Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 oktober 2012

Minder Nederlanders starten eigen bedrijf

In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn 104.600 ondernemingen bijgeschreven in het Handelsregister. Dit is 4,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Van startende zzp’ers is na vier jaar nog slechts 30 procent actief.

Lees verder »  3 reacties »
29 oktober 2012

Nederlandse huishoudens hebben grote klusplannen

Woonconsumenten zijn op de woningrenovatiemarkt de belangrijkste opdrachtgever voor de bouwsector. Ruim de helft van de huishoudens heeft klusplannen voor de komende twee jaar. Gemiddeld gaan zij respectievelijk 1.520 en 3.121 euro besteden aan woningonderhoud en woningverbetering.

Lees verder »  Reageer »
26 oktober 2012

Ondernemers kunnen meer halen uit website

Onderzoek wijst uit dat maar weinig ondernemers tevreden zijn over hun positie op Google. Daarnaast heeft maar een kwart van het MKB haar website aangepast voor mobiel en zijn ondernemers zich er überhaupt niet goed van bewust dat zij omzet kunnen genereren via hun website. Er zijn dus nog veel kansen voor MKB'ers in de online wereld.

Lees verder »  Reageer »
26 oktober 2012

Vertrouwen MKB in economisch beleid naar dieptepunt

Het vertrouwen in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid is in het MKB verder gedaald. Meer dan de helft van de ondernemers heeft hierin geen vertrouwen meer. Dit voorjaar had nog 53 procent wel vertrouwen, maar dat is in een halfjaar verder gedaald tot het niveau van de crisis in 2009.

Lees verder »  Reageer »
25 oktober 2012

Ondernemer stelt pensioen uit door crisis

Vier op de tien oudere eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven hebben hun pensioen door de financiële crisis moeten uitstellen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Sellability Score onder meer dan 1.000 kleine ondernemers van boven de 50, zo meldt Express.be.

Lees verder »  Reageer »
25 oktober 2012

UNETO-VNI vreest gevolgen van nieuwe vorstverletregeling

Installateursvereniging UNETO-VNI vreest dat installatiebedrijven bij een strenge winter in financiële problemen komen als de huidige vorstverletregeling verdwijnt.

Lees verder »  Reageer »
25 oktober 2012

Cadillac ATS leverbaar vanaf € 51. 530,-

We hebben er even op moeten wachten maar Cadillac heeft nu dan ook in Nederland de orderboeken geopend voor de gloednieuwe ATS. Deze middenklasser is hét Amerikaanse antwoord op de Duitse hegomonie.

Lees verder »  Reageer »
25 oktober 2012

Vernieuwde Audi R8 ontvangt prijskaartje

In Parijs debuteerde de vernieuwde Audi R8 op Europese bodem. Het bleef bij een subtiele facelift aan de buitenzijde maar dankzij de nieuwe versnellingsbak hoeft er voortaan minder te worden overgemaakt naar Den Haag waardoor instappen voortaan kan vanaf € 176.940,-.

Lees verder »  Reageer »
24 oktober 2012

Nieuwe generatie toont opvallend weinig interesse in opvolging familiebedrijven

Overal ter wereld hebben familiebedrijven met een ernstig opvolgingsprobleem te maken. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van het Center for Family Business en Ernst & Young.

Lees verder »  Reageer »
24 oktober 2012

Minder hotels en cafés bankroet

Terwijl het totale aantal faillissementen blijft stijgen is het aantal horecabedrijven dat bankroet gaat in de eerste drie kwartalen van dit jaar relatief sterk gedaald. Dit blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier.nl.

Lees verder »  Reageer »
24 oktober 2012

MKB draagt flink bij aan de regionale economische identiteit

Silicon Valley is wereldwijd het bekendste voorbeeld van regionale economische activiteiten die door een gespecialiseerde bedrijfstak bepaald wordt. Ook in Nederland zien we regio’s met een sterke economische identiteit. Een goed voorbeeld hiervan is ‘de Brainport regio’ rondom Eindhoven.

Lees verder »  Reageer »
24 oktober 2012

Vernieuwde Lexus LS 600h fors goedkoper

Ook in het topsegment is een flinke afprijzing altijd welkom. Ten opzichte van zijn voorganger is deze Lexus LS 600h ruim 8.000 euro goedkoper geworden terwijl zijn standaarduitrusting juist verder toenam.

Lees verder »  Reageer »
23 oktober 2012

ABN Amro: 'Bankenbelasting maakt mkb-krediet duurder'

De kredietverlening van Nederlandse banken aan bedrijven dreigt voor langere tijd een probleem te worden. De verhoging van de bankenbelasting zal vooral door het Midden- en Kleinbedrijf gevoeld worden.

Lees verder »  Reageer »
22 oktober 2012

Bedrijven zijn nog niet zo (h)appig

Voor veel activiteiten is een app beschikbaar. Dat is niet zo raar want ruim 50 procent van de Nederlanders heeft een smartphone. Dit aantal groeit gestaag door. Apps raken ingeburgerd.

Lees verder »  Reageer »
402  403  404  405   ... 420
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken