kunnen zitten als te eten. Geen idee waar je hierbij moet beginnen? Bekijk dan deze pagina voor eettafels eens. Naast de eettafel zijn er nog andere elementen die een kantine compleet maken. We delen ze graag met onderstaande tips.
Lees verder »  Reageer »
9 november 2020

Hier moet je op letten bij het huren van een voertuig

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je tijdelijk een voertuig nodig hebt en die wilt huren. Bijvoorbeeld als je met het vliegtuig op vakantie gaat naar het buitenland en ter plekke de beschikking wilt hebben over een auto. Dan huur je een auto. Of als je een aantal spullen naar de stort wilt brengen of een kleine verhuizing hebt. In dat geval huur je een aanhangwagen of een busje. Of als je als zzp hovenier bijvoorbeeld een groenaanhanger nodig hebt om tuin- en groenafval te vervoeren. De vraag is alleen waar je dan op moet letten bij het huren van een voertuig.
Lees verder »  Reageer »
28 oktober 2020

De kracht van een kerstpakket

Als je denkt dat het kerstpakket zijn langste tijd heeft gehad, heeft het mis. Bij het aanbod kerstpakketten voor 2020 zijn de mogelijkheden namelijk eindeloos. Steeds meer bedrijven kiezen er voor om hun personeel met een mooi gebaar te bedanken voor hun inzet. Zo kun je kiezen uit een veelzijdig aanbod van verschillende thema’s en is het zelfs mogelijk om een kerstpakket te personaliseren. Zeker in deze tijd, waar thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, kan een relatiegeschenk heel erg goed uitpakken om de werkrelatie tussen werkgevers en werknemers te behouden en te verbeteren. 
Lees verder »  Reageer »
16 oktober 2020

Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam

Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet. Bovendien is het belangrijk dat het huurbedrag binnen het budget past. Om je in de zoektocht naar een geschikt kantoor in Amsterdam te helpen, volgen hier een aantal aandachtspunten.
Lees verder »  Reageer »
13 oktober 2020

Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?

Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek! Op welke punten verschilt de iPhone 12 van de modellen uit de iPhone 11-serie? Welke verbeteringen maken dat de aankoop van deze nieuwe smartphone het overwegen waard zou zijn? In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en zijn voorgangers voor je op een rijtje. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je de aankoop van deze nieuwe smartphone overweegt. Je koopt de iPhone 12 bij Vodafone en verschillende andere Nederlandse providers.  
Lees verder »  Reageer »
27 juli 2020

Wat is een AOV en voor wie is het?

Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering, die zowel aan ondernemers als personeel in loondienst aangeboden wordt. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering helpt je een periode van langdurige ziekte door te komen als ondernemer. In dit geval is het immers niet mogelijk om ziekteverlof op te nemen! Als de inkomsten stil komen te liggen heeft dit een grote impact op je financiële situatie. De vaste lasten blijven doorlopen, waardoor het steeds lastiger wordt om rond te komen. Daar komt bij dat je het risico loopt, om na deze langdurige periode van ziekte niet direct klanten te vinden. Een AOV biedt je hier de gewenste bescherming tegen. 
 
Lees verder »  Reageer »
8 juli 2020

Een laadpaal bij je bedrijfspand aanschaffen

De elektrische auto is in hoog tempo uitgegroeid tot de populairste vorm en het rijden van een leaseauto. Niet zo gek, want er zijn behoorlijk wat voordelen aan voor zakelijke rijders. Wanneer elektrische auto’s echter onderdeel gaan uitmaken van je vloot (of je rijdt als ZZP’er of MKB’er simpelweg een elektrische auto), dan wordt het verstandig om te overwegen laadstations hiervoor te installeren bij je bedrijfspand. Hoe zit dat?
Lees verder »  Reageer »
10 juni 2020

Dit is waarom je een elektrische fiets moet leasen!

Werkgevers zijn zich steeds meer bewust van het feit dat beweging de productiviteit van werknemers bevordert. Ook het kabinet vindt dit erg belangrijk! Vandaar dat het vanaf 2020 een stuk voordeliger en aantrekkelijker is om voor ‘een fiets van de zaak’ te kiezen. Wil je ook duurzaam bezig zijn en denk je eraan je auto in te ruilen voor een milieuvriendelijke elektrische fiets? Wij vertellen je meer over het leasen van een elektrische fiets.
Lees verder »  Reageer »
18 mei 2020

De checklist om je financiele bachelor uit te kiezen

Wil jij je ontwikkelen op het gebied van financieel management? Is de Moderne Bedrijfsadministratie echt jouw ding? En klinkt een combinatie tussen Moderne Bedrijfsadministratie en informatievoorziening je als muziek in de oren? Wat betreft een financiële bachelor zijn er talloze mogelijkheden. Daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. MVP stelde voor jou een checklist op, waarmee jij eenvoudig een financiële bachelor kiest, die tevens optimaal aansluit op jouw persoonlijke ontwikkelpunten en behoeftes. 
Lees verder »  Reageer »
12 mei 2020

Beginnen vanaf nul

De horeca is door de corona sterk geraakt. Per 15 maart is er een horecasluiting afgekondigd die nu al anderhalve maand duurt. Het kabinet heeft steunmaatregelen aangeboden, maar het is maar de vraag of die toereikend zijn.
Lees verder »  1 reactie »
29 april 2020

Dit zijn de beste manieren om zakelijke relaties te benaderen, zoals met een bericht in brievendoosjes

Het is belangrijk om zakelijke relaties op te bouwen, maar zeker ook om deze te onderhouden. Er zijn verschillende manieren om zakelijke relaties te benaderen om het netwerk van je bedrijf uit te bouwen en het contact warmte houden. Welke dat zijn en wat je moet doen om contacten in stand te houden ontdek je hier, zoals met een persoonlijke boodschap in enveloppen 14 x 14 of met een relatiegeschenk in een brievenbusdoosje.
Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5  
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken