Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 oktober 2019

Gevolgen van de stikstofcrisis voor de bouwbranche

De media hebben de afgelopen weken veelvuldig bericht over de stikstofcrisis. Door de protesten van boeren in Den Haag lijkt vooral deze beroepsgroep getroffen erdoor te worden. Het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid van de afgelopen jaren heeft echter ook grote gevolgen voor de bouwsector.

Lees verder »  Reageer »
29 oktober 2019

Top vier duurzaamheidsafknappers tijdens het online shoppen

Minder vlees eten, bewust met plastic omgaan en vaker met het openbaar vervoer reizen. In Nederland zijn er genoeg consumenten en bedrijven die zich hard maken voor het milieu en zo hun CO2-afdruk proberen te verkleinen. Omdat consumenten meer over het milieu nadenken kijken ze steeds kritischer naar hoe en waar bedrijven producten ontwikkelen en hoe producten worden verpakt.

Lees verder »  Reageer »
29 oktober 2019

Zzp’ers tevreden over waardering door opdrachtgevers

Zzp’ers vinden over het algemeen dat hun opdrachtgever(s) voldoende gebruik maken van hun kennis en kunde. Gemiddeld krijgen de opdrachtgevers van de ondervraagde een dikke voldoende (7,1). Over het algemeen kan worden gesteld dat zzp’ers tevreden zijn over hun opdrachtgever, ook qua getoonde waardering.

Lees verder »  Reageer »
28 oktober 2019

En op vijf exporteurs verwacht verslechtering betalingsmoraal

Nederlandse exporteurs hebben in vergelijking met vorig jaar veel meer op krediet verkocht. Dat geldt voor 59,9 procent van de bedrijven ten opzichte van 38,6 procent in 2018: een stijging van ruim twintig procent. Hiermee scoort Nederland ver boven het gemiddelde in West-Europa (+16,4 procent).

Lees verder »  Reageer »
28 oktober 2019

Ondernemer mist ondersteuning overheid

Maar liefst 64 procent van de Nederlandse MKB’ers voelt zich door de overheid onvoldoende gesteund in hun ondernemerschap. Dit staat in schril contrast met de ondersteuning die ondernemers ervaren van hun directe omgeving: maar liefst 83 procent is positief over de support van familie en vrienden.

Lees verder »  Reageer »
25 oktober 2019

Dit is waarom bedrijven moeten stoppen met Windows 7

Volgens uitspraken van Microsoft draait ongeveer de helft van de zakelijke computers nog op Windows 7. Vanaf volgend jaar kan dit grote problemen veroorzaken voor bedrijven. Vanaf 14 januari 2020 stopt namelijk de ondersteuning vanuit Microsoft voor dit besturingssysteem.

Lees verder »  Reageer »
25 oktober 2019

Bedrijven niet klaar voor Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Er is nog veel werk te verzetten voordat de Wet Arbeidsmarkt in Balans over – iets meer dan – twee maanden ingaat. Zo heeft een derde van het Nederlandse bedrijfsleven nog nooit van de WAB gehoord. Dit blijkt uit een onderzoek van CG Research in opdracht van Manpower Nederland onder 517 werkgevers en HR-verantwoordelijken.

Lees verder »  Reageer »
25 oktober 2019

Grote moeite om mensen voor bouwsector te strikken

De bouwsector heeft aanhoudend moeite om nieuwe mensen aan te trekken. Dat blijkt uit cijfers van Indeed. Van de vacatures in de bouw staat gemiddeld veertig procent langer dan twee maanden open.
Er is wel een ontwikkeling te zien ten opzichte van vorig jaar. Toen lag het percentage van lastig in te vullen banen in dezelfde periode op maar liefst 46 procent.

Lees verder »  1 reactie »
24 oktober 2019

Bedrijven beschermen klanten niet tegen nepmail

Nederlandse bedrijven beschermen hun klanten onvoldoende tegen phishingaanvallen, zo blijkt uit onderzoek van Flowmailer. Slechts twee procent van de onderzochte bedrijven heeft haar domein beschermd tegen misbruik. 98 procent van de Nederlandse bedrijven beschermt haar klanten dus niet tegen misleiding door cybercriminelen.

Lees verder »  Reageer »
24 oktober 2019

Drie creatieve ideen voor een onvergetelijk bedrijfsfeest

Hebben uw medewerkers het afgelopen jaar weer hard gewerkt om uw onderneming nog succesvoller te maken? Dan mogen ze hier natuurlijk voor beloond worden! Een bedrijfsfeest is hier de aangewezen mogelijkheid voor. Het personeel geniet van een dagje of avondje uit, en mensen hebben de mogelijkheid collega’s ook eens buiten de zakelijke context te spreken.

Lees verder »  Reageer »
23 oktober 2019

Ontdek of de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) iets voor u is

Per 1 januari 2020 vervalt de bestaande kleineondernemersregeling (KOR) en wordt de nieuwe OVOB-regeling van kracht. Als u gebruik wilt maken van deze regeling is het belangrijk dat u dit zelf vóór 20 november 2019 aangeeft. Vanaf 1 januari 2020 kunnen ondernemers dan gebruik maken van de kleineondernemersregeling.

Lees verder »  1 reactie »
23 oktober 2019

45 jaar Volkswagen Golf; opnieuw meest gezochte occasion

In 1974 kwam de eerste iconische Volkswagen Golf van de band rollen. Vijfenveertig jaar later staat deze auto van Duitse makelij ook dit jaar weer op nummer één in de top tien meest gezochte occasions van AutoScout24.nl.

Lees verder »  Reageer »
22 oktober 2019

De beste ontstress-apps voor ZZP’ers

De kans is groot dat u als zzp’er regelmatig een flink portie stress ervaart. Zeker wanneer u te maken heeft met een enorme werkdruk, is het lastig om werk en privé goed te scheiden. Als zzp’er bent u per slot van rekening zelf verantwoordelijk voor uw eigen inkomsten en tijdsindeling. Gelukkig zijn er verschillende apps die u kunnen helpen bij uw taken en bij het verminderen van uw stress.

Lees verder »  Reageer »
22 oktober 2019

Kiest u als ondernemer voor shared hosting of VPS?

Uw online onderneming draait op volle toeren en het aantal websitebezoekers stijgt maandelijks. Bovendien bent u gaan bloggen en verschijnen er steeds meer producten op de website. Hierdoor worden er steeds meer afbeeldingen opgeslagen en groeit het aantal pagina’s op de website exponentieel. Plotseling  beginnen websitebezoekers te klagen over lange laadtijden en verschijnen er regelmatig foutmeldingen.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 420
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken