Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 april 2020

Online verkopen breken alle records: sector staat onder druk

De groei in online verkopen door het coronavirus, en daarmee pakketverzendingen, leidt tot flinke uitdagingen. Softwarebedrijf Sendcloud, logistiek platform voor e-commercebedrijven, ziet deze week een piek van 175 procent in het aantal verzonden pakketten bij alle grote vervoerders. Consumenten bestellen massaal online sinds de corona maatregelingen van de overheid. Het aantal online bestellingen zorgt voor een ongekende voorjaarspiek en overstijgt zelfs Black Friday van 2019, normaal de drukste dag van het jaar.

Lees verder »  Reageer »
23 april 2020

Drie manieren waarop het MKB effectief op afstand kan werken

Nu vele Nederlandse werkgevers het advies van de overheid opvolgen om hun personeel thuis te laten werken, rijst de vraag of dit de toekomst van ons werk zal zijn. Zelfs bedrijven die altijd terughoudend waren om personeel op afstand te laten werken, zijn nu gedwongen om hun medewerkers op grote schaal vanuit huis in te laten loggen. Deze nieuwe manier van werken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe kan het MKB met deze uitdagingen omgaan?

Lees verder »  Reageer »
22 april 2020

‘Werk aan uzelf tijdens verplichte quarantaine’

Ondernemers worden op dit moment zakelijk hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Ze moeten alle zeilen bijzetten om de eigen onderneming draaiende te houden. Andere zitten noodgedwongen thuis, zonder werk. Speciaal voor deze laatste groep zet Reaal AOV enkele tips op een rij over hoe u deze tijd kunt gebruiken om aan uzelf en uw zaak te werken.

Lees verder »  Reageer »
22 april 2020

AI in gesprekstoepassingen voor ondernemers

Kunstmatige intelligentie (AI) roept bij veel mensen nog altijd een somber toekomstbeeld op waarin robots het voor het zeggen hebben. Door AI in één adem te noemen met gesprekstoepassingen klinkt de term toegankelijker en is het minder eng. Veel mensen zijn al bekend en comfortabel met zogenaamde voice-toepassingen als Google Home en Alexa. De technologie is tegenwoordig een integraal onderdeel van huizen, vervoersmiddelen en kantoorpanden. AI in gesprekstoepassingen is binnenkort niet meer weg te denken uit verschillende diensten die bedrijven bieden.

Lees verder »  Reageer »
21 april 2020

Rabobank brengt verwachte omzetdaling in kaart voor alle sectoren

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Rabobank verwacht de grootste daling in de sierteelt met 70 procent voor het tweede kwartaal en 40 procent voor het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Voor bloembollenbedrijven houdt de omzetdaling het langst aan, met in het vierde kwartaal nog steeds een forse daling van naar schatting vijftien procent.

Lees verder »  Reageer »
21 april 2020

Digitale formulieren: dit moet u weten

Steeds meer bedrijven gaan digitaliseren. Zeker op het gebied van formulieren, die in het bedrijfsleven onontkomelijk zijn. De urenregistratie, werkbonnen, pakbonnen en checklists werden vroeger nog op papier gezet, maar nu wordt vaker de overstap naar een digitaal formulier gemaakt. Veel bedrijven weten nog niet hoe en waar ze kunnen beginnen aan de transitie naar digitaal werken, merkt Incontrol.

Lees verder »  Reageer »
20 april 2020

Tanken in tijden van corona

Net nu de benzineprijs lager staat dan sinds mensenheugenis, kunnen we er amper van profiteren. Door de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus zitten er veel minder mensen op de weg. Pomphouders zagen hun omzet dalen tot ruim 50 procent.

