Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 december 2012

Regeldruk is in beleving van MKB blijvend hoog

De druk van overheidsregels en verplichtingen op het bedrijfsleven blijft hoog. Het overgrote deel van de ondernemers geeft ook in 2012 aan dat zij in hun bedrijf geen duidelijke effecten ervaren van het gevoerde overheidsbeleid op dit terrein.

Lees verder »  1 reactie »
19 december 2012

Werkgever ziet crisis zonniger in dan werknemer

ISBW Opleiding & Training vroeg 357 werknemers en werkgevers of zij veel merken van de crisis. 63 procent van beide groepen gaf aan veel last te hebben van de crisis. De verwachtingen van elkaars situatie week echter sterk af.

Lees verder »  Reageer »
19 december 2012

Werkgever bezuinigt niet op kerstpakketten

Ondanks de recessie wordt er niet bezuinigd op kerstpakketten. De werkgevers vinden het onverdeeld belangrijk hun medewerkers te bedanken voor de inspanning van het afgelopen jaar. Dat schrijft Lex van den Bosch van Allgifts.nl.

Lees verder »  Reageer »
19 december 2012

Lotus Evora scherper als Sports Racer

Lotus presenteert de Evora Sports Racer, een model dat een brug slaat tussen de Evora S en de Evora GTE. Dat betekent weliswaar geen extra vermogen, maar wel een intensievere rijbeleving door techniek dat op scherp staat.

Lees verder »  Reageer »
18 december 2012

80 procent kleinere bedrijven beschikt niet over continuÔteitsplan

 Twintig procent van de bedrijven met meer dan 1.000 werknemers beschikt niet over een plan dat voorziet in de continuïteit van de onderneming na een calamiteit. Bij de bedrijven tot tien werknemers is dit percentage zelfs 80 procent.

Lees verder »  Reageer »
18 december 2012

Werkgevers verwachten verslechtering arbeidsmarkt in 2013

Niet eerder zijn de verwachtingen voor de arbeidsmarkt in Nederland zo slecht geweest als voor het eerste kwartaal van 2013. Vooral de regio West Nederland, de Bouw sector, de Productiebedrijven en de Financiële dienstverlening lijden onder de economische situatie.

Lees verder »  Reageer »
18 december 2012

Nieuwe kenteken voor lichte bedrijfswagens

Er komt een nieuw kenteken voor lichte bedrijfsauto's (bedrijfsauto's en vrachtauto's tot 3500 kilo). Het nieuwe kenteken bestaat uit twee letters, drie cijfers en een letter: VB 001 B. De verwachting is dat dit kenteken vier jaar mee gaat.

Lees verder »  Reageer »
18 december 2012

Infiniti wijzigt modelnamenpolitiek

Na 23 jaar is het mooi geweest, vindt Infiniti. Met ingang van modeljaar 2014, dus normaliter enkele maanden voor aanvang van het kalenderjaar, wordt er gestart met een nieuwe modelnamenpolitiek. Alle modellen van Infiniti beginnen dan met Q of QX.

Lees verder »  Reageer »
17 december 2012

Werkkostenregeling onwerkbaar voor MKB

NOAB-kantoren vinden dat de Werkkostenregeling (WKR) onwerkbaar is voor het MKB. In een recent onderzoek geeft 88 procent aan dat de WKR niet past bij het midden- en kleinbedrijf en dat er teveel nadelen kleven aan de invoering.

Lees verder »  3 reacties »
17 december 2012

‘Alleen gezonde bedrijven moeten investeren in werknemers’

Als gezonde bedrijven investeren in de ontwikkeling van hun werknemers, heeft dat een positieve uitwerking op hun financiële performance. Voor bedrijven met een return on investment lager dan acht procent geldt echter dat deze investeringen totaal niet renderen.

Lees verder »  Reageer »
17 december 2012

35 procent minder overvallen op tankstations in drie jaar

Het aantal overvallen op tankstations is in drie jaar met 35 procent afgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het KLPD. De sterk dalende trend is volgens BOVAG het effect van betere camerabewaking en omdat tankstationhouders bewust weinig geld in de kassa's houden.

Lees verder »  Reageer »
14 december 2012

Jaarlijkse Bijdrage KvK verdwijnt in 2013

Met ingang van 2013 is de jaarlijkse bijdrage aan de Kamer van Koophandel afgeschaft en ontvangen ondernemers daarvoor geen factuur meer. De activiteiten worden voortaan gefinancierd uit de begroting van het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Lees verder »  Reageer »
14 december 2012

ZZP'er geeft persoonlijk kerstcadeau aan select gezelschap

Van de zelfstandig professionals bezuinigt 81,6 procent dit jaar bij het uitdelen van kerstgeschenken aan zijn of haar zakelijke relaties. Dit blijkt uit een enquête van HeadFirst onder 273 zzp’ers.

Lees verder »  Reageer »
14 december 2012

Flinke toename innovatieve activiteiten in het MKB

Na een scherpe daling van het aandeel innovatieve bedrijven in het Nederlandse MKB in 2011, is er in 2012 sprake van een flinke toename. Het aandeel innovatieve bedrijven ligt in 2012 op het hoogste niveau in de afgelopen vijf jaar, maar is nog altijd lager dan in de periode daarvoor.

Lees verder »  Reageer »
401  402  403  404   ... 429
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken