Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 januari 2013

Professionele IT-omgeving doorslaggevend in keuze voor ZZP’er

65 procent van de ondernemers huurt een ZZP’er eerder in als deze zorg draagt voor een zakelijke IT-omgeving, zoals professionele apparaten, software en tools. Echter, ZZP’ers noemen dit pas in de laatste plaats als onderscheidend vermogen.

Lees verder »  Reageer »
15 januari 2013

Buitenlandse markt levert bedrijven meer op in economisch zware tijden

Bedrijven die exporteren maken meer kans op omzet en winst dan bedrijven die in Nederland blijven opereren. Die kans is anderhalf keer zo groot, blijkt uit cijfers van Regus. Wereldwijd onderzoek van Regus laat echter zien dat Nederlandse bedrijven veel obstakels zien om de sprong over de grens te maken.

Lees verder »  1 reactie »
14 januari 2013

Verkoop bedrijfswagens stabiel in 2012

In 2012 zijn er in totaal 56.568 nieuwe bestelauto’s en 12.781 nieuwe vrachtwagens geregistreerd. Dat is een lichte daling van respectievelijk 3,6 en 3,8 procent ten opzichte van 2011.

Lees verder »  Reageer »
14 januari 2013

Grootste exportpotentieel bij machinebouw en elektrotechniek

De export van in Nederland gemaakte goederen groeit in de periode tot 2020 tot 300 miljard euro. In 2012 bedroeg deze export naar schatting 237 miljard euro. De machinebouw en elektrotechniek (jaarlijks +4,5 procent tot 2020), chemiesector (+4,0 procent) en voedingsmiddelenindustrie (+3,5 procent) hebben de grootste groeiperspectieven.

Lees verder »  Reageer »
11 januari 2013

Kleinbedrijf in topsectoren krijgt makkelijker krediet

Het kleinbedrijf in de topsectoren krijgt gemakkelijker krediet dan het kleinbedrijf in niet-topsectoren: 54 procent kreeg de gevraagde banklening volledig, tegen 31 procent in niet-topsectoren. Opvallend: in het grootbedrijf is er geen verschil tussen topsector- en niet-topsectorbedrijven.

Lees verder »  Reageer »
11 januari 2013

Bijstandsaanvragen door ondernemers opnieuw gestegen

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, kent de economische ontwikkeling voor kleine ondernemers een vierde dip sinds 2010. Ten opzichte van de tweede helft van 2011 groeide het aantal bijstandsaanvragen door ondernemers met gemiddeld vijftien procent.

Lees verder »  Reageer »
11 januari 2013

Verhuurder moet als hotelier optreden om leegstand van kantoren tegen te gaan

Steelcase Solutions organiseerde een debat over hoe de leegstand van kantoren in de toekomst is te voorkomen. Een belangrijke conclusie luidt dat de mens of gebruiker gedurende de complete levenscyclus van het kantoor centraal moet staan; van ontwerp en realisatie tot en met de gebruiksfase en herbestemming.

Lees verder »  2 reacties »
10 januari 2013

Nieuw initiatief lost kantoorleegstand creatief op

Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect, allen Sdu-uitgaven, gaan in samenwerking met de vastgoedbeurs PROVADA beleggers met kanshebbend vastgoed in contact te brengen met creatieve partners. Doel is om leegstaand vastgoed op innovatieve wijze te transformeren in courant vastgoed.

Lees verder »  1 reactie »
10 januari 2013

OSB reikt Keurmerken uit

OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) heeft de afgelopen dagen bij een aantal leden het nieuwe OSB-Keurmerk deurbord uitgereikt. Dat gebeurde bij Mommers Schoonmaakservice (Nieuwerkerk aan den IJssel), Glazenwassersbedrijf Van Elten (Rotterdam) en De Zwart facilitaire diensten (Lisse).

Lees verder »  Reageer »
10 januari 2013

Klantenservice detailhandel kan beter

Nederlandse consumenten geven de klantenservices van detaillisten een 6,9 als rapportcijfer. Dat blijkt uit het jaarlijkse klantenserviceonderzoek van KANA. Vorig jaar kreeg de detailhandel nog een 6,6.

Lees verder »  Reageer »
10 januari 2013

Mercedes E 63 AMG herintroduceert pk-wedloop

Met de introductie van de nieuwe, minder sterke Audi RS 6 leek er een einde te zijn gekomen aan de jarenlange pk-wedloop tussen de performanceafdelingen van verschillende merken. Maar AMG van Mercedes-Benz wakkert het vuur rondom dit fenomeen weer aan, met de vernieuwde E 63 AMG.

Lees verder »  Reageer »
9 januari 2013

Minder starters in 2012

In 2012 zijn in Nederland bijna 104.000 personen een onderneming gestart. Dat zijn er ruim 17.700 minder dan in 2011 (min vijftien procent). Tezamen zijn door deze ondernemers 121.400 nieuwe bedrijven opgericht.

Lees verder »  Reageer »
9 januari 2013

MKB Servicedesk lanceert Windows8 app

MKB Servicedesk heeft een Windows8 app ontwikkeld speciaal voor de ondernemer van deze tijd. Ondernemen doen we ten slotte steeds meer mobiel en online; altijd en overal, met meerdere devices.

Lees verder »  Reageer »
9 januari 2013

Dit is de nieuwe Lexus IS!

Dat de potentie er is, heeft Cadillac inmiddels bewezen. Ook Lexus is meer dan ooit tevoren ervan overtuigd dat de gloednieuwe IS kopers kan wegkapen van de Duitse premium-middenklassers. Waarom? Omdat de nieuwe IS wel over een (financieel) interessante krachtbron beschikt.

Lees verder »  Reageer »
411  412  413  414   ... 442
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken