Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 augustus 2019

Kleine onbetaalde facturen straks voordeliger te incasseren door verlaging griffierecht

Het wordt voordeliger voor ondernemers om naar de rechter te stappen voor kleine onbetaalde facturen. De griffierechten bij de kantonrechter voor geldvorderingen van € 500 tot € 5.000 worden namelijk verlaagd.

Lees verder »  Reageer »
2 augustus 2019

Twintiger veel vaker dan oudere bereid data te delen in ruil voor hypotheekkorting

Data over woongedrag weggeven in ruil voor korting op uw hypotheek, daar heeft de jonge generatie huurders wel oren naar. Drie op de vijf twintigers (59 procent) is daartoe bereid, tegen gemiddeld een kwart (25 procent) over alle leeftijden.

Lees verder »  Reageer »
2 augustus 2019

Consumenten krijgen hun items het liefst overdag thuisbezorgd

Verrassend maar waar: de Nederlandse consument heeft de voorkeur voor het overdag laten thuisbezorgen van pakketjes. Dit blijkt uit het Ecommerce rapport 2019 dat in samenwerking met SAP Customer Experience is opgesteld.

Lees verder »  2 reacties »
1 augustus 2019

Europese webwinkels zetten 390 miljoen om in Nederland

In het eerste kwartaal van 2019 gaven Nederlandse consumenten ongeveer 390 miljoen euro uit (exclusief btw) bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is vijftien procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. In vijf jaar zijn de online aankopen bij Europese webwinkels met ruim 150 procent gegroeid.

Lees verder »  Reageer »
1 augustus 2019

Strong Consumer Authentication: wat moet u als retailer doen nu de deadline nadert?

Nieuwe betaalpartijen schieten als paddenstoelen uit de grond, terwijl bestaande spelers uitbreiden met nieuwe, innovatieve oplossingen of deze grensoverschrijdend gaan aanbieden. Het meest recente voorbeeld is Apple Pay, dat nu beschikbaar is gemaakt door ING in Nederland.

Lees verder »  Reageer »
31 juli 2019

Toename benodigd werkkapitaal vreet gezondheid bedrijven aan

Wereldwijd hadden bedrijven vorig jaar 820 miljard dollar extra nodig aan werkkapitaal om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Dat is twaalf procent meer dan in 2017. Door deze verslechtering is de situatie vergelijkbaar met 2012, het jaar dat de Europese economie voor het laatst in een recessie belandde.

Lees verder »  Reageer »
31 juli 2019

Zo voorkomt u ongedierte op uw werkplek

Veel ondernemers hebben een eigen werkplek. Of dit nu thuis is, een ruimte die ergens gehuurd wordt of in hun bedrijfspand. Hoe vaak u misschien ook buiten de deur op locatie of bij klanten werkt, een eigen werkplek zorgt voor rust en ruimte.

Lees verder »  Reageer »
30 juli 2019

Meer MKB’ers zeggen nee tegen banken

Factris heeft de cijfers over het eerste halfjaar van 2019 gepubliceerd en daaruit blijkt de groei in alternatieve financieringsoplossingen. Dit impliceert een significante verandering in hoe ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) hun bedrijf financieren.

Lees verder »  Reageer »
30 juli 2019

Hoveniers hebben het drukker dan ooit

Een bedrijfspand is het visitekaartje van uw onderneming. Een verzorgde uitstraling ervan geeft een signaal aan uw klanten dat u altijd gaat voor een goed resultaat. Die uitstraling wordt overigens niet alleen bepaald door het pand zelf, maar ook door de ruimte eromheen.

Lees verder »  Reageer »
29 juli 2019

VOG aanvragen? Dit moet u weten

Er wordt steeds vaker een Verklaring Omtrent Gedrag voor personen aangevraagd. Dit als bewijs dat gedrag uit het verleden geen probleem oplevert voor het uitoefenen van bepaald werk. VOG’s worden niet alleen aangevraagd voor of door mensen die in loondienst gaan werken, maar ook door ondernemers.

Lees verder »  Reageer »
29 juli 2019

Een derde van de zelfstandigen wil leefstijl verbeteren

Uit een analyse van Reaal AOV blijkt dat een derde van de zelfstandigen niet tevreden is met de eigen leefstijl en deze graag wil veranderen. Opvallend is dat ook zelfstandigen die de eigen gezondheid zelf als goed beoordelen hun leefstijl willen aanpassen.

Lees verder »  Reageer »
26 juli 2019

Hackers hebben het meeste succes met LinkedIn-alert

Het woord ‘LinkedIn’ in de onderwerpregel van berichten is een gouden greep voor hackers op het internet. Dat blijkt uit analyse van KnowBe4. 56 procent van alle social media alerts van KnowBe4 in het tweede kwartaal van 2019 waren succesvol omdat ze betrekking hadden op Linkedin.

Lees verder »  1 reactie »
26 juli 2019

Deze kansen biedt business development voor ondernemers

Ondernemers zijn mensen met een visie. Maar vaak zijn ze beter in het ontdekken van gewilde producten of diensten en opzetten van een nieuwe onderneming, dan het laten groeien ervan. Business development biedt juist op dat moment een helpende hand.

Lees verder »  Reageer »
25 juli 2019

'Verlaging collectiviteitskorting niet nadelig maar kansrijk'

De collectiviteitskorting wordt vanaf 2020 verlaagd van tien naar vijf procent. Een kans voor werkgevers, want er valt weer iets te kiezen. Namelijk extra dekkingen. Dit is vooral interessant voor organisaties van 25 tot maximaal 2.000 medewerkers.

Lees verder »  Reageer »
5  6  7  8   ... 414
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken