Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 oktober 2020

Beperkte mogelijkheden voor bedrijfsuitjes tijdens de semi-lockdown

Sinds woensdag 14 oktober is Nederland opnieuw gedeeltelijk op slot. Hiermee tracht de overheid het aantal contactmomenten en de reisbewegingen te beperken. Het blijft daarbij ook cruciaal dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. "Anderzijds is het niet de bedoeling dat het personeel thuis in eenzaamheid zit te uitteren," zegt Anna de Graaf van Padelstart.

Lees verder »  Reageer »
23 oktober 2020

Aantal toegankelijke gemeentewebsites in een jaar meer dan verdubbeld

Bijna de helft van de gemeentewebsites is digitaal toegankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Stuurlui naar de digitale toegankelijkheid van Nederlandse gemeenten. Van alle 356 gemeentewebsites voldoet 49 procent van de homepagina's aan de vastgestelde toegankelijkheidsrichtlijnen. Dat is een stijging van 26 procent ten opzichte van 2019. Zeeland, Drenthe en Gelderland scoren het best, Groningen is het minst toegankelijk.

Lees verder »  2 reacties »
23 oktober 2020

Online winkelen krijgt boost door pandemie

Online winkelen is voor velen onvermijdelijk geworden door de effecten van de pandemie. Maar hoe is het online shopgedrag van Nederlanders veranderd? Uit onderzoek van Sortlist blijkt dat de helft van de Nederlandse consumenten vaker online winkelt dan voor het begin van de pandemie. Ook ouderen shoppen steeds vaker digitaal.

Lees verder »  1 reactie »
22 oktober 2020

Drie cruciale aandachtspunten bij websiteontwikkeling

Als u een (nieuwe) website of webpagina’s maakt of laat maken, zult u merken dat er veel bij komt kijken. Tussen het concept en livegang van een website bevinden zich verschillende fases. Denk hierbij aan onderzoek, wireframing, ontwerp, ontwikkeling, testen en optimalisatie. In de praktijk gaat er nog altijd veel mis tijdens deze fases. Daarom delen developers van IT Agency Competa IT in dit artikel drie aandachtspunten bij het (laten) bouwen van een (nieuwe) website.

Lees verder »  Reageer »
22 oktober 2020

Stikstof zorgt voor regionale terugslag in de woningbouw

De stikstofcrisis heeft zijn uitwerking op de woningbouw niet gemist. In 104 gemeenten die zich in de buurt van Natura 2000-gebieden bevinden, daalde de woningbouw in één jaar tijd namelijk fors. Zo nam de bouