Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 mei 2020

Keer veilig terug naar de werkplek

De intelligente lock-down gaat binnenkort voorzichtig de deuren van onze bedrijven openzetten. Het is voor zowel werkgever als werknemer de hoogste tijd om weer aan de slag te kunnen. En dat is ook zeker mogelijk, stelt directeur Ronald Simonis van Effect Veiligheid BV, als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. De overheid vraagt aan sectoren en bedrijven om in eigen beheer een corona-protocol op te stellen. Daarin maakt u afspraken op maat om veilig terug te kunnen keren naar de werkomgeving.

Lees verder »  1 reactie »
4 mei 2020

De voor- en nadelen van factoring.

Het ontvangen van betalingen van facturen is voor veel ondernemingen een probleem voor de liquiditeit. Doordat facturering vaak achteraf plaatsvindt, komt het regelmatig voor dat inkoopfacturen enkele weken en soms wel maanden eerder worden betaald dan de verkoopfactuur die gaat over dezelfde inkoopkosten. Een oplossing die helpt om dit liquiditeitsprobleem te voorkomen is factoring. Factoring maakt sinds 2015 een opmars in Nederland en meer en meer bedrijven maken hier gebruik van.

Lees verder »  Reageer »
1 mei 2020

Veilig online videobellen vanuit huis? Tien tips om de risico’s te verkleinen

Door de verlenging van de coronamaatregelen tot 20 mei, werken de meeste Nederlanders nog minstens een maand thuis en vinden hun sociale activiteiten meestal online plaats. Dat betekent dat we waarschijnlijk nog langer intensief gebruiken maken van tools om te videobellen, streamen en chatten. Met één druk op de knop sta u in verbinding met collega’s, vrienden of familieleden en deel u (soms) gevoelige informatie.

Lees verder »  Reageer »
1 mei 2020

BV als rechtsvorm kan onderneming redden

De rechtsbescherming die een B.V. biedt is voor ondernemers altijd al een argument geweest om te kiezen voor de B.V. als rechtsvorm om hun bedrijfsactiviteiten te verrichten. Helemaal tijdens deze coronacrisis lopen de spanningen en risico’s voor bedrijven fors op en kijken veel ondernemers primair naar de bescherming van huis en haard. Bij een BV blijft het privévermogen bij een eventueel faillissement buiten schot en zorgt het oprichten van een B.V. tot een aanzienlijke vermindering van de privéaansprakelijkheid.

Lees verder »  1 reactie »
1 mei 2020

Pimp uw zakelijke auto

Als ondernemer is het belangrijk een professionele uitstraling te hebben. Dit geeft uw klanten meer vertrouwen in uw kennis en kunde. Een professionele uitstraling is het totaalplaatje van een aantal factoren zoals een verzorgd persoonlijk voorkomen, nette visitekaartjes en een moderne website over uw producten of diensten. Als u vaak bij klanten op bezoek gaat, speelt ook uw zakelijke auto een belangrijke rol. Of het nu gaat om een personenwagen die u als bijvoorbeeld IT’er hebt, of een bestelbus die u als aannemer gebruikt om klanten te bezoeken.

Lees verder »  Reageer »
30 april 2020

Compensatie Transitievergoeding UWV betekent financiŽle meevaller voor werkgevers

Sinds 1 april a.s. kunnen werkgevers betaalde transitievergoedingen bij het UWV terugvorderen. Gemiddeld gaat het om claims van € 13.500 per persoon, maar het kan oplopen tot € 83.000 per geval. De regeling werkt vijf jaar terug en betreft alle medewerkers die na 1 juli 2015 wegens twee jaar ziekte uit dienst zijn gegaan.

Lees verder »  Reageer »
30 april 2020

Richt uw kantoor in op de 1,5-meter samenleving

Onlangs kondigde Minister-president Mark Rutte aan dat de nieuwe 1,5-meter samenleving nog lang gaat duren, om zo de coronacrisis onder controle te krijgen tot er een vaccin is. Dit heeft consequenties voor de hele economie, en dit is een grote uitdaging voor werkgevers. Veel medewerkers werken momenteel, op sterk aanraden van de overheid, nog zo veel mogelijk thuis. Op de korte termijn is dit een goede en veilige oplossing. Maar op de langere termijn is het natuurlijk gewenst dat iedereen naar kantoor kan, waardoor tevens de productiviteit weer omhooggaat.

Lees verder »  Reageer »
29 april 2020

Dit dekt uw verzekering als uw (zaken)reis is geannuleerd

Door het coronavirus worden evenementen massaal afgelast en vluchten geannuleerd. Maar wat krijgt u vergoed van uw verzekering als u tijdens deze crisis uw (zaken)reis wilt annuleren? De experts van Knab zochten het uit.

Lees verder »  Reageer »
29 april 2020

Stijgende vraag ondernemers en zzp’ers naar rustige werkplek

Nu het thuis drukker is en de horeca is gesloten, is een groeiend aantal Nederlandse ondernemers en zzp’ers op zoek naar kleine kantoorruimte en een rustige werkplek. Dat meldt Huurbieding.nl, dat het aantal reacties op zijn online huur- en verhuurplatform tijdens de Coronacrisis fors ziet stijgen.

Lees verder »  Reageer »
28 april 2020

Vijf snelle tips voor het inrichten van een optimale thuiswerkomgeving

Thuiswerken staat de afgelopen weken volop in de schijnwerpers. Voor digitale nomaden en telewerkers is dit niets nieuws, maar voor de meeste mensen kan het een hele opgave lijken om buiten de geijkte kantooromgeving te werken. De uitdaging is om efficiënt en gemotiveerd te blijven. En dan is er nog een praktisch vraagstuk: hoe zorgt u thuis voor dezelfde mate van ergonomie die op kantoor met professionele hulpmiddelen wordt verkregen?

Lees verder »  Reageer »
28 april 2020

Vijf tips om een boekhoudprogramma te kiezen

Als ondernemer bent u verplicht voor de Belastingdienst een boekhouding bij te houden. In het verleden werd dit bijvoorbeeld gedaan in Excel, vooral door startende ondernemers die nog niet voldoende vermogen hadden om te investeren in een boekhoudpakket. Tegenwoordig zijn er voor ondernemers diverse professionele boekhoudprogramma’s met uitgebreide functionaliteiten, waar tegen een klein bedrag gebruik van kan worden gemaakt. Deze voldoen allemaal tenminste aan de wettelijke eisen, en zorgen ervoor dat het bijhouden van de boekhouding veel eenvoudiger is en minder tijd kost.

Lees verder »  Reageer »
24 april 2020

Een op vijf ondernemers: ‘Mijn bedrijfsruimte is niet goed beveiligd tegen diefstal’

Maar liefst achttien procent van de Nederlandse ondernemers denkt dat hun bedrijfsruimte onvoldoende beveiligd is tegen inbraak. Dit blijkt uit onderzoek van GaragePark onder 1.012 Nederlandse ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Vier op de tien ondervraagden weten in het geval van een inbraak niet precies waartegen zij verzekerd zijn.

Lees verder »  Reageer »
24 april 2020

BOVAG Corona-trendrapport: omzetdaling zet door

Sinds de uitbraak van de cornonacrisis peilt BOVAG elke week onder de leden de stand van zaken. Dat levert de wekelijkse BOVAG Coronamonitor op. Na vier weken heeft BOVAG die monitors verwerkt tot een trendrapport. Wat opvalt: De impact van de crisis in de branche is groot, nog elke week stijgt het verwachte omzetverlies. Niettemin stijgt het aantal ondernemers dat vertrouwen heeft dat hun bedrijf de coronacrisis doorkomt.

Lees verder »  Reageer »
24 april 2020

Exportcontrole bij crossborder e-commerce

E-commerce moet snel en simpel zijn – ook als die grenzen overschrijdt. Maar hoe valt dat te rijmen met exportcontroles die vaak veel tijd vergen? Een paar tips waarmee u twee op het eerste gezicht onverenigbare zaken toch op efficiënte en effectieve wijze kunt combineren.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 439
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken