Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 augustus 2012

Gemeenten lopen miljoenen mis door leegstand bedrijventerreinen

Op de 3.776 bedrijventerreinen die Nederland rijk is zijn ruim 270.000 bedrijven gevestigd. Deze bedrijven zijn gehuisvest op ruim 127.000 unieke locaties en hebben een totale WOZ-waarde van ruim 177 miljard euro. Uit onderzoek van Keala Research blijkt dat hiervan op dit moment ruim 43 miljard leeg staat, bijna 25 procent.

Lees verder »  Reageer »
13 augustus 2012

Alle prijzen Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Vanaf oktober is de nieuwe CLS Shooting Brake te koop en Mercedes-Benz wil er tenminste € 71.500,- voor hebben. Ook de overige motoriseringen inclusief de AMG-versie hebben een prijskaartje ontvangen.

Lees verder »  Reageer »
10 augustus 2012

ZZP: Zelfstandigenaftrek onder vuur

Het Centraal Planbureau (CPB) neemt in een recente publicatie de Zelfstandigenaftrek onder vuur. Door de MKB winstvrijstelling en de Zelfstandigenaftrek betalen zelfstandigen minder belasting dan werknemers. De huidige Zelfstandigenaftrek moet eraan geloven als het aan het CPB ligt.

Lees verder »  Reageer »
10 augustus 2012

Bouwketen meer open voor innovaties door economische situatie

De huidige aanhoudende laagconjunctuur heeft invloed op de mate waarin de bouwketen ingaat op innovaties. Van de uitvoerende partijen in de bouwketen staat 30 procent door de huidige economische situatie meer open voor innovaties dan enkele jaren geleden.

Lees verder »  Reageer »
9 augustus 2012

Discussie erfbelasting grote bedreiging voor familiebedrijf

De uitspraak van de rechtbank in Breda over de Successiewet heeft waarschijnlijk zeer nadelige gevolgen voor ondernemend Nederland, in het bijzonder voor familiebedrijven. Zo waarschuwt Grietje Frederiks van advies- en accountantsorganisatie Accon avm.

Lees verder »  1 reactie »
9 augustus 2012

MKB bezit merendeel bedrijfswagenpark

In 2010 bestond het gehele wagenpark op de Nederlandse wegen uit ruim negen miljoen voertuigen. Hiervan waren 1,65 miljoen voertuigen in het bezit van in Nederland gevestigde bedrijven. Het wagenpark van het midden- en kleinbedrijf (MKB) omvatte 1,38 miljoen voertuigen, dat is 84 procent van het totale wagenpark van het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees verder »  Reageer »
9 augustus 2012

Nederlandse kantorenmarkt verder in de problemen

De markt voor kantoren in ons land is in de eerste helft van 2012 verder in de problemen geraakt. Het direct beschikbare aanbod van leegstaande en nog te verhuren kantoorruimten steeg met bijna zeven procent tot 7,62 miljoen vierkante meter, een nieuw record.

Lees verder »  Reageer »
8 augustus 2012

Bedrijven moeten voorzichtiger zijn voor ze zakendoen

De kans op wanbetaling is sinds het begin van de crisis niet eerder zo hoog geweest. Dit maakt het voor bedrijven belangrijker om kredietinformatie aan te vragen vóórdat ze op rekening gaan leveren.

Lees verder »  Reageer »
8 augustus 2012

Opnieuw flink meer faillissementen

Het aantal faillissementen is in het tweede kwartaal van 2012 met 21 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 2.753 bedrijven gingen over de kop, vorig jaar in het tweede kwartaal waren dit nog 2.270 bedrijven.

Lees verder »  Reageer »
7 augustus 2012

Curatoren eisen twintig miljoen van Scheringa

De curatoren van DSB Beheer eisen twintig miljoen euro van de voormalig directeur-grootaandeelhouder Dirk Scheringa. Dit blijkt uit gegevens uit het kadaster die in handen zijn van RTL Nieuws.

Lees verder »  Reageer »
7 augustus 2012

Zeven manieren om uw zakelijke blinde vlekken te verkleinen

Motorrijders weten het allemaal: automobilisten zien hen vaak letterlijk niet. Dat komt omdat mensen soms fysiek niet in staat zijn om datgene wat ze met hun eigen ogen zien te vertalen naar iets wat de hersens herkennen – een blinde vlek dus.

Lees verder »  Reageer »
7 augustus 2012

Aanmelding Nederlands-Duitse Prijs gaat de laatste fase in

Innovatieve ondernemingen kunnen zich nog tot en met vrijdag 10 augustus 2012 kandidaat stellen voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie. De prijs wordt uitgereikt aan een onderneming uit Nederland of Duitsland die er in het grensoverschrijdende zakenleven uitspringt.

Lees verder »  Reageer »
6 augustus 2012

Hoe veilig zijn uw geheimen?

Hoe veilig zijn uw bedrijfsgeheimen? Als u de resultaten van onderzoek door Iron Mountain moet geloven, helemaal niet. Een derde van de werknemers geeft namelijk toe meer dan eens vertrouwelijke informatie mee te hebben genomen of te hebben doorgestuurd, en dat zo weer te zullen doen als ze van baan veranderen.

Lees verder »  Reageer »
6 augustus 2012

Groei bouwsector komt, maar hoe en wanneer?

"Op de middellange termijn is er voldoende vraag naar bouwproductie," aldus voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland. "In het meest positieve scenario is er sprake van 67 miljard bouwomzet in 2020, terwijl de sombere visie 60 miljard voorspelt. Nog altijd een forse stijging ten opzichte van de 54 miljard die we voor dit jaar verwachten."

Lees verder »  Reageer »
433  434  435  436   ... 438
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken