Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 mei 2020

Nederlander vindt dat medewerkers zelf verantwoordelijk voor beveiliging smartphone

Meer dan de helft (54,7 procent) van de Nederlanders denkt dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun smartphone. Desondanks zijn de meeste telefoons voor zakelijk gebruik (78.3 procent) niet beveiligd, terwijl privé toestellen vaker zijn beveiligd (42,8 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van G DATA. Het onderzoek is opgezet door Multiscope en verricht onder meer dan 1.500 Nederlanders.

Lees verder »  Reageer »
13 mei 2020

Protocol Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche klaar

Samen veilig doorwerken. Dat is de naam van het protocol voor de uitzendbranche dat per 6 mei 2020 ingaat. Het biedt duidelijkheid aan uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers over veilig werken in de anderhalve-meter-economie. Het is aanvullend op de protocollen die per branche gaan gelden. Het uitzendprotocol voorziet in afspraken over wie op welk moment verantwoordelijk is voor het verstrekken en naleven van de informatie over coronamaatregelen.

Lees verder »  Reageer »
12 mei 2020

Een goede verpakking kan uw product of bedrijf laten slagen, maar ook falen.

Een product wordt de laatste jaren meer en meer beoordeeld op de ervaring die met het gebruiken van dit product wordt ervaren. De meest voor de hand liggende factoren die van invloed zijn op de ervaring van het product zijn prijs en kwaliteit. Een derde belangrijke factor die van invloed is op de ervaring die de eindgebruiker van het product ervaart is de verpakking waarin het product geleverd wordt. Richard Wijmans van packaging.nl vertelt waarom de verpakking zo’n impact op de klantervaring heeft.
 

Lees verder »  Reageer »
12 mei 2020

Thuiswerken de nieuwe norm? Het kan zeker, met de juiste ondersteuning.

Thuiswerkend Nederland maakt zich minder zorgen dan drie weken geleden, zo blijkt uit onderzoek van Schouten & Nelissen. Met name zorgen over gezondheid en behoud van de baan zijn significant lager dan bij de eerste meting begin april. Een nieuw inzicht uit de tweede meting is de grote rol van sociale steun. "We zien dat zowel medewerkers als leidinggevenden minder sociale steun van collega’s en managers ervaren dan bij de eerste meting begin april," aldus Marijke Simons, directeur Vitality@work bij Schouten & Nelissen.

Lees verder »  Reageer »
11 mei 2020

Digitaal veranderen tijdens en na de crisis

Een virus dat de hele wereld op z’n kop zet. Behalve een handvol virologen en Bill Gates zagen weinig mensen dit aankomen. Het leven in Nederland is binnen een paar weken compleet veranderd. Ondernemers hebben daar last van, de een meer dan de ander. Bedrijven met flinke financiële reserves hebben de beste kans om het uit te zitten, al weet niemand hoe lang het nog zal duren.

Lees verder »  Reageer »
11 mei 2020

In vierde week april 112 bedrijven failliet verklaard

In week 17 (20 tot en met 24 april) zijn 112 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 47 meer dan in week 16. In de eerste zeventien weken van 2020 zijn er 1262 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er elf meer dan in dezelfde periode van 2019.

Lees verder »  Reageer »
8 mei 2020

Golf van faillissementen onder kleine ondernemers dreigt voordat de open up voltooid is

Eindelijk werd er door Rutte perspectief geschetst in de persconferentie, maar de vraag is of de open-up voor veel ondernemers niet te weinig te laat is.  Ruim drie op de vijf ondernemers zitten momenteel in de financiële problemen, zo blijkt uit een recent onderzoek onder bijna 5000 kleine ondernemers. Vele zitten aan het noodinfuus van de overheid, maar reserves zijn de laatste twee maanden opgedroogd. Een snelle 'open-up' om de economische activiteit te hervatten is de enige uitweg voor veel bedrijven om het hoofd boven water te houden.

Lees verder »  Reageer »
8 mei 2020

Driekwart middenbedrijf verwacht ook in 2021 nog lagere omzet

Driekwart van de middelgrote ondernemingen (omzet tussen € 2,5 - € 500 miljoen) verwacht óók in 2021 nog een lagere omzet te hebben dan in 2019 als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast wordt een reductie van het personeelsbestand voorzien van gemiddeld 11,4 procent tussen januari 2020 en 2021. Desondanks denkt op dit moment bijna geen van de bedrijven failliet te gaan. Dit zijn enkele resultaten uit een enquête door Kruger onder bestuurders van ondernemingen met een omzet tussen € 2,5 - € 500 miljoen.

Lees verder »  Reageer »
8 mei 2020

Vier zakelijke toepassingen van graveren

De toepassingen van het graveren van artikelen zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit biedt veel voordelen op zakelijk gebied. Allereerst als het gaat om de producten die u levert aan uw klanten. Zo zijn artikelen voor uw klanten gemakkelijk te personaliseren, maar kunt u er ook voor zorgen dat deze terug te herleiden zijn naar uw onderneming. Daarnaast geeft het zelf graveren van producten mogelijkheden die u niet zou hebben wanneer u dit zou uitbesteden, bijvoorbeeld als het gaat om het laten maken van promotiemateriaal of relatiegeschenken.

Lees verder »  Reageer »
7 mei 2020

Meeste werkgevers klaar voor herstart

Werkgevers maken zich op voor de her- of opstart van hun bedrijf na de coronacrisis. 95 procent heeft maatregelen getroffen om volgens de nieuwe overheidsvoorschriften van de ‘1,5-metersamenleving’ te kunnen werken of is bezig zulke maatregelen te treffen. Ook hebben bedrijven een scala aan andere maatregelen getroffen om de klappen van de coronacrisis op te vangen. Overheidsmaatregelen als de NOW, waarvan 40 procent van de werkgevers gebruik denkt te maken, helpen om de gevolgen van de crisis minder ernstig te maken.

Lees verder »  Reageer »
7 mei 2020

Kwart retailers maakt zich geen zorgen over continu´teit

25 procent van de retailers maakt zich geen zorgen over de continuïteit van zijn bedrijf wegens de coronacrisis. Dit zijn voornamelijk retailers die online actief zijn: 29 procent van hen maakt zich geen zorgen. Dit blijkt uit onderzoek van Orderchamp, uitgevoerd onder 657 retailers. Door de coronacrisis zijn sommige winkels gesloten en mijden consumenten de winkelstraat. Eén op de vijf (twintig procent) retailers geeft aan zich zorgen te maken over de continuïteit van zijn bedrijf. Van de retailers met enkel een fysieke winkel ligt dit percentage iets hoger: op 24 procent.

Lees verder »  1 reactie »
6 mei 2020

Op consumenten gerichte branches voorzien minder omzet en werkgelegenheid

Een meerderheid van ondernemers in consumentgerichte branches zoals de detailhandel, de horeca en de reisbranche, verwacht in het tweede kwartaal van 2020 minder omzet te behalen en met minder personeel te werken. Ook geven meer ondernemers aan dat het economisch klimaat verslechtert. Dat meldt het CBS op basis van de Conjunctuurenquête Nederland april 2020, waarin maandelijks aan ondernemers wordt gevraagd een inschatting te geven over ontwikkelingen en verwachtingen rond hun bedrijf.

Lees verder »  Reageer »
6 mei 2020

Bedrijfsrisico's indekken: hier moet u op letten

Een fout maken is onvermijdelijk, maar er mag geen sprake zijn van roekeloosheid. Een fout in de jaarrekening, door toedoen van de accountant, is goed voor een forse schadeclaim. Het kan zelfs wijzen op onbehoorlijk bestuur. Onlangs achtte een rechter daarom onbehoorlijk bestuur van de voormalige Fairstar-top nog bewezen. Grote bedrijven hebben juridische afdelingen om fouten te controleren en te ondervangen, maar hoe zit dit eigenlijk voor kleine ondernemers? Zij hebben vaak geen juridische afdeling en hebben geen juridische achtergrond.

Lees verder »  Reageer »
6 mei 2020

Zes tips om veilig online te shoppen

Vandaag de dag is het gemakkelijker dan ooit om de buitenwereld via het internet naar uw eigen huis te brengen. Uw favoriete films en series streamen, de wekelijkse boodschappen doen vanaf de bank en het eten van het restaurant rechtstreeks naar uw eettafel laten brengen. Dit alles in slechts een paar klikken. Zeker nu we veel thuis zijn en minder de winkelstraat in gaan, groeit het aantal online bestedingen met een razend tempo. Zo blijkt onder andere uit het aantal online consumentenbestedingen in non-food, dat met 56 procent steeg ten opzichte van vergelijkbare weken een jaar geleden.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 439
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken