Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 juni 2020

Hoe kunnen banken en financiŽle instellingen reageren op COVID-19?

Banken en financiële instellingen spelen een cruciale rol in het helpen van bedrijven en particulieren om de gevolgen van het coronavirus te beheren. Het is daarom belangrijk dat zij zo goed mogelijk op de rails blijven en hun werk optimaal kunnen voortzetten. Ze kunnen acute maatregelen nemen om bedrijfscontinuïteit te waarborgen en dienstverlening te behouden, ook na de pandemie.

Lees verder »  Reageer »
19 juni 2020

Rabobank: Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio’s

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom Den Haag en Utrecht. Dit heeft te maken met de economische structuur van de gebieden, ook het regionale ondernemingsklimaat is een factor. Geen enkele regio ontspringt echter de dans. Dat schrijven economen van de Rabobank in hun Regioprognoses 2020.

Lees verder »  1 reactie »
19 juni 2020

Beginnen als ZZP'er na de coronacrisis

De afgelopen maanden heeft het bedrijfsleven in Nederland (en in andere landen) een behoorlijke klap gekregen door de coronacrisis. Vooral in bepaalde sectoren waren veel ondernemingen genoodzaakt de bedrijfsvoering te pauzeren of in ieder geval een flink stuk terug te schroeven. De afgelopen weken zijn de door de overheid opgelegde maatregelen om controle te krijgen en houden over het virus al gedeeltelijk versoepeld. Daarnaast is er een plan opgesteld met versoepelingen voor de komende maanden.

Lees verder »  1 reactie »
18 juni 2020

Veilig en duidelijk terug de (werk)vloer op

Steeds meer organisaties stellen hun kantoren weer open voor personeel. Uiteraard met de nodige restricties en voorzorgsmaatregelen. Zo worden medewerkers met afzetlinten, stickers en banners opgeroepen zich aan de 1,5 meter afstand en andere richtlijnen te houden. De combinatie van al deze verschillende communicatiemiddelen kan leiden tot verwarring onder de medewerkers. Tarkett geeft drie tips om duidelijkheid te scheppen op de (werk)vloer.

Lees verder »  1 reactie »
17 juni 2020

Drie opties om uw eenmanszaak over te zetten naar een bv

Wilt u uw eenmanszaak overzetten naar een bv? Dat kan op verschillende manieren. Elke manier heeft z’n eigen voor- en nadelen. Welke manier het beste bij uw situatie past, hangt af van verschillende factoren. Knab beschrijft in het kort de mogelijkheden.

Lees verder »  1 reactie »
17 juni 2020

‘Roep om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vraagt ook snelle besluiten van de Tweede Kamer’

Nu het nog niet duidelijk is wat op de middellange én lange termijn de precieze economische gevolgen zijn van de Coronacrisis, is het van groot belang dat MKB-ondernemers in Nederland niet alleen ruim baan krijgen om te doen wat ze willen doen, maar ook dat de ongekend belangrijke rondgang van euro’s in de samenleving niet stilvalt.

Lees verder »  Reageer »
16 juni 2020

Aantal tanktransacties neemt langzaam toe sinds versoepeling lockdown

Nederlanders verplaatsen zich weer sinds de versoepeling van de lockdown. Maar onze mobiliteit is nog lang niet op het peil van vóór de coronapandemie. Vooral het aantal reizigers met het openbaar vervoer blijft laag.

Lees verder »  1 reactie »
16 juni 2020

Winnaars startup-competitie Blue Tulip Awards 2020 bekend

De winnaars van de Blue Tulip Awards 2020 zijn bekendgemaakt. De Blue Tulip Awards erkennen en onderscheiden initiatieven uit binnen- en buitenland die innovatie stimuleren en versnellen in Nederland. De winnaars van de jaarlijkse innovatiewedstrijd werden vorige week bekendgemaakt in samenwerking met Accenture, Boom Chicago en RTLZ in een anderhalf uur durende digitale finaleshow.

Lees verder »  Reageer »
15 juni 2020

Economie bovenaan boodschappenlijstje voor verkiezingsprogramma’s

Geef ruimte aan de economie. Die boodschap geeft het CBL mee voor de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Aan het begin van de nieuwe economische crisis hebben bedrijven ruimte nodig om te kunnen innoveren en experimenteren, zodat ondernemers kunnen blijven ondernemen en medewerkers hun brood kunnen blijven verdienen. Als grote werkgever vindt de branche het bovendien belangrijk dat de overheid samen met bedrijven investeert in duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Lees verder »  Reageer »
15 juni 2020

Minder zorgen over continuÔteit bedrijf bij ondernemers

In vrijwel alle branches van het niet-financiële bedrijfsleven is het aantal ondernemers dat denkt in de huidige economische situatie minstens nog een jaar te bestaan in mei sterk toegenomen ten opzichte van de meting van april. De werkwijze instellen op de 1,5 metereconomie en kostenreductie zijn de belangrijkste maatregelen die bedrijven zelf hebben getroffen om het hoofd te bieden aan de effecten van de economische teruggang door de coronacrisis.

Lees verder »  1 reactie »
12 juni 2020

80 procent kleinbedrijf vreest liquiditeitstekort door coronacrisis

Maar liefst 80 procent van het Nederlandse kleinbedrijf denkt binnen een half jaar een liquiditeitstekort te hebben. Bij een vijfde is er zelfs sprake van een acuut tekort. Dit blijkt uit onderzoek van  BridgeFund onder 659 Nederlandse organisaties met maximaal 50 medewerkers. Van alle ondervraagden verwacht een kwart in de komende drie maanden ten minste 80 procent minder omzet te draaien dan voor de uitbraak van het coronavirus.

Lees verder »  1 reactie »
12 juni 2020

AziŽ zet zich schrap voor golf faillissementen als gevolg van Covid-19

Met een wereldwijde recessie in het vooruitzicht zetten Aziatische bedrijven sterker in op kredietbeheer om de risico's op wanbetaling tot een minimum te beperken. De waarde van achterstallige facturen in de regio is sinds de uitbraak van Covid-19 met ruim 50 procent gestegen, waardoor veel bedrijven in hun voortbestaan worden bedreigd. Leveranciers spelen een grote rol bij de financiering van betalingsachterstanden.

Lees verder »  Reageer »
11 juni 2020

Ondernemers vragen premier Rutte onderscheid te maken

Het Kabinet veegt alle evenementen over één kam. Door dit gebrek aan onderscheid tussen festivals en vakbeurzen staan direct 61.000 banen en 4,4 miljard euro omzet op het spel.
"Vakbeurzen zijn onvergelijkbaar met dancefeesten, concerten en festivals," aldus Peter Groot, initiatiefnemer van ‘Veilig naar de Vakbeurs’ en het veiligheidsprotocol voor vakbeurzen.

Lees verder »  1 reactie »
11 juni 2020

Rabobank: Nederlandse economie wacht een beperkt herstel

De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de grote steunpakketten de pijn voor velen, maar zij kunnen een diepe recessie niet voorkomen. De schade in sommige sectoren is enorm en de werkloosheid stijgt hard, van drie procent bij de start van dit jaar tot bijna zeven procent tegen het jaareinde. Het herstel vanaf de tweede helft van het jaar lijdt onder de verslechtering op de arbeidsmarkt en de sombere vooruitzichten voor de export.

Lees verder »  2 reacties »
5  6  7  8   ... 444
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken