Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 februari 2013

Ondernemers en overheid willen meerdere levens gebouw

VNO-NCW en MKB-Nederland starten samen met de rijksoverheid en een aantal brancheorganisaties een publiek-privaat traject om duurzaam bouwen te versnellen. Steeds vaker komt de vraag op hoe gebouwen een tweede of derde leven kunnen krijgen.

Lees verder »  Reageer »
28 februari 2013

Shopaholics redders van de economie

Internet blijft de grootste bedreiging voor de fysieke winkel. Het aantal faillissementen nam volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2012 met 21,7 procent toe. De retail teloorgang en deze statistische ondersteuning sturen op een sombere situatie.

Lees verder »  Reageer »
28 februari 2013

Land Rover toont volledig elektrische Defender

Bij een elektrische auto wordt niet direct gedacht aan Land Rover. En dan al helemaal niet aan de iconische Defender. Toch tonen de Britten een Defender EV tijdens de Autosalon van Genève.

Lees verder »  Reageer »
28 februari 2013

AC Schnitzer komt met lekkere 6-serie Gran Coupé

AC Schnitzer neemt volgende week haar de BMW 640d Gran Coupé mee naar de Autosalon van Genève. Tevens staat er tuning voor de 650i op het programma, al is deze smaakmaker nog niet officieel door de tuner voorgesteld.

Lees verder »  Reageer »
27 februari 2013

De positie van Turkse en Marokkaanse vrouwelijke ondernemers in Nederland

Momenteel zijn er ruim 370.000 Turken in Nederland waarvan circa vijf procent ondernemer is. Als we kijken naar het aandeel van vrouwelijke ondernemers is dat zecventien procent. Dat is fors minder dan de 32 procent vrouwen gemiddeld bij ondernemers in Nederland.

Lees verder »  Reageer »
27 februari 2013

Export groeit met 4,5 procent in 2014, kansen voor Nederland

Euler Hermes voorziet een geleidelijk herstel van de Europese economie in de tweede helft van 2013. In 2013 is over het geheel genomen een krimp voorzien van 0,1 procent van het totale Europese Bruto Binnenlands Product, maar in 2014 een groei van 1,4 procent.

Lees verder »  Reageer »
27 februari 2013

Vrouw beslist over doe-het-zelf budget (en meer trends)

De Belgische doe-het-zelfmarkt is ten opzichte van de Nederlandse markt vrij stabiel gebleven. Steeds meer Belgische doe-het-zelfketens zijn zich echter gaan toeleggen op Cross Channel Retail, de mix van ‘online’ en ‘offline’ verkoop.

Lees verder »  Reageer »
27 februari 2013

Vertier voor vier in Maserati GranTurismo MC Stradale

Goed nieuws voor degenen die graag een Maserati MC Stradale willen kopen maar dat toch laten vanwege het lage aantal passagiers dat meegenomen kan worden. Binnenkort is de smakelijke GranTurismo MC Stradale er namelijk ook met achterbank.

Lees verder »  Reageer »
27 februari 2013

KTM X-Bow GT: mét voorruit

Als je de KTM X-Bow al eens gereden hebt weet je dat de enige vierwieler van de Oostenrijkers weinig comfort toevoegt ten opzichte van hun tweewielers. Vooral het ontbreken van een voorruit bood geen bescherming tegen de elementen. De oplossing? Een voorruit zou al heel wat wind wegnemen! En dat is wat KTM nu gedaan heeft. Ze noemen het: de KTM X-Bow GT. Of het mooi is? Tja"¦

Lees verder »  Reageer »
26 februari 2013

Grote veranderingen komen van MKB, niet van de multinational

In ‘Klein is het nieuwe Groot’ en ‘De mens centraal in de nieuwe economie’ uit de Syntens reeks ‘Visie op innovatie’ spelen niet de multinationals de hoofdrol, maar juist het midden- en kleinbedrijf! Dankzij haar veerkracht is het mkb beter in staat structuren los te laten en het beste uit mensen te halen.

Lees verder »  Reageer »
26 februari 2013

Groei leasevloot niet te danken aan bestelauto's

Het aantal lease-auto's (personenauto's en bestelauto's) in Nederland is vorig jaar gestegen met 0,7 procent tot 713.200 stuks. De leden van de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, hebben in de totale vloot een aandeel van 88,3 procent (630.000 auto's).

Lees verder »  Reageer »
26 februari 2013

Inname spaarlampen door winkels sterk verbeterd

Steeds meer winkeliers nemen kapotte spaarlampen in voor recycling, bij aankoop van een nieuwe lamp. Tijdens een proef met mysteryshoppers nam zeker 83 procent van de onderzochte winkels de oude lamp in.

Lees verder »  Reageer »
25 februari 2013

Oproep aan bedrijven: doe een uur het licht uit voor onze aarde

Op 23 maart 2013 vindt Earth Hour plaats: het grootste, groene evenement ter wereld van het Wereld Natuur Fonds. Consumenten, organisaties, overheden en bedrijfsleven doen om 20.30 uur een uur lang hun lichten uit. Dit als symbolische actie voor onze aarde.

Lees verder »  Reageer »
25 februari 2013

Installatiebranche pleit voor verscherpte controle op zonnepanelen

Afgelopen week was in de media veel aandacht voor de problemen met een klein deel van de zonnepanelen in Nederland. UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, is ervan overtuigd dat steeds meer consumenten gebruik zullen gaan maken van zonne-energie.

Lees verder »  1 reactie »
404  405  406  407   ... 443
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken