Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 september 2019

Een elektrische auto is voor sommigen onverwacht duur

De keuze voor een elektrische auto lijkt financieel aantrekkelijk. Maar pas op als u uw zakenauto nu niet bijtelt en u gaat een elektrische auto rijden. Bijtelling betaalt u op jaarbasis. De Belastingdienst kan u alsnog de bijtelling laten betalen voor de eerdere zakenauto die u niet privé gebruikte.

Lees verder »  Reageer »
5 september 2019

De fysieke en fiscale voordelen van de fiets van de zaak

Met mooi weer hebben zzp’ers veel vragen over de fiets van de zaak. Peter Brink van zzp-boekhouder zet de voordelen van deze fiets op een rij in dit artikel van zijn hand.

Lees verder »  Reageer »
4 september 2019

Innovaties in de uitvaartbranche

Een van de belangrijkste kenmerken van ondernemers is wel hun innovativiteit. Ondernemingen staan dan ook vaak bekend om hun vernieuwende producten of diensten die ze op de markt brengen. Dit lijkt haaks te staan op het idee van de traditionele uitvaartbranche.

Lees verder »  Reageer »
3 september 2019

Aantal vergunde nieuwbouwwoningen neemt wederom af

In het tweede kwartaal van 2019 werd voor 12.800 nieuwbouwwoningen een vergunning verleend, het laagste aantal in drie jaar tijd. Dat is ruim veertien procent minder dan in het tweede kwartaal van 2018. Ook in het eerste kwartaal was het aantal vergunde nieuwbouwwoningen lager dan een jaar eerder.

Lees verder »  Reageer »
2 september 2019

Wereldwijde faillissementen stijgen nog sneller dan verwacht

Wereldwijd begint de aanhoudende onzekerheid over de wereldhandel steeds meer haar tol te eisen. Zo stijgt het aantal faillissementen dit jaar met 2,8 procent sneller dan verwacht. Dat voorspelt Atradius in haar faillissementsvooruitzichten voor 2019.

Lees verder »  Reageer »
2 september 2019

Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete.

Lees verder »  Reageer »
30 augustus 2019

Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP

De stijgende lijn die we ieder jaar in de omzet van webwinkels zien, zet zich ook dit jaar weer voort. Naar verwachting zal de omzet uit e-commerce dit jaar 3,28 procent van het BBP uitmaken. Dit is een groter percentage dan ooit.

Lees verder »  Reageer »
30 augustus 2019

3D-printers vereisen goede verzekeringen

3D-printing heeft een aantal voordelen te bieden die verder gaan dan prototyping. Echter zijn er ook diverse risico’s aan verbonden. Dat blijkt onder andere uit een recent onderzoek van Vanbreda Risk & Benefits. Volgens S. Van Hout van Cards 3D printing solutions hoeft dat echter geen probleem te zijn.

Lees verder »  Reageer »
29 augustus 2019

Meer dan de helft van de ondernemers is altijd bereikbaar voor werk

Bijna 60 procent van ondernemend Nederland, zowel zzp’ers als mkb’ers, is buiten reguliere werktijden áltijd bereikbaar voor werksituaties. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Allianz. Bijna vier op de tien ondernemers (37 procent) hebben daarnaast het gevoel altijd ‘aan’ te staan.

Lees verder »  Reageer »
29 augustus 2019

De zakelijke telefoon in 2019

De zakelijke telefoon is onmisbaar geworden in deze 24-uurseconomie. Even snel uw e-mail checken, de afmetingen van een kantoorpand doorgeven of een pitch doen terwijl u alleen uw smartphone mee hebt. In 2019 kan het allemaal en zelfs in vrijwel elke prijsklasse.

Lees verder »  Reageer »
28 augustus 2019

70 procent ondernemers wil niet met particuliere investeerders in zee

Maar liefst zeven op de tien Nederlandse ondernemers doen liever geen zaken met particuliere investeerders (informal investors). Dit blijkt uit onderzoek dat kredietverstrekker Caple liet uitvoeren onder 1.441 ondernemers.

Lees verder »  Reageer »
27 augustus 2019

Amsterdam stijgt drie plekken op wereldwijde ranglijst vrouwvriendelijke ondernemersteden

Amsterdam bezet de zestiende plek in de 2019 Women Entrepreneur Cities Index (WE Cities) die is gepresenteerd tijdens de Dell Women Entrepreneur Network Summit. Deze index rangschikt 50 steden wereldwijd naar de mate waarin zij groei van vrouwelijke ondernemers in hun stad bevorderen.

Lees verder »  1 reactie »
26 augustus 2019

Kwart bedrijven ervaart personeelstekort

Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten. Aan het begin van het derde kwartaal van 2019 maken ondernemers in de zakelijke dienstverlening hier het meest melding van.

Lees verder »  Reageer »
23 augustus 2019

Grijs kenteken auto: belastingvoordelen van een bestelbus

Zzp’ers en ondernemers die eraan denken om een bestelbus te kopen of te leasen kunnen kiezen tussen een geel- en grijs kenteken. Een grijs kenteken biedt hierbij een aantal fiscale voordelen. In dit artikel kijkt Knab zakelijk naar deze voordelen.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 413
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken