Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 januari 2013

Schoonmaak- en glazenwasserbranche introduceert kwaliteitskeurmerk

Het OSB-Keurmerk is een feit. Dit keurmerk brengt de kwaliteit en betrouwbaarheid van schoonmaak- en glazenwasserbedrijven in beeld. De leden van OSB leggen hebben hier het afgelopen jaar flink in geïnvesteerd.

Lees verder »  Reageer »
4 januari 2013

Audi presenteert doorontwikkelde R8 e-tron

De Audi R8 e-tron nadert zijn productiestadium steeds dichter. Eigenlijk had de productieversie er al moeten zijn, maar zover is het nog niet gekomen. De productieplannen werden een jaartje opgeschoven en Audi laat de R8 e-tron voorlopig enkel nog als technologische showcase zien. Nou ja, enkel nog? Het is en blijft een rijdend laboratorium dat door de ingenieurs in Ingolstadt continue verder doorontwikkeld wordt. Een update van het project.

Lees verder »  Reageer »
3 januari 2013

Ondernemers: politiek werkt economisch herstel tegen

Ondanks de aanhoudende economische tegenwind zijn Nederlandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf redelijk tevreden over 2012. De ondernemers geven zichzelf gemiddeld een 6,4 als het gaat om de financiële prestaties van de onderneming en 28 procent beoordeelt dit zelfs met een rapportcijfer van 8,0 of hoger.

Lees verder »  1 reactie »
3 januari 2013

Leukste winkelstraten en winkels van Nederland 2012 zijn bekend

Nog vijf winkelstraten in de race voor de belangrijkste winkelstraatprijs van Nederland, de NLstreets awards. Op nlstreets.nl kan iedereen stemmen op zijn favoriete winkel en winkelstraat van 2012.

Lees verder »  1 reactie »
2 januari 2013

56 procent online bestellingen halverwege afgebroken

Goede verkoopcijfers, afkomstig van online aankopen, zijn volledig afhankelijk van een positieve ervaring van de consument op de website. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Monitis.

Lees verder »  1 reactie »
31 december 2012

Auto van de zaak: wel of niet privé rijden?

Per 1 januari 2013 moet u aan de Belastingdienst doorgeven of u wel of niet privé wilt gaan rijden met de auto van de zaak. Wanneer u hier wel voor kiest, is er sprake van een zogenoemde bijtelling. Dit beslaat meestal een bedrag van 25 procent van de catalogusprijs van de auto.

Lees verder »  Reageer »
31 december 2012

Arbeidsdeskundige kan straf ondernemer voorkomen

Als uw werknemer zich ziek meldt, treedt direct de Wet Verbetering Poortwachter in werking. Vanaf de eerste ziektedag hebben zowel de werknemer als de werkgever verplichtingen vanuit deze wet. Beiden moeten meewerken aan re-integratie.

Lees verder »  Reageer »
28 december 2012

Grote gevolgen arrest Hof van Justitie voor Europese merkhouder

Het Hof van Justitie heeft vorige week het arrest gewezen in de Onel-zaak, een zaak waar de vraag centraal staat of een Europees merk in meer dan één land gebruikt moet zijn om van een geldig merkrecht te kunnen spreken.

Lees verder »  Reageer »
28 december 2012

Tien tips voor een veilige webshop

Wereldwijd worden dagelijks 1,5 miljoen mensen slachtoffer van cybercrime. Juist in drukke tijden is het daarom belangrijk dat organisaties stappen nemen om voorbereid te zijn op mogelijke cyber-aanvallen.

Lees verder »  Reageer »
28 december 2012

Familiebedrijven benutten internationale groeikansen onvoldoende

Door de crisis stagneert de afzet; mede daarom richt de helft van de familiebedrijven het vizier op het buitenland. Familiebedrijven exporteren echter met name binnen de eurozone, waarmee ze de internationale groeikansen onvoldoende benutten.

Lees verder »  Reageer »
27 december 2012

ZZP’ers zetten tandje bij om inkomen op peil te houden

De aanhoudende economische tegenwind heeft ook zijn uitwerking op zelfstandige ondernemers zonder personeel. Opdrachtgevers letten meer en meer op hun uitgaven en besteden steeds minder werk uit.

Lees verder »  1 reactie »
27 december 2012

Vijf tips voor de startende ZZP'er

Steeds meer mensen gaan, mede vanwege de economische crisis, werken als ZZP'er. Uit onderzoek onder ruim 2.000 Nederlandse ondernemers blijkt dat 68 procent van de respondenten vindt dat Nederlanders in de huidige economische omstandigheden het heft in eigen handen moeten nemen door voor zichzelf te beginnen. Echter, hier komt soms meer bij kijken dan van tevoren gedacht.

Lees verder »  Reageer »
27 december 2012

Drie geheimen voor een succesvolle webshop in 2013

Jaarlijks worden er zo´n 20.000 webshops ‘geopend’ in Nederland. De drempel is laag, en de kosten zijn te overzien. De resultaten vallen echter vaak tegen, als gevolg van onrealistische verwachtingen en gebrek aan kennis.

Lees verder »  1 reactie »
24 december 2012

Top tien bizarre kerstattenties voor freelancers

Uit onderzoek van Tentoo blijkt dat ruim 59 procent van de freelancers het jammer vindt alle decemberfeestjes en cadeautjes te moeten missen. Wanneer er wel sprake van een geschenk is, blijken opdrachtgevers nogal eens ‘creatieve’ ideeën te hebben over de inhoud.

Lees verder »  Reageer »
413  414  415  416   ... 442
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken