Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 juni 2019

ZZP'er? Deze apps komen u dan goed van pas!

Het leven van een ZZP’er gaat niet altijd over rozen. Het lijkt mooi om als zelfstandig ondernemer te werken, en vaak is dat ook zo. Toch moet u altijd rekening houden met de bijkomende risico’s, financiën en administratie. Het is logisch dat u het hiermee regelmatig erg druk heeft.

Lees verder »  Reageer »
11 juni 2019

Aantal schades in scheepvaart het laagst van de eeuw

Grote schades in de scheepsvaart zijn nu op hun laagste niveau van deze eeuw en zijn met meer dan 50 procent gedaald, volgens Allianz Global Corporate & Specialty SE’s (AGCS) Safety & Shipping Review 2019. De jaarlijkse studie analyseert gerapporteerde verliezen van schepen zwaarder dan 100 bruto ton (BT).

Lees verder »  Reageer »
11 juni 2019

Autoverkoop in mei stabiel

Afgelopen maand zijn er in Nederland 36.830 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is vrijwel gelijk aan de verkoop in mei 2018 (36.710 registraties). Volgens de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC bedraagt het totale aantal registraties in de eerste vijf maanden van dit jaar 185.023.

Lees verder »  Reageer »
7 juni 2019

Werknemer verwacht dat werkgever investeert in zijn gezondheid

Driekwart van de medewerkers (76 procent) vindt het belangrijk dat de werkgever tijd en geld aan zijn gezondheid besteedt. Een kwart van hen (26 procent) vindt dit zelfs zeer belangrijk. Ondanks dat medewerkers willen dat de werkgever betaalt, weet ruim een op de vijf (21 procent) niet of er een beleid is ter bevordering van de gezondheid en vitaliteit binnen de organisatie.

Lees verder »  Reageer »
7 juni 2019

De drie barrières op weg naar een lerende organisatie

Veel bedrijven associëren leren nog altijd met ‘school’. In een wereld die sneller dan ooit verandert, is het ontzettend belangrijk om continu te blijven leren en ontwikkelen. Bedrijven die in staat zijn om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden worden ook wel ‘lerende organisaties’ genoemd.

Lees verder »  Reageer »
7 juni 2019

Verbetering operationele efficiency belangrijkste doelstelling bij digitale transformatie industriёle bedrijven

Uit een serie interviews die Rockwell Automation deed met managers van grote, industriёle bedrijven kwam een interessant beeld naar voren van de stand van de digitale transformatie in de industrie en de uitdagingen, die men ziet.

Lees verder »  Reageer »
6 juni 2019

Helft Europeanen overweegt over te stappen naar een online bank

Meer dan de helft (54 procent) van de Europeanen overweegt om in de toekomst hun huidige traditionele bank te verruilen voor een online bank zonder bankkantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Mastercard in elf Europese landen, waaronder Nederland.

Lees verder »  Reageer »
6 juni 2019

Goed nieuws voor de oceanen, rivieren en meren: gecertificeerde vis blijft in de lift

Nederlandse supermarkten hebben hun aanbod duurzame gecertificeerde vis verder vergroot. Bijna driekwart (74 procent) van de visproducten draagt in de categorieën vers, diepvries en conserven het MSC- of ASC-keurmerk voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis.

Lees verder »  Reageer »
5 juni 2019

Een klantgerichte webshop bouwen – zes learnings

Een website bouwen waarin uw klant centraal staat. Hoe pakt u dat aan? Harald Rotgers, Marketing Manager bij DCP, zet zes learnings op een rij waarmee u als online professional uw voordeel kunt doen.

Lees verder »  Reageer »
5 juni 2019

Digitalisering is geen bedreiging maar een kans

Vele copyshops in Nederland worden onder druk gezet door de digitalisering. Het Groningse Studentendrukwerk ziet dit echter als een kans.

Lees verder »  Reageer »
4 juni 2019

Stilo populairste tweedehands in Nederland

De Italiaanse autofabrikant Fiat werd in 1899 opgericht door Giovanni Agnelli in Turijn en is al 120 jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ter ere van het 120-jarig bestaan van Fiat heeft AutoScout24.nl zich verdiept in deze Italiaanse schoonheid en uitgezocht welke modellen het meest geliefd zijn in Europa.

Lees verder »  Reageer »
3 juni 2019

Waarom groeit het aantal coworking spaces zo hard?

In 2022 zou de gehele volwassen populatie van Oostenrijk in een coworking space kunnen werken. Bij wijze van spreken dan. In zeven jaar stijgt het wereldwijde aantal coworking spaces namelijk met 400 procent, van 7.500 in 2015 tot 30.000 in 2022.

Lees verder »  1 reactie »
3 juni 2019

Onderwijs sluit onvoldoende aan op technisch bedrijfsleven

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven (28 procent). Hierdoor past het profiel van potentiële werknemers niet bij de uitstaande vacatures.

Lees verder »  Reageer »
31 mei 2019

Creatieve manieren voor hotels om drie P's te verbeteren

In het afgelopen decennium heeft milieuduurzaamheid zich ontwikkeld van een hype tot een belangrijke vereiste van de consument. 44 procent van de babyboomers en 42 procent van Generatie X noemt zichzelf milieuactivist.

Lees verder »  Reageer »
5  6  7  8   ... 408
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken