Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Financiering Startups vindt anders plaats dan verwacht

17 februari 2014 - Bijna dagelijks verschijnen berichten in de landelijke (social) media over gefinancierde startups. Investeerders, die ook wel business angels of informal investors worden genoemd, zijn degenen die worden genoemd als de verstrekkers van deze financieringen.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten: woningprijzen gaan weer stijgen

17 februari 2014 - Het aantal Nederlandse huishoudens dat denkt dat de huizenprijzen de komende maanden stijgen, schiet in het vierde kwartaal van 2013 omhoog. Per saldo vijftien procent van de huishoudens verwacht de komende maanden stijgende huizenprijzen.

Lees verder  |  Reageer
McLaren 650S, de MP4-12C op scherp

McLaren 650S, de MP4-12C op scherp

16 februari 2014 - Zag maar alvast daag tegen de MP-4-12C. Zelf durft McLaren Automotive dat nog niet aan omdat die sportauto nog maar amper 3 jaar op de markt is en er nog klantenorders open staan, maar geloof ons, de 650S zal binnen afzienbare tijd tot opvolger van de 12C worden gekroond. Nu spreekt McLaren nog nadrukkelijk van een tussenmodel.

Lees verder  |  Reageer

Vaststellingsovereenkomst is populairste ontslagroute

14 februari 2014 - Uit enquêtes en dossieronderzoek blijkt dat ontslag via een vaststellingsovereenkomst de goedkoopste, snelste en populairste ontslagroute is. Ontslagspecialist en Panteia deden onderzoek naar het gebruik en de kenmerken van de verschillende ontslagroutes.

Lees verder  |  Reageer

Vragen om kopie paspoort in strijd met de wet

14 februari 2014 - Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) constateert dat bedrijven in verschillende sectoren nog steeds in strijd met de wet om een kopie van een identiteitsbewijs vragen.

Lees verder  |  2 reacties

Grote verschillen in lokale lasten voor bedrijven

14 februari 2014 - De lokale lasten voor bedrijven verschillen in Nederland enorm per gemeente. Het verschil in kosten kan oplopen tot in de tienduizenden euro’s. Dit blijkt uit een eerste verkennend onderzoek van Panteia onder 38 grote gemeenten.

Lees verder  |  Reageer

MKB en werkzoekenden in de clinch over opleiden

13 februari 2014 - Bijna twee derde van de MKB'ers (61 procent) vindt niet dat zij meer hoeven te investeren in een opleiding voor hun medewerkers dan dat zij nu doen. Hiermee hebben zij een andere mening dan werkzoekenden. Van de werkzoekenden vindt 80 procent dat dit wél moet gebeuren.

Lees verder  |  Reageer

Studentbedrijven hebben baat bij stimulerende begeleiding

13 februari 2014 - Studenten die een bedrijf zijn begonnen zeggen dat ze baat hebben bij stimulerende begeleiding vanuit de opleiding en vanuit het bedrijfsleven. Ze noemen het zelfs cruciaal om het ondernemerschapsonderwijs te verbeteren en eigen bedrijven te kunnen starten.

Lees verder  |  Reageer

Huurrecht bedrijfsruimten is achterhaald en kan eenvoudiger

12 februari 2014 - De wettelijke regeling voor de huur en verhuur van bedrijfsruimten sluit niet meer aan bij de huidige marktomstandigheden. Huurders en verhuurders moeten nu door een woud van strenge regels, termijnen en formaliteiten hun weg zien te vinden.

Lees verder  |  Reageer

Merendeel zelfstandigen gestart uit positieve motieven

12 februari 2014 - De belangrijkste motieven om te starten als zelfstandige zijn achtereenvolgens zelfstandigheid ofwel onafhankelijkheid (41,8 procent), meer vrijheid (60,9 procent), meer flexibiliteit (56,6 procent) hiërarchie of eigen baas zijn (41,8 procent) en meer verdienen ofwel loon naar werken (24,6 procent).

Lees verder  |  1 reactie

Daling aantal faillissementen in januari

12 februari 2014 - Het aantal faillissementen is in januari 2014 met achttien procent gedaald ten opzichte van de eerste maand vorig jaar. Er gingen vooral minder transport- en bouwbedrijven over de kop. Dat maakte Faillissementsdossier.nl bekend .

Lees verder  |  Reageer
Vuurwerk uit Ingolstadt: de Audi S1 (+prijzen)

Vuurwerk uit Ingolstadt: de Audi S1 (+prijzen)

11 februari 2014 - Audi laat eindelijk hun bommetje vallen. Lang hebben we daarop moeten wachten, maar nu de Audi S1 (die meteen ook als S1 Sportback wordt geïntroduceerd) eenmaal onder het doek vandaan is getrokken wil 'ie maar één ding: knallen!

Lees verder  |  Reageer
Verrassend: McLaren 650S overtreft juist 12C

Verrassend: McLaren 650S overtreft juist 12C

11 februari 2014 - Zagen we die even niet aankomen! Geen probleem, wij houden wel van een aangename verrassing. En aangenaam, dat lijkt de aanstormende McLaren absoluut te worden. Want waren we helemaal in de veronderstelling dat het om een nieuwe instapper ging, blijkt het om een model te gaan die tussen de MP4-12C en P1 wordt gepositioneerd.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips voor een betere financiële positie voor zzp’ers

11 februari 2014 - Bijna driekwart van de zzp’ers is niet van plan in loondienst te gaan vanwege slechtere economische omstandigheden. Dit blijkt uit onderzoek van ZZP Nederland naar de financiën en administratie van zelfstandigen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
439  440  441  442  ...  541