Lees verder »  Reageer »
20 april 2020

Grote verschillen tussen incasso-aanpak overheid en bedrijfsleven

Waar veel overheidsinstanties een algemeen uitstel van betalingen toepassen, houdt het merendeel van het bedrijfsleven grotendeels vast aan een strak debiteurenbeheer. Een balans vinden tussen het beperken van de financiële schade en verantwoord incasseren van betalingen is voor de meeste financiële afdelingen de grootste uitdaging in deze coronacrisistijd. Dat blijkt uit kersvers onderzoek van Flanderijn onder 175 creditmanagers van onder andere energiebedrijven, woningcorporaties, financiële dienstverleners, gemeenten, horeca- en transport- & logistiekbedrijven.

Lees verder »  Reageer »
17 april 2020

Misbruik van NOW-regeling te makkelijk maar wordt streng afgeraden

De VRB Adviesgroep waarschuwt ondernemers om geen misbruik te maken van de NOW-regeling (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) en de grote bedragen die hiermee door ondernemers ontvangen kunnen worden. Het is misschien wel heel makkelijk en de voordelen zijn groot maar indien misbruik wordt geconstateerd zal hier strafrechtelijk tegen worden opgetreden.

Lees verder »  Reageer »
17 april 2020

Werknemersparticipatie stelt startups en MKB in staat talenten te behouden en te profiteren

Werknemersparticipatie, het verstrekken van aandelen in het eigen bedrijf aan medewerkers, maakt het voor startups en MKB mogelijk om in deze tijd van economische malaise personeel te behouden, en samen met hen het bedrijf weer op te bouwen. Internationaal advocatenbureau Baker McKenzie en financieel dienstverlener Captin zijn een bijzondere samenwerking aangegaan om deze bedrijven juist nu te helpen om medewerkersparticipatie te implementeren.

Lees verder »  Reageer »
17 april 2020

Onderzoek laat zien wat de beste bestelknop is voor webshops

Iedere retailer met een webshop wil graag weten hoe zij hun pagina’s zo kunnen inrichten dat bezoekers meer kopen. Daar hoort ook zeker een doordacht ontworpen bestelknop bij. Maar hoe doet u dat precies? Dankzij onderzoek van Remon Hendriksen van Internet Impact is er nu meer duidelijkheid over hoe de grootste webshops van Nederland omgaan met deze toch belangrijke knop. Hij bestudeerde alle webshops uit de Twinkle Top 100 om een goed beeld te krijgen van deze knop.

Lees verder »  1 reactie »
16 april 2020

NBBU: houd uitzendkrachten waar mogelijk in dienst

De NBBU roept zijn leden op goed werkgeverschap te tonen en uitzendkrachten waar mogelijk in dienst te houden, al dan niet met gebruikmaking van de NOW-maatregel. Het is voor de branche en de samenleving belangrijk dat uitzendkrachten de crisis goed doorkomen en dat er ook voor deze groep werkenden goed wordt gezorgd, aldus het morele appel van de NBBU.

Lees verder »  Reageer »
16 april 2020

Nederlanders wil in toekomst meer schoonmaak van openbare ruimtes

Schoonmakers doen belangrijk werk, juist nu meer dan ooit. Premier Mark Rutte noemde schoonmakers in zijn speeches de afgelopen weken in één adem met verpleegkundigen en artsen als een cruciaal beroep in de coronacrisis. 91 procent van de Nederlanders deelt de mening van Rutte en noemt schoonmakers onmisbaar voor de Nederlandse samenleving. Daarbij geeft 80 procent aan dat schoonmaak in de toekomst meer aandacht moet krijgen, met oog op het tegengaan van vergelijkbare virussen.

Lees verder »  Reageer »
15 april 2020

Fors meer rechtsbijstandverzekeringen afgesloten in corona-tijd, maar is dat zinvol?

Sinds het coronavirus het land in zijn greep heeft nemen aanvragen voor rechtsbijstandverzekeringen flink toe. Independer ziet een stijging van circa twintig  procent t.o.v. februari. Er is daarbij ook toenemende belangstelling voor de modules die dekking bieden voor werk en inkomen. Deze wordt ingezet bij arbeidsgeschillen. Rechtsbijstandverzekeringen kunnen de consument in veel gevallen belangrijke hulp bieden.

Lees verder »  1 reactie »
5  6  7  8   ... 439
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken