Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 juli 2012

Gemeenten betalen bijna kwart facturen nog steeds te laat

Het betalingsgedrag van gemeenten is het afgelopen jaar slechts marginaal fractie verbeterd: 77,5 procent (77,3 procent in 2011) van de rekeningen wordt op tijd voldaan. Daarmee blijven de lokale overheden nog ver achter bij de rijksoverheid, waar inmiddels 90 procent van de facturen binnen 30 dagen wordt betaald.

Lees verder »  1 reactie »
17 juli 2012

Ton meer voor Mercedes SL 65 AMG

Je moet wel heel erg graag de twaalfcilinder wensen als je de Mercedes-Benz SL 65 AMG boven de '63? verkiest. Het prijsverschil tussenbeide bedraagt maar liefst een ton.

Lees verder »  Reageer »
16 juli 2012

De Flex BV en de gevolgen

De besloten vennootschap wordt vanaf 1 oktober 2012 flexibel. In dit artikel probeert Barry Mooibroek AA RAB de gevolgen te beschrijven. Dit betreft de situatie wanneer u zelf aandelen bezit en wanneer u betrokken bent bij het te verstrekken dividend. Standaard het bestaand dividendbeleid volgen is straks niet zonder meer mogelijk.

Lees verder »  2 reacties »
16 juli 2012

Werven via Twitter - iets voor uw bedrijf?

Heeft het zin om Twitter in te zetten voor het vinden van personeel? Is dat wel een geschikt medium en komen daar wel genoeg mensen op af? Leonie Lindeboom van Monsterboard geeft antwoord.

Lees verder »  Reageer »
16 juli 2012

Overheid moet schouders zetten onder duurzaam inkopen

Overheden zetten nog weinig tastbare stappen op het gebied van duurzaam inkopen, zo stellen NEVI, MVO Nederland, De Groene Zaak, MKB-Nederland en VNO-NCW. Een jaar na het uitbrengen van het Advies Duurzaam Inkopen, gericht aan Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, stagneert de uitwerking in de praktijk.

Lees verder »  Reageer »
13 juli 2012

Oudere ondernemers boeken minder groei dan jongere

Oudere ondernemers in het MKB presteren qua investeringen en omzet slechter dan jongere ondernemers. Ook hanteren zij minder vaak een innovatieve concurrentiestrategie.

Lees verder »  Reageer »
13 juli 2012

Particulier cruciaal voor ZZP’ers in de bouw

Particulieren zijn de belangrijkste opdrachtgevers voor ZZP’ers in de bouw. Ook werken zelfstandig ondernemers veel voor bedrijven en aannemers. Geregeld zullen ZZP’ers voor hun opdrachtgever zelf merk-, materiaal- en aankoopplaatskeuzes maken. Toch speelt de particulier hierin ook een aanzienlijke rol.

Lees verder »  Reageer »
13 juli 2012

Innovatieve paardendeken gaat Europese strijd aan

Zes meiden en twee jongens die de liefde voor dieren delen vertrekken donderdag 19 juli naar het Roemeense Boekarest om deel te nemen aan de 23e editie van de ‘European Company of the Year Competition’.

Lees verder »  Reageer »
12 juli 2012

Help uw medewerkers écht vakantie nemen

Wie sluipt daar weg achter de vakantievilla voor een geheime sessie met de BlackBerry? Twee vijfde van de Nederlandse werknemers (39 procent) zal deze zomer niet helemaal tot rust komen, maar dagelijks tot wel drie uur proberen te werken in plaats van bij het zwembad uit te rusten of tijd door te brengen met gezin en vrienden.

Lees verder »  Reageer »
12 juli 2012

Onzekerheid verlamt cao-overleg

Er worden op dat ogenblik veel te weinig cao’s afgesloten. Dat constateert AWVN. AWVN verklaart de sterk oplopende achterstand uit de politieke en economische onzekerheid van dit moment, onder meer rond pensioenen, ontslagrecht, reiskostenvergoeding en de euro.

Lees verder »  Reageer »
12 juli 2012

Zelfstandigheid en variatie drijven freelancer

Freelancers zijn vooral gemotiveerd door zelfstandigheid en afwisseling en moeten er, ondanks de financiële onzekerheid en de continue behoefte aan nieuwe opdrachten, niet aan denken om weer in loondienst te gaan werken.

Lees verder »  1 reactie »
12 juli 2012

Ruim drie ton voor open Aston Martin V12 Vantage

Voor € 319.088,- kun je veel dingen kopen, waaronder de allernieuwste Aston Martin. Dit is namelijk het geldbedrag dat je mee moeten brengen bij aanschaf van de V12 Vantage Roadster, zo heeft Autovisie achterhaald.

Lees verder »  Reageer »
11 juli 2012

Gevolgen Modernisering Ziektewet voor werkgevers onderbelicht

Bij het aannemen van het wetsvoorstel Modernisering Ziektewet zijn de gevolgen voor werkgevers onderbelicht. Werkgevers die met relatief veel tijdelijke krachten werken, krijgen te maken met een flinke lastenverzwaring per 1 januari 2014, het moment waarop het wetsvoorstel dat vorige week werd aangenomen van kracht is.

Lees verder »  Reageer »
11 juli 2012

Ondernemers doen steeds vaker een beroep op leverancierskrediet

Bedrijven die elkaar op rekening leveren, vormen samen al decennia lang de grootste bank van Nederland, constateert Graydon. "Bedrijven geven een gratis lening, want zelfs over het bedrag dat te laat wordt betaald, rekent het bedrijfsleven zelden tot nooit rente," aldus Gertjan Kaart, Algemeen Directeur Graydon Nederland.

Lees verder »  Reageer »
432   ... 433
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken