Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 december 2020

Sectormonitor transport en logistiek: pensioenuitstroom neemt toe en instroom WW loopt op

Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in transport en logistiek geven aan dat in het derde kwartaal de pensioenuitstroom verder toeneemt. Vooral in september is er weer een toename van het aantal vacatures voor chauffeurs en logistiek medewerkers. Na de gedeeltelijke lockdown in oktober neemt aantal vacatures voor logistiek medewerkers weer iets af en blijft het aantal vacatures voor chauffeurs stabiel (circa 5.500 vacatures begin november). En tenslotte loopt in oktober de instroom in de WW op. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.

Lees verder »  Reageer »
7 december 2020

Bedrijven komen beter door coronacrisis als medewerkers medeaandeelhouder zijn

Nederlandse bedrijven met medewerkers die aandelen hebben, komen goed door de coronacrisis. Dit blijkt uit een inventarisatie door het onafhankelijke expertisecentrum voor financiële participatie SNPI. In Nederland is aandeelhouderschap door medewerkers veel minder populair dan in bijvoorbeeld de VS, maar de belangstelling voor mede-aandeelhouderschap door medewerkers groeit. Zo presteren bedrijven beter en medewerkers delen in goede tijden mee in waarde en winst van het bedrijf, bovendien komen deze bedrijven ook beter uit een crisis.

Lees verder »  Reageer »
7 december 2020

Financiële reserve zelfstandigen en kortere WW maken arbeidsmarkt crisisbestendiger

De financiële weerbaarheid van zelfstandig ondernemers moet beter. Zij blijken het meest kwetsbaar tijdens de coronacrisis. Ook andere werkenden kunnen beter door de crisis komen. Dat kan door de WW in te zetten als springplank naar werk. Dit zijn twee adviezen van het Platform Toekomst van Arbeid (PTA) in zijn analyse van de effecten van de coronacrisis op de arbeidsmarkt. In het rapport Naar een schokbestendiger arbeidsmarkt adviseert het Platform daarom de introductie van weerbaarheidsreserve voor zelfstandigen.

Lees verder »  Reageer »
4 december 2020

Thuiswerken leidt niet tot lagere tarieven

Hoewel de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide interim managers en professionals een teruggang laat zien, is het overall beeld veel minder negatief dan ten tijde van de kredietcrisis, nu ruim tien jaar geleden. Het aantal interim managers en professionals in opdracht bedraagt 74 procent, een daling van tien procent ten opzichte van 2019. Ook zijn vraagverwachting en tariefontwikkeling minder positief dan voorgaande jaren. Er is een sector die afwijkt: de overheid, daar zijn nog duidelijk tekenen te zien van hoogconjunctuur waar het gaat om inhuur van interim managers.

Lees verder »  1 reactie »
4 december 2020

Ondernemen met Bitcoin heeft duidelijke voordelen

De koerswaarde van Bitcoin is opnieuw sterk aan het klimmen en dit verbaast Abbegje Van der Aa niks. Van der Aa is Financial & Community Manager bij Bitcoin Koers en heeft het in een gemoedelijk gesprek over de vele voordelen van Bitcoin voor ondernemers. Ze gelooft oprecht in de toekomst van Bitcoin, maar blijft er ook opvallend helder bij.

Lees verder »  Reageer »
4 december 2020

Nieuwe WHOA-financiering voor mkb-ondernemers in financieel zwaar weer

Zodra de steunmaatregelen van de overheid stoppen, komen naar verwachting duizenden mkb-ondernemers in acute problemen. Een uitweg voor deze ondernemers is de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die op 1 januari van kracht wordt. Hiermee worden alle schulden die het bedrijf heeft gesaneerd en afgekocht. KieVieK Finance introduceert nu de WHOA-financiering.

Lees verder »  Reageer »
3 december 2020

Hoe haalt u het meeste uit de unieke feestdagen van 2020

Tenzij u in een grot in de Himalaya hebt gewoond, heeft u zich al op talloze manieren moeten aanpassen vanwege de COVID-19-pandemie. Veranderingen zoals quarantaines en beperkingen hebben niet alleen gevolgen voor uw bedrijf, maar voor onze hele manier van leven. Hoe kan uw bedrijf zich aanpassen en zelfs gedijen in deze vreemde en unieke feestdagen?

Lees verder »  Reageer »
3 december 2020

Online record: 75 procent meer bestedingen in de laatste zes weken van 2020

De coronacrisis zal in december tot recorddrukte leiden bij webwinkels en pakketbezorgers. Zo is de verwachting dat consumenten vanaf half november tot eind dit jaar 75 procent meer online besteden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit transactiedata van ABN AMRO. De periode rond Black Friday, Sinterklaas en Kerst is doorgaans al de drukste tijd van het jaar, maar valt nu óók samen met de gedeeltelijke lockdown. Het gevolg is dat dit de drukste periode ooit wordt voor webwinkels en pakketbezorgers.

Lees verder »  Reageer »
2 december 2020

Coronacrisis verandert koopgedrag autokoper

De manier waarop men tegen een auto en de aanschaf ervan aankijkt is aan het veranderen, blijkt uit een recent internationaal onderzoek van AutoScout24. De portal ondervroeg 5.783 Europeanen, waaronder ruim 1.000 Nederlanders, naar hun rij- en koopgedrag tijdens de coronacrisis en de onderzoeksresultaten laten opmerkelijke nieuwe behoeftes zien, zoals de stijgende interesse in online aankopen.

Lees verder »  1 reactie »
2 december 2020

Voor hackers is het elke dag Black Friday

In het afgelopen half jaar is 70 procent van de mensen meer online gaan shoppen. Daarbij hebben ze een voorsprong genomen op de uitverkoop-acties zoals Black Friday en Cyber Monday. Sterker nog, zo’n 53 procent geeft aan dat ze helemaal niet meedoen aan de grote sales-dagen. Dat blijkt uit de Holiday Shopping Security Survey die CyberArk liet uitvoeren in meerdere landen. De toename heeft echter ook gevolgen voor het gedrag van hackers; ze springen in op de nieuwe trend door slechte gewoontes in internet- en computergebruik van mensen te misbruiken.

Lees verder »  1 reactie »
1 december 2020

Fiets als troef voor werkgever op weg naar duurzame inzetbaarheid

De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en mede door de coronacrisis veranderende behoefte aan reizen, maken dat veel werkgevers het moment aangrijpen om in te zetten op de (elektrische) fiets voor hun personeel. Sinds begin dit jaar hebben 54 grote Nederlandse werkgevers met een gezamenlijk personeelsbestand van ruim 24.000 medewerkers, het digitale fietsportal van Aon in gebruik genomen. Tijdens de week van de duurzame inzetbaarheid was het belangrijk om stil te staan bij de fiets als troef om grip te houden op vitaliteit, zeker wanneer thuiswerken voorlopig de norm blijft.

Lees verder »  1 reactie »
1 december 2020

Veerkracht in de Europese retailsector: Nederland toont sterkste wil om zich aan te passen

Uit recent onderzoek door Stripe uitgevoerd door Forrester, blijkt dat de meeste Europese retailers van plan zijn om hun bedrijfsactiviteiten in de nasleep van de coronacrisis uit te breiden in plaats van in te krimpen. De pandemie heeft de overstap naar de interneteconomie weliswaar versneld, maar buitenlandse expansie kent nog steeds een aantal uitdagingen.

Lees verder »  Reageer »
30 november 2020

Klantervaring ondanks pandemie belangrijkste focus voor logistieke organisaties

BluJay Solutions publiceert de resultaten van zijn jaarlijkse wereldwijde supply chain-onderzoek. Het rapport, ‘Creating Resilience Amid Disruption’, biedt inzicht in hoe supply chain-organisaties de wereldwijde ontwrichting door COVID-19 hebben doorstaan en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.  De pandemie blijkt opnieuw een van de belangrijkste drijfveren voor verandering te zijn. Drie kwart (75 procent) van de respondenten geeft aan hun supply chain anders te gaan inrichten op basis van de lessen die ze geleerd hebben van de pandemie.

Lees verder »  Reageer »
30 november 2020

Relatiegeschenk ‘old fashioned’?

U hebt ze waarschijnlijk zelf veelvuldig ontvangen of aan relaties weggeven: relatieschenken. Soms zijn het leuke gadgets die u op een beurs of een of ander evenement in handen krijgt. Maar meestal worden deze gadgets aangeboden als relatiegeschenk om (potentiële) klanten te overtuigen van de idealen en doelen die een onderneming nastreeft. Het is een klein gebaar naar de klant toe in de hoop een goede relatie op te bouwen. Het bijzondere van relatiegeschenken is dat het ondanks onze digitalisering nog steeds in trek blijft.

Lees verder »  1 reactie »
5  6  7  8   ... 460
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken