Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Grenspompen verloren al kwart van diesel- en LPG-afzet

11 februari 2014 - Nederlandse tankstations langs de grens met België en Duitsland hebben vorige maand als gevolg van de accijnsverhogingen 24 procent minder diesel en 27 procent minder LPG afgezet dan in januari 2013.

Lees verder  |  Reageer

BIM luidt einde van het 'oude bouwen' in

11 februari 2014 - De installatiebranche heeft op 4 februari op de VSK-beurs een pakket initiatieven gepresenteerd om de toepassing van BIM een krachtige impuls te geven. Volgens de initiatiefnemers ISSO, Opleidingsfonds OTIB, TVVL en UNETO-VNI luidt BIM het einde van het 'oude bouwen' in en biedt de ontwikkeling grote kansen op innovatie.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst jaagt werkgevers de stuipen op het lijf

10 februari 2014 - De beschikking 'Gedifferentieerde premiepercentage Werkhervattingkas' die de Belastingdienst eind december naar werkgevers heeft gestuurd zorgt voor grote verwarring. Dit komt doordat veel beschikkingen niet kloppen of onvolledig zijn.

Lees verder  |  Reageer

80. 000 zelfstandigen in de zorg zonder opdrachten?

10 februari 2014 - 80.000 zelfstandigen in de zorgsector worden sinds oktober 2013 uitgesloten van mogelijkheden om hun dienstverlening te kunnen uitoefenen door de Belastingdienst. Stichting ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen bundelen hun krachten om de zelfstandige in de zorgsector te helpen.

Lees verder  |  2 reacties

Eén op de vijf organisaties: samenwerking alleen bij incident

10 februari 2014 - Nog maar zestien procent van de Nederlandse bedrijven werkt op het gebied van veiligheid samen met gemeenten. Een op de drie bedrijven werkt überhaupt niet samen met een andere partij, zo blijkt uit de Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas.

Lees verder  |  Reageer

Verhoging overlevingskansen in franchiseformules

7 februari 2014 - Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) heeft samen met andere maatschappelijk betrokken partijen de Stichting Franchise wijzer opgericht. Deze Stichting wil de succes- en overlevingskansen van franchisenemers verhogen door kennis over franchiseformules te vergaren, te analyseren en via een platform beschikbaar te stellen.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers nemen afscheid van hiërarchie op de werkvloer

7 februari 2014 - Steeds meer bedrijven in de handel, logistiek en industrie willen niet meer volgens de traditionele ‘organisatiehark’ werken. Zij zetten daarmee in op sociale innovatie en zien hiermee hun resultaten toenemen.

Lees verder  |  Reageer

Bouwsector zal in 2015 herstellen

7 februari 2014 - De eerste verbeteringen in de bouw worden volgens ABN AMRO in 2014 zichtbaar. Zij verwacht dat de bouwproductie dit jaar slechts met één procent zal dalen. De lichte economische groei en aantrekkende bedrijfsinvesteringen dempen de dalende productie.

Lees verder  |  Reageer

Topsectorenbeleid zet aan tot meer samenwerking

7 februari 2014 - De bekendheid van het topsectorenbeleid onder de bedrijven in de topsectoren is toegenomen van 21 naar 26 procent. En bij diegenen die hiermee bekend zijn, heeft de topsectorenaanpak bij een op de tien bedrijven geleid tot nieuwe samenwerkingsverbanden.

Lees verder  |  Reageer

Zzp'er werkt onder het gewenste tarief

6 februari 2014 - Het gewenste bruto maandinkomen van zzp'ers is gemiddeld 2.850 euro (dit is het inkomen voor belasting). Het kostendekkende tarief dat een zzp’er moet vragen om dat gewenste bruto inkomen ook te kunnen bereiken blijkt 49,92 euro per uur te zijn.

Lees verder  |  Reageer

Meer budget voor evenementen

6 februari 2014 - 96 procent van de bedrijven verwacht dat hun budgetten voor evenementen de komende zes maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk zullen blijven. Het vertrouwen in de markt stijgt en de crisis lijkt achter de rug.

Lees verder  |  Reageer

Kinderen adviseren bedrijven bij toekomstbepalende dilemma

6 februari 2014 - Met het unieke initiatief de Raad van Kinderen gaan UNICEF Nederland en de Missing Chapter Foundation (MCF) kinderen helpen hun stem structureel te laten horen binnen bedrijven en andere organisaties.

Lees verder  |  Reageer

MKB-ondernemers vooral bezig met overleven

5 februari 2014 - Uit onderzoek van Panteia komt naar voren dat het voortbestaan van de eigen onderneming de belangrijkste doelstelling is voor de meeste MKB-ondernemers. Het belang continuïteit is sinds het begin van de huidige financieel-economische crisis in 2008 duidelijk toegenomen.

Lees verder  |  Reageer

Installateur: ‘BIM pas over vijf jaar gemeengoed in de bouw’

5 februari 2014 - Het aandeel installateurs dat in Nederland in één of meer projecten met BIM werkt, ligt momenteel op negen procent. Als er alleen gekeken wordt naar (middel)grote installatiebedrijven, blijkt eenderde al praktijkervaring met BIM te hebben.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
440  441  442  443  ...  541