Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 februari 2020

Werkbaar werk bij zelfstandige ondernemers onder druk door werkstress

In het Pact 2020 spraken de sociale partners en de Vlaamse Regering af om het aantal werkbare jobs voor zelfstandige ondernemers te doen stijgen tot 55 procent in 2020. Werkbare jobs leveren niet alleen werkplezier, leerkansen en motivatie maar stimuleren ook om langer aan de slag te blijven. Sinds 2007 meet de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid via een grootschalige peiling driejaarlijks de werkbaarheid bij zelfstandige ondernemers. De resultaten van de werkbaarheidsmeting 2019 voor zelfstandige ondernemers zijn nu bekend.

Lees verder »  Reageer »
27 februari 2020

Nederlandse bouw en fabricage koelen af

Recente publicaties van Atradius wijzen op een vertraging in de Nederlandse bouw en fabricage. Het rapport over de maakindustrie toont aan dat, ondanks stevige groei en grote vraag in 2018 en de eerste helft van 2019, de metaal- en staalindustrie kampt met een terugval. Behalve afnemende vraag van de autoindustrie zorgt ook druk van de EU op Nederlandse bouwbedrijven en boeren om schadelijke uitstoot te verminderen voor een stop op bouw- en infrastructuurprojecten.

Lees verder »  Reageer »
26 februari 2020

Mkb verspilt tijd en geld met omslachtige facturatie

Uit onderzoek van Visma blijkt dat ruim 50 procent van het mkb betalingen nog handmatig via internetbankieren verwerkt. Dertien procent van de respondenten, bestaande uit 1383 mkb’ers, geeft aan dat zij zelfs nog per post factureert. Aansluitend maakt een klein deel van hen gebruik van elektronische facturatie, ondanks dat dit vanuit economisch en ecologisch oogpunt door de overheid wordt gestimuleerd.

Lees verder »  Reageer »
25 februari 2020

Volkswagen Golf verslaat BMW 3-serie als meest gezochte occasion

Voor het eerst in elf jaar is de Volkswagen Golf de meeste gezochte occasion in Europa*. Het Duitse model stond in 2019 met stip op één, waardoor de Volkswagen Golf de BMW 3-serie van de troon heeft gestoten. Dit blijkt uit het jaarlijkse Europa Rapport van AutoScout24. In dit rapport worden vraag en aanbod van meer dan twee miljoen occasions in zeven Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, model, prijs en kleur.

Lees verder »  Reageer »
24 februari 2020

Beveiliging devices moet centraal staan in security-aanpak MKB

MKB-ondernemers zijn steeds vaker doelwit van cybercriminelen. Zo bleek onlangs uit onderzoek door het Ponemon Institute dat 66 procent van de MKB-bedrijven wereldwijd in de afgelopen 12 maanden een cyberaanval te verduren kreeg. En de Autoriteit Persoonsgegevens kreeg in 2019 een kwart meer meldingen binnen van datalekken als gevolg van hacking-, phishing- of malware-incidenten. Hoe kunnen MKB’ers zich beschermen tegen deze dreigingen?

Lees verder »  Reageer »
24 februari 2020

Vijf tips om afval te reduceren in productie

Afval, uitval en restmateriaal zijn onvermijdelijke bijkomstigheden in ieder productieproces. Tegelijkertijd neemt de druk bij bedrijven om zo duurzaam mogelijk te opereren steeds verder toe. Zo bleek uit The Circularity Gap Rapport dat werd gepresenteerd op het World Economic Forum dat er meer dan 100 miljard ton grondstoffen zijn verspild in één jaar, een nieuw record. Hoe kunnen productiebedrijven er nu voor zorgen dat ze zo weinig mogelijk verspillen en weggooien?

Lees verder »  Reageer »
21 februari 2020

Boeren vinden kennis leveranciers belangrijker dan prijs

Boeren hechten steeds grotere waarde aan de kennis van hun leveranciers over de sector en de ontwikkelingen daarin. Maar liefst 68 procent van de boeren vindt dit vandaag de dag de belangrijkste eigenschap van een leverancier. Opvallend is dat dit in 2013 en 2017 maar een op de vijf boeren was. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners onder 203 Nederlandse boeren.

Lees verder »  Reageer »
21 februari 2020

iPad van de zaak: vier tips

Ondernemers en hun medewerkers kunnen intussen niet meer zonder smartphone. Niet alleen is het erg handig om de hele dag bereikbaar te zijn, maar ook om op elk gewenst moment en waar dan ook bijvoorbeeld toegang te hebben tot e-mail. Naast een smartphone neemt daarnaast het zakelijke gebruik van een iPad sterk toe. De specificaties van tablets zoals iPads zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. Ze bieden in veel gevallen dezelfde gebruiksmogelijkheden als een laptop.

Lees verder »  Reageer »
20 februari 2020

Bijna 4. 500 nepwinkels offline gehaald in 2019

SIDN heeft in 2019 in samenwerking met de .nl-registrars en andere partners 4.340 nepwebwinkels offline gekregen. Een flink deel van de nepwebwinkels werd gedetecteerd met behulp van nieuwe zelflerende tools van SIDN Labs. Door .nl-websites continu te scannen op kenmerken die kunnen duiden op een nepwebwinkel, probeert SIDN deze shops in een vroeg stadium offline te krijgen. Het tijdstip van de domeinnaamregistratie en het e-mailadres dat gebruikt wordt voor de registratie zijn twee van de kenmerken waarop gescand wordt.

Lees verder »  Reageer »
20 februari 2020

Ondernemersvertrouwen nagenoeg onveranderd

Het ondernemersvertrouwen kwam aan het begin van het eerste kwartaal van 2020 uit op 6,4, nagenoeg gelijk aan een kwartaal eerder (6,6). De verwachtingen voor het eerste kwartaal zijn in de meeste bedrijfstakken positief. Ondernemers zijn over werkgelegenheid optimistischer dan een kwartaal eerder. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland.

Lees verder »  Reageer »
19 februari 2020

Slechts een op de vijf bedrijven heeft duidelijke richtlijnen over afvalscheiding

Bedrijven zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van het afval in Nederland. Van al het afval dat op jaarbasis in Nederland wordt geproduceerd is slechts tien à vijftien procent huishoudelijk afval en maar liefst 85 à 90 procent bedrijfsafval. Toch is er nog veel winst te behalen bij het scheiden van bedrijfsafval. Slechts 22 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan dat hun werkgever richtlijnen heeft of communiceert over hoe afval gescheiden moet worden.

Lees verder »  Reageer »
18 februari 2020

Indiase cultuur basis voor frisse kijk op productontwikkeling

De cloud heeft ondernemerschap gedemocratiseerd, zo wordt gesteld. Helaas blijkt in de praktijk dat veel middelen om – online - te ondernemen nog slechts weggelegd zijn voor de happy few. Dat kan anders, vindt Girish Mathrubootham, CEO en oprichter Freshworks. Hij gebruikte de Indiase cultuur als uitgangspunt voor zijn ‘Indian democratic design’.

Lees verder »  Reageer »
18 februari 2020

VWS jaagt zorgprofessionals weg met focus op loondienst

Flexibiliteit, waaronder de inzet van zelfstandige ondernemers, dreigt uit de zorg te worden geweerd door plannen van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De Jonge tastte eerder al de autonomie van werkenden aan met zijn uitingen om in de zorg alleen nog loondienst als arbeidsvorm te hanteren. De NBBU keert zich tegen alle maatregelen die tot doel hebben het zzp-schap in specifieke sectoren onmogelijk te maken, juist nu we middenin een politiek en maatschappelijk debat zitten over modernisering van de arbeidsmarkt.

Lees verder »  Reageer »
17 februari 2020

Bedrijfsgegevens privé houden: vijf tips om direct toe te passen

Meer dan driekwart van de werkgevers uit het MKB maakt zich zorgen over de bekwaamheid van werknemers op het gebied van privacy en security, zo blijkt uit recent onderzoek van Kingston. Het komt steeds vaker voor dat er thuis of in publieke ruimtes gewerkt wordt. Wat medewerkers op dit soort momenten vaak niet door hebben, is hoe en óf hun bedrijfsgegevens op dat moment wel beschermd zijn. De vrees voor het verlies van data is daardoor bij werkgevers over tijd flink gegroeid.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 430
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken