Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 oktober 2020

Diversiteitskloof een sprookje of waarheid?

Er valt nog veel te winnen op het gebied van diversiteit. Nog steeds verdienen vrouwen gemiddeld minder dan mannen. Maar om die kloof te dichten, moeten vrouwen zelf opstaan om de managers en ondernemers van vandaag en morgen te inspireren. Daar pleit Anouska Post, Regional Vice President Sales NGO bij Salesforce, voor.

Lees verder »  Reageer »
6 oktober 2020

Vijf tips om zo efficiŽnt mogelijk thuis te werken

Veel ondernemingen hebben het afgelopen halfjaar grote veranderingen doorgemaakt door de maatregelen in ons land om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen en te houden. Vaak hebben de maatregelen tot grote wijzigingen in de bedrijfsvoering geleid. Bijvoorbeeld als het gaat om thuiswerken. Om verspreiding van het virus in te dammen werd al in maart geadviseerd dit zoveel mogelijk te doen. Sinds afgelopen week geldt dit weer als dringend advies, nu er weer steeds meer besmettingen in ons land geconstateerd worden.

Lees verder »  2 reacties »
6 oktober 2020

Nevi PMI: grootste groei in zeven maanden

De Nevi PMI® steeg van 52.3 in augustus naar 52.5 in september, de grootste verbetering van de industriële bedrijfsomstandigheden sinds februari.  De productie steeg in de grootste mate sinds december 2018, veroorzaakt door een verbetering van de vraag. De groei in exportorders was aanzienlijk, zij het kleiner dan in augustus. De achterstanden in de productie bleven aanzienlijk teruglopen en de werkgelegenheid nam voor de zevende maand op rij af. Deze laatste afname was echter geringer dan in augustus.

Lees verder »  Reageer »
5 oktober 2020

Meest succesvolle zakelijke websites behalen ruim vijf keer hogere omzetLees verder »  1 reactie »
5 oktober 2020

Drie tips voor horecaondernemers in coronatijden

De recentste CBS-cijfers tonen aan dat de omzetdaling in de horeca ongekend is. De coronasituatie bezorgde de sector een mokerslag en dat terwijl men begin 2019 nog voorspelde dat de tewerkstelling in de horecasector met zo'n 25 procent zou stijgen. Feisal Elmi-Nooijen, marketing manager bij Magic Hospitality Manager, geeft horecaondernemers een aantal tips mee om de schade te beperken.

Lees verder »  2 reacties »
2 oktober 2020

Eurozone: pas eind 2022 terug op niveau van vůůr corona

Euler Hermes verwacht dat de economie in de eurozone pas eind 2022 weer op het niveau is van vóór corona. De groeiverwachtingen zijn iets naar beneden bijgesteld. In de eurozone wijst Duitsland de weg naar herstel. Samen met onze oosterburen doet ons land het relatief goed. Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland: "Als we de coronacrisis vergelijken met de financiële crisis van 2009 dan komen de klappen nu harder aan. Voor dit jaar voorspellen we een daling van de wereldhandel (goederen en diensten samen) met -dertien procent tegenover -elf procent in 2009. Voor volgend jaar voorspellen we een technisch herstel van + zeven procent, maar pas eind 2022 voorzien we een terugkeer naar het niveau van vóór de crisis."

Lees verder »  Reageer »
2 oktober 2020

Een op de tien Nederlandse bedrijven verkoopt via een online platform

Circa acht procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het onderzoek ICT-gebruik bedrijven van het CBS.

Lees verder »  Reageer »
1 oktober 2020

Meer dan driekwart betalingen tijdens coronapandemie contactloos

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa neemt zowel het aantal contactloze als e-commercebetalingen fors toe tijdens de coronapandemie, zo blijkt uit data van Visa. In Europa gebeurt sinds juni meer dan 75 procent van de Visa-betalingen contactloos. Ook in Nederland is een forse stijging te zien: in juni van dit jaar lag het aantal contactloze betalingen vijftien procent hoger dan een jaar eerder. Dit is een kleinere toename dan in een groot aantal andere Europese landen waar het aantal transacties steeg met meer dan twintig procent.

Lees verder »  Reageer »
1 oktober 2020

Drie voordelen van een zakelijke VPN

Als ondernemer is een goede internetverbinding van groot belang. Een tijdje geen mails kunnen ontvangen of documenten online raadplegen, legt al gauw de zaken plat. Waar niet iedere ondernemer zich bewust van is, is dat ook veilig internetten erg belangrijk is. Een virusscanner is de eerste stap richting veiliger internetten, maar ook een zakelijke VPN is tegenwoordig eigenlijk een must. Briskmagazine vroeg Thomas de Waard van VPNGids.nl naar de voordelen van een zo’n zakelijke  VPN?

Lees verder »  Reageer »
30 september 2020

Mondkapje in supermarkt: keuze aan de klant

Supermarkten ondersteunen het advies van het kabinet en een aantal burgemeesters om in bepaalde gebieden een mondkapje te dragen in de winkel, maar laten de keus aan klanten of zij dit daadwerkelijk doen. Gisteren gaf het kabinet het dringende advies aan klanten in bepaalde gebieden om een mondkapje te dragen tijdens het boodschappen doen. Het kabinet meldde ook dat supermarkten klanten die geen mondkapje dragen mogen weigeren. De supermarktbranche heeft besloten dat niet te doen om discussie aan de deur te voorkomen.  

Lees verder »  1 reactie »
30 september 2020

Volumes in bouw dalen in 2021 met drie procent

De bouwsector zit op dit moment in een transitie, waarbij maanden met een flinke productiegroei zich hebben afgewisseld met maanden waarin de productie juist sterk terugzakte. De impact van de coronacrisis op de bouwsector was in eerste instantie relatief laag, omdat de effecten van de lockdown van korte duur waren. Maar ABN AMRO verwacht dat de dip later komt dan gedacht. De lange termijneffecten - achterblijvende bedrijfsinvesteringen, oplopende werkloosheid en versoberde steunmaatregelen van de overheid - gaan naar verwachting zwaarder wegen.

Lees verder »  Reageer »
29 september 2020

Premies autoverzekeringen dalen, consumenten moeten scherp blijven

Autoverzekeraars hebben ook dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering verlaagd. In afgelopen anderhalf jaar daalde de gemiddelde premie voor WA beperkt casco-verzekering met bijna acht procent, blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl. Een consument die jaarlijks €480 betaalt voor een beperkt casco-verzekering betaalt nu ongeveer €40 minder. De premies voor WA- en WA volledig casco-verzekeringen zijn ook licht gedaald in vergelijking met de gemiddelde premie in 2019.

Lees verder »  Reageer »
28 september 2020

Iconen uit het bedrijfsleven: Merken mogen niet meer wegduiken voor ingewikkelde dilemma’s

De maatschappelijke en financiële impact van COVID-19, alle discussies over racisme, diversiteit en de verantwoordelijkheid van online platforms als Facebook hebben de druk op merken om hun maatschappelijk verantwoordelijkheid te nemen verder vergroot. Dat het vinden van een balans tussen zakelijke en maatschappelijke belangen en verantwoordelijkheden niet voor ieder merk even gemakkelijk is kwam duidelijk naar voren tijdens het symposium MerkKracht, dat werd georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van bvA, netwerk van merkleiders.

Lees verder »  Reageer »
28 september 2020

Kleine bedrijven verwachten nog zes tot tien maanden nodig te hebben om weer op volle kracht te draaien

Wereldwijd verwachten kleine ondernemers dat het nog zes tot tien maanden duurt voordat hun bedrijf weer volledig operationeel is, blijkt uit onderzoek van Visa. 86 procent maakt zich over het algemeen zorgen over de toestand van hun bedrijf in de komende maanden (Visa Back to Business Study, 2020). Door corona en de door de overheid ingestelde maatregelen gingen bedrijven in heel Europa op zoek naar nieuwe manieren om hun bedrijf te runnen.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 452
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken