Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 juli 2012

Pas op voor spooknota’s MKB Registratie

Ondernemers moeten alert zijn voor zogenaamde facturen van MKB registratie Services. MKB-Nederland krijgt per dag tientallen klachten van ondernemers over de aanbiedingen van de organisatie die verpakt als nota op de deurmat vallen.

Lees verder »  Reageer »
5 juli 2012

Jaarrekening Hulp App helpt jaarrekening beter begrijpen

Snapt u uw jaarrekening? Niet of niet helemaal? Download dan de gratis ‘Jaarrekening Hulp App’. Hiermee kunnen jonge, startende ondernemers en ondernemers met wat minder financiële achtergrond, op een aansprekende manier hun jaarrekening beter leren begrijpen.

Lees verder »  Reageer »
5 juli 2012

De Ondernemende Commissaris: goed bestuur in het MKB

Een Raad van Advies. Veel MKB-ondernemers klinkt het te formeel in de oren, maar door de toenemende complexiteit van het ondernemersveld is er juist een groeiende behoefte aan goed bestuur.

Lees verder »  Reageer »
5 juli 2012

Jonge ondernemers lunchen op niveau

Ondernemen op jonge leeftijd draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden. Die vervolgens tijdens het latere leven van groot belang zijn. Een goed netwerk is daarbij niet onbelangrijk.

Lees verder »  Reageer »
5 juli 2012

Record aantal faillissementen bouw

Het aantal bouwbedrijven dat bankroet is gegaan is in de zes maanden van 2012 gestegen met bijna de helft. Dit blijkt uit cijfers van faillissementsdossier.nl. De bouw beleefde daarmee het slechtste halfjaar sinds het begin van de crisis.

Lees verder »  Reageer »
4 juli 2012

Vijf vragen over leeftijdsdiscriminatie

Ondanks het verbod sinds 2004, wordt er nog regelmatig op leeftijd gediscrimineerd bij arbeid. Vooral bij de werving van personeel voelen ouderen zich vaak buitengesloten. Hoewel u zich serieus af kunt vragen of het uitsluiten van ouderen verstandig is voor uw bedrijf, is het dus ook gewoon niet toegestaan. Hoe zat het ook alweer?

Lees verder »  Reageer »
4 juli 2012

Starters zien door de wolken toch de zon

Hoewel nog steeds dreigende wolken boven de markt hangen zien startende ondernemers daar doorheen toch de zon gloren voor het eigen bedrijf. De dreigingen voor het eigen bedrijf zien zij in bijvoorbeeld het krimpen van de afzetmarkt en toename van het aantal concurrenten.

Lees verder »  Reageer »
4 juli 2012

’Taalgebruik op sociale media schiet tekort’

Spelfouten, slordige afkortingen, vage taal: er schort nogal eens iets aan het taalgebruik in de sociale media. "Zonde, want dat is schadelijk voor uw zakelijke imago. Als u zakelijk communiceert via Facebook, Twitter of LinkedIn, besteed dan aandacht aan uw taal en schrijfstijl."

Lees verder »  Reageer »
4 juli 2012

Audi TT S line competition is helaas niet voor ons

Met de TT S-line competition lijkt Audi een soort best-off-album uit te brengen van haar compacte sportwagen. Deze special edition is een combinatie van S line-elementen en RS-details. Het slechte nieuws is dat hij helaas vooralsnog aan onze Nederlandse neus voorbij gaat.

Lees verder »  Reageer »
4 juli 2012

Ferrari F12berlinetta ontvangt prijskaart

Zoals verwacht komt de nieuwe F12berlinetta bovenaan de Ferrari-prijslijst te staan. In zijn normale uitvoering blijft hij ruim onder de vier ton steken. Alle andere modellen werden ook van een nieuw prijsje voorzien.

Lees verder »  Reageer »
3 juli 2012

Cabriorijder is gezellige VVD-stemmer

Cabriorijders zijn gelukkiger dan ‘gewone’ automobilisten. Ze stemmen opvallend vaak VVD en houden van golf en tennis. Volkswagen Golf Cabriolet-rijders genieten niet alleen meer, ze maken ook minder ongelukken en hebben een betere weerstand.

Lees verder »  Reageer »
3 juli 2012

Is uw rechtsvorm nog de juiste?

Gisteren startte de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) de ondernemerscampagne ‘Bepaalt het lot uw bedrijfsvorm?’. Doel van de campagne is ondernemers attent maken op hun situatie. Past de gekozen rechtsvorm - die jaren geleden is gekozen - nog wel bij de huidige situatie?

Lees verder »  Reageer »
3 juli 2012

Arbeidsongeval kost vaak minstens een maand uitval

In Nederland hebben in 2010 naar schatting 224.000 werknemers te maken gehad met een arbeidsongeval met letsel en verzuim als gevolg. Een derde van de ongevallen leidde tot verzuim van langer dan één maand. Eén op de tien werknemers verzuimde langer dan een half jaar.

Lees verder »  Reageer »
3 juli 2012

Zakelijke rijders kiezen voor 14% bijtelling

De zakelijke automobilist is massaal overgestapt op een leaseauto in een lage bijtellingscategorie. Vanwege de veranderingen in het fiscale beleid, kozen duizenden leaserijders in aanloop naar 1 juli nog snel een leaseauto uit de 20%, maar vooral de 14%bijtellingscategorie.

Lees verder »  Reageer »
... 408
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken