Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 september 2012

MKB-Nederland werkt samen met ICC

MKB-Nederland gaat samenwerken met de International Chamber of Commerce (ICC) Nederland. Hiermee willen de organisaties in deze verkiezingstijd het belang van export voor het Nederlandse mkb extra onderstrepen.

Lees verder »  Reageer »
3 september 2012

Ondernemer neemt hogere btw eerst voor eigen rekening

Ondernemers in de meeste sectoren zullen de hogere btw dit jaar nog niet volledig doorberekenen aan hun klanten. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau, zo schrijft de Telegraaf.

Lees verder »  Reageer »
3 september 2012

Nominaties Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012

Drie bed & breakfasts zijn genomineerd voor de titel van Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012. Het gaat om Résidence La Vie en Rose in Lottum, Bed & Breakfast Hamshorst in De Lutte en B&B Buinerstee in Buinerveen.

Lees verder »  Reageer »
3 september 2012

Ook Maserati GranCabrio Sport van update voorzien

In navolging van de GranTurismo Sport heeft ook de GranCabrio Sport een kleine krachtkuur ondergaan. Dankzij een nieuwe versnellingsbak schiet de Maserati nog sneller door zijn verzetten.

Lees verder »  Reageer »
31 augustus 2012

Ondernemer kiest op 12 september als ondernemer

Standpunten van politieke partijen op het gebied van ondernemerschap spelen een grote rol (75 procent) in de keuze van ondernemers. Ook vinden ondernemers standpunten met betrekking tot Europa erg belangrijk (73 procent).

Lees verder »  Reageer »
31 augustus 2012

Klein beginnen loont

Startende ondernemers kunnen het beste alleen beginnen, in plaats van direct personeel in dienst te nemen bij de start van het bedrijf. Ondernemers mét personeel die oorspronkelijk alleen begonnen, hebben hogere inkomsten en overlevingskansen dan ondernemers die direct personeel in dienst namen.

Lees verder »  Reageer »
30 augustus 2012

Btw-verhoging naar 21%: wat betekent dit voor u?

Het algemene btw-tarief wordt per 1 oktober 2012 verhoogd naar 21%. Dat lijkt een simpele aanpassing, maar in sommige situaties is overgangsrecht van toepassing en kan ná 30 september 2012 het 19%-tarief nog (deels) van toepassing zijn.

Lees verder »  Reageer »
30 augustus 2012

Innovatie stopt nooit

Innovatie staat in Brussel hoog op de politieke agenda. Europese bedrijven worden opgeroepen meer met elkaar samen te werken en krachten te bundelen. Tal van ondernemingen hebben hier gehoor aan gegeven.

Lees verder »  Reageer »
30 augustus 2012

Vijf genomineerden voor de Prijs voor de Economie 2012

Vijf bedrijven zijn genomineerd voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2012. Vanaf heden kan er gestemd worden op lingerieketen Hunkemöller, motor- en ventilatorenspecialist Ziehl-Abegg, machinebouwer GDO, veilingcombinatie Veiling Rhein Maas en cosmeticaketen Rituals.

Lees verder »  Reageer »
30 augustus 2012

Jaguar XFR zoekt nieuwe grenzen op

Nu is de Britse supersedan altijd al rap geweest, vanaf heden gaat het allemaal nog iets sneller. Een nieuw optiepakket haalt namelijk een streep door de ongeschreven wet van gelimiteerde topsnelheden.

Lees verder »  Reageer »
29 augustus 2012

Verbeter de passie en prestaties van uw werknemers (en uzelf)

Wat zorgt ervoor dat mensen met plezier naar hun werk gaan? Hoe kunt u een context creëren waarin het beste in mensen naar boven wordt gebracht? Welke ingrediënten zijn er nodig om structureel de passie en prestatie van een bedrijf te verbeteren?

Lees verder »  Reageer »
29 augustus 2012

NVM Business: bedrijfsruimtemarkt laat gunstige ontwikkeling zien

De bedrijfsruimtemarkt heeft zich in de eerste helft van 2012 gunstig ontwikkeld, zowel aan de vraagzijde als aan de aanbodkant. Het direct beschikbare aanbod van te verhuren en te verkopen productie- en opslagruimte bleef de eerste helft van 2012 onveranderd.

Lees verder »  Reageer »
28 augustus 2012

COEN: Weg naar herstel economisch klimaat is nog lang

Volgens ondernemers ligt het dieptepunt van de tweede dip achter ons. De waardering voor het economisch klimaat (-23,7 procent) is positiever dan een jaar geleden (-27,3 procent) en laat een stijgende tendens zien. Voor een omslag naar een positief oordeel over het economisch klimaat is er nog een lange weg te gaan.

Lees verder »  Reageer »
28 augustus 2012

'Een Rus is een Brabander in het kwadraat'

Met Russen is het goed zakendoen. "Er zijn meer raakvlakken dan je zou denken," zegt Robert Nahon van de bilaterale stichting Venster naar Rusland (VNR) in Uden. "Sterker nog: Russen zijn Brabanders in het kwadraat."

Lees verder »  Reageer »
402  403  404  405   ... 411
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken