Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Diverse lichtpuntjes in matig jaar agrarische vastgoedmarkt

30 januari 2014 - De agrarische vastgoedmarkt is in 2013 enigszins stroef verlopen met uitzondering van melkveehouderijen en akkerbouwbedrijven. Dit komt deels door het ontbreken van kopers/verplaatsers. Daarnaast worden de benodigde vergunningen (omgevingswet, natuurbeschermingswet) nog steeds moeizaam verstrekt

Lees verder  |  Reageer

Recruitmentorganisaties op de rand van de afgrond door internet

30 januari 2014 - De laatste jaren zijn er rake klappen gevallen in de recruitmentsector. Op het hoogtepunt van de crisis gingen maar liefst zeven werving en selectie organisaties per week failliet. Nu het herstel van de economie zijn intrede doet raakt deze branche maar niet uit het slop.

Lees verder  |  1 reactie

Specialistische IT-professionals hebben geen last van crisis

29 januari 2014 - Hoewel de crisis zorgt voor een daling in de uurtarieven van veel zelfstandige professionals, zijn de tarieven van specialistische IT-functies juist gestegen. Hierbij gaat het om de uurtarieven van applicatie architecten, infrastructuurspecialisten en business analisten.

Lees verder  |  Reageer

Maxime Verhagen: 'Prijzenbubbel moet nu uit grondprijzen'

29 januari 2014 - "Als de gemeente ondernemer wil spelen en winst wil maken op zijn grond, moet die ook ondernemer zijn in slechte tijden en zijn verlies nemen. Net zoals echte bedrijven dat doen."

Lees verder  |  1 reactie

Sociale innovatie doorslaggevend voor succes Nederlandse topsectoren

29 januari 2014 - Sociale innovatie van groot belang voor verbetering innovatiesucces en bedrijfsprestaties van bedrijven in de topsectoren. dat stellen Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en Panteia/EIM in de 'Innovatie- en concurrentie monitor Topsectoren 2012-2013'.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer wil 24/7 bereikbaar zijn

28 januari 2014 - Iets meer dan de helft van de ondernemers wil 24/7 bereikbaar zijn voor het bedrijf, zodat zij kunnen ingrijpen als dit nodig is. 34 procent wil 's nachts en in het weekend niet gestoord worden en tien procent geeft aan buiten kantooruren niet bereikbaar te willen zijn.

Lees verder  |  Reageer

Duurzame ambitie bij acht van de tien bedrijven

28 januari 2014 - Acht van de tien Nederlandse bedrijven vindt dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben op het gebied van mens, maatschappij en milieu. Zes van de tien bedrijven vindt dat ze nu al een belangrijke duurzame bijdrage leveren.

Lees verder  |  Reageer
Allereerste Porsche ooit duikt weer op

Allereerste Porsche ooit duikt weer op

27 januari 2014 - Egger-Lohner-Elektromobil Modell C.2 Phaeton, dat is officieel de allereerste Porsche ooit. Het model, dat ook wel P1 wordt genoemd, werd in 1898 gebouwd en liep daarmee vijftig jaar voor op de Porsche 356 die we tot dusver altijd als de eerste Porsche hebben gezien.

Lees verder  |  Reageer

Duurzaam sparen met belastingvoordeel (voorlopig) niet meer mogelijk

27 januari 2014 - Wie kiest voor een groene spaarrekening of een groen deposito dat door de overheid is erkend, kon tot voor kort hierop belastingvrij sparen tot een saldo van maximaal 56.420 euro. Sinds enkele maanden is het echter niet meer mogelijk om een dergelijk spaarproduct te openen.

Lees verder  |  Reageer

Proefprocedures over btw-correctie privégebruik auto van de zaak

27 januari 2014 - Op donderdag 23 januari heeft voor een meervoudige Belastingkamer van Rechtbank Gelderland in Arnhem de mondelinge behandeling plaatsgevonden van vier procedures over de berekening van de btw-correctie over het privégebruik van de auto van de zaak over het jaar 2011.

Lees verder  |  Reageer

Volgende stap in BI biedt ondernemers nieuwe mogelijkheden

24 januari 2014 - Ondernemers hebben te maken met een wereld die constant verandert. Het gaat dan niet alleen over veranderende concurrentie, marktontwikkelingen, klantbehoeften en budgetten. Ook de toenemende hoeveelheid data die organisaties tot hun beschikking hebben zorgt ervoor dat de business verandert.

Lees verder  |  Reageer
Toch weer Toyota als grootste

Toch weer Toyota als grootste

23 januari 2014 - De telling is achter de rug, en daaruit blijkt dat Toyota zich voor de tweede keer op rij de grootste autoproducent ter wereld mag noemen. Van 2008 tot en met 2010 was het dat ook al, om de titel " met de natuurrampen in Japan en Thailand als voornaamste oorzaken " daarna een jaar uit handen te geven aan General Motors.

Lees verder  |  Reageer

'Collectief ZZP pensioen is doorgeschoten Hollandse regelzucht'

23 januari 2014 - In plaats van een eenvoudige aanpassing van de huidige lijfrenteregels kiest het kabinet voor het optuigen van een nieuwe regeling, namelijk de ‘Collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen’.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers worstelen met arbeidsrecht

22 januari 2014 - Ondernemers krijgen in 2014 op juridisch gebied veel voor hun kiezen. De eerste lijnen voor een hervormd ontslagstelsel worden uitgezet, de versobering van de WW krijgt zijn beslag en de verhoging van de pensioenleeftijd is nu echt begonnen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
442  443  444  445  ...  541