Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 september 2012

“Stabilisatie WGA-premie UWV niet houdbaar bij grote terugstroom“

De aangekondigde stabilisatie van de WGA-premies bij het UWV, is niet houdbaar als veel werkgevers terugkeren naar het publieke stelsel. Dit verwacht Aon Hewitt op basis van een inventarisatie van de gevolgen van de aankondiging die het UWV eerder deze maand deed.

Lees verder »  Reageer »
12 september 2012

Werkgevers aanhoudend somber over arbeidsmarkt

Werkgevers hebben aanhoudend sombere verwachtingen voor de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2012. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktbarometer (MEOS) van ManpowerGroup.

Lees verder »  Reageer »
11 september 2012

Financiėle crisis voorlopig niet voorbij

Volgens 84 procent van de Europese en Japanse bedrijven moet het dieptepunt van de financiële crisis nog komen. De dalende koopkracht wordt als voornaamste oorzaak genoemd, gevolgd door het gebrek aan geschoold personeel en de financiële problemen in de Euro-zone.

Lees verder »  Reageer »
11 september 2012

Eerste MKB-innovatievoucher uitgereikt

André Jansen van Maan Engineering uit Raalte heeft afgelopen donderdag de eerste MKB-innovatievoucher van de provincie Overijssel uitgereikt gekregen. Hij ontving een cheque van ruim 2.500 euro uit handen van Theo Rietkerk, gedeputeerde economie, energie en innovatie.

Lees verder »  Reageer »
11 september 2012

Mercedes-Benz B-klasse voordelig op aardgas

Vanaf heden is de Mercedes B-klasse nu ook leverbaar als aardgasauto. De B 200 Natural Gas Drive is niet alleen goedkoper aan de pomp, over deze driester hoeft ook maar 20% bijtelling afgedragen te worden.

Lees verder »  Reageer »
10 september 2012

Halvering bouwsector dreigt

"De EIB-cijfers maken het zonneklaar: verder ingrijpen op de woningmarkt is ronduit dramatisch voor de bouwsector, maar ook voor huiseigenaren, de starters van nu en iedereen die in de toekomst nog eens een huis wil kopen." Dit stelt Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman.

Lees verder »  Reageer »
10 september 2012

AWVN: loonstijging 2013 lager dan CPB-raming

De lonen stijgen in 2013 minder dan waar het Centraal Planbureau van uit gaat. Dat heeft AWVN berekend op basis van alle cao’s met afspraken voor volgend jaar. Terwijl het CPB rekent met 2,25 procent voorspelt AWVN een stijging van de lonen in 2013 van 1,75 procent.

Lees verder »  Reageer »
10 september 2012

Schoonmaakbranche investeert zelf in taaltrajecten

Werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche gaan meer schoonmakers Nederlands leren. Voorheen werden deze taaltrajecten voor een belangrijk deel door gemeenten gefinancierd.

Lees verder »  Reageer »
7 september 2012

Unique Kieskompas helpt ondernemers met politieke keuze

Unique heeft het Het Kieskompas voor Ondernemers gelanceerd. Het kompas helpt ondernemers een passende stem uit te brengen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

Lees verder »  Reageer »
6 september 2012

'ZZP'er heeft meeste baat bij Kunduzcoalitie'

Na een grondige analyse van de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen, concludeert ZZP Netwerk Nederland dat er onder de partijen geen ‘overduidelijke winnaars’ zijn, maar wel twee grote verliezers waar de ondernemende ZZP’er vooral niet op moet stemmen.

Lees verder »  Reageer »
6 september 2012

Vijf tips om te besparen op brandstofkosten

Nu de brandstofprijzen richting de twee euro gaan, lopen de kosten voor de werkgever steeds verder op. Werkgevers komen dan ook meer en meer in actie tegen de torenhoge brandstofkosten bij leaseauto's.

Lees verder »  Reageer »
6 september 2012

Eventsector verwacht klappen

Het ondernemingsvertrouwen van Belgische en Nederlandse eventbedrijven zakt. Dat blijkt uit de resultaten van de derde EventMonitor van eventplanner.be /.nl. 23 procent van de eventbedrijven verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende zes maanden inkrimpen en dat hun omzet zal dalen.

Lees verder »  Reageer »
6 september 2012

Audi RS5 Cabriolet: niet voor ijdeltuiten

Audi heeft de lekkerste RS van dit moment gepresenteerd: de RS5 Cabriolet. Waarom? Heel simpel, omdat het een cabriolet is. En het moet zonder twijfel optimaal genieten zijn van de V8-sound zonder de interferentie van een (geluidswerend) dak tussen uitlaat en het menselijk gehoor.

Lees verder »  Reageer »
6 september 2012

Nieuwe Range Rover: alle details

De nieuwe generatie van het Britse boegbeeld mochten we vorige maand al bewonderen. Sinds vandaag hebben we ook alle details van deze reus die luxe en ruigheid weet te combineren.

Lees verder »  Reageer »
403  404  405  406   ... 414
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken