Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verandering ontslagrecht kleinbedrijf kan 60. 000 banen opleveren

17 maart 2014 - Een structurele verandering van het ontslagrecht voor kleine bedrijven naar Duits voorbeeld zou Nederland bijna 60.000 nieuwe banen opleveren. Deze kans heeft de Tweede Kamer bij de behandeling van de Wet Werk & Zekerheid aan zich voorbij laten gaan, concludeert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).

Lees verder  |  Reageer

ZZP’ers uit financiële nood de gemeenteraad in

17 maart 2014 - 60 procent van de ZZP’ers, die zich verkiesbaar heeft gesteld voor een plek in de gemeenteraad van hun eigen gemeente, doet dat vooral omdat ze hier een nieuwe inkomstenbron in zien.

Lees verder  |  1 reactie

Recessie remt aantal bedrijfsoverdrachten

14 maart 2014 - De economische recessie in de afgelopen jaren heeft een duidelijk remmend effect op het aantal bedrijfsoverdrachten in het MKB. Vergeleken met een meting in 2003 zijn er in de afgelopen vijf jaar duidelijk minder bedrijfsoverdrachten gerealiseerd.

Lees verder  |  Reageer

Consument mijdt winkelcentra vanwege leegstand

14 maart 2014 - Mede door de opkomst van online shoppen neemt in veel winkelgebieden de leegstand snel toe. Winkels gaan failliet of zien om andere reden geen toekomst meer en sluiten de deuren. Met maatregelen als pop-up stores wordt geprobeerd de leegstand tegen te gaan.

Lees verder  |  Reageer

MKB: investeer nu in duurzaamheid

13 maart 2014 - Investeren in duurzaamheid levert MKB duizenden banen, miljoenen aan inkomsten en een hogere arbeidsproductiviteit op van vijftien tot twintig procent. Dat zei Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, gisteren tijdens de beurs Duurzaamheid 2014 in Zaanstad.

Lees verder  |  1 reactie

CO2-voetafdruk makkelijker met eenduidige lijst CO2 basiscijfers

13 maart 2014 - De CO2-uitstoot van een organisatie, zoals een bedrijf of gemeente of van een activiteit zoals reizen kan voortaan beter vergeleken worden. Meer inzicht in CO2-uitstoot helpt om deze vervolgens omlaag te brengen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven verliezen klanten door slechte klantenservice

12 maart 2014 - Voor veel klanten is de klantenservice een bron van ergernis. De grootste irritatie, bij drie van de vier klanten, zit ´m erin dat zij een probleem aan meerdere medewerkers van de klantenservice uit moeten leggen.

Lees verder  |  1 reactie

Privacy zzp’ers ernstig in het geding

12 maart 2014 - 92 procent van de zzp’ers oordeelt dat de koppeling van het Burgerservicenummer (BSN) aan het btw-nummer hun privacy schendt. Dat blijkt uit onderzoek van FNV Zelfstandigen. Door de koppeling van het BSN aan het btw-nummer neemt de kans op identiteitsfraude toe.

Lees verder  |  2 reacties

Werkende moeders waardevolle werknemers

11 maart 2014 - "In een volledig gelijke wereld besturen vrouwen de helft van de landen en bedrijven, en runnen mannen de helft van de huishoudens," schrijft Sheryl Sandberg in haar boek ´Lean In´. Ook uit onderzoek van Regus blijkt dat de algemene mindset snel aan het veranderen is.

Lees verder  |  Reageer

Veel minder bouwbedrijven bankroet

11 maart 2014 - In de bouw is het aantal faillissementen in de eerste twee maanden van 2014 met ruim een derde afgenomen ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. Dat maakte  Faillissementsdossier.nl bekend.

Lees verder  |  Reageer

MKB Doorstart van start voor ondernemers in zwaar weer

10 maart 2014 - Op vrijdag 7 maart  werd MKB Doorstart gelanceerd: een portal voor mkb-bedrijven en zzp’ers in zwaar weer. Dit gebeurt tegelijk met de opening van de Ondernemerspleinen in Almere en Lelystad.

Lees verder  |  Reageer

Daling dieselafzet aan de grens verergert

10 maart 2014 - De diesel- en LPG-omzet langs de grens is als gevolg van de accijnsverhogingen in februari 2014 nog verder teruggelopen. Nederlandse tankstations langs de grens met België en Duitsland verkochten in februari 39 procent minder diesel en 42 procent minder LPG dan in februari 2013.

Lees verder  |  Reageer

Van individuele naar functionele bereikbaarheid

10 maart 2014 - In een tijd van ontelbare communicatiemiddelen verwacht iedereen dat u altijd bereikbaar bent. Slechte bereikbaarheid is funest en dit kan een flinke druk leggen op organisaties en hun medewerkers.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
435  436  437  438  ...  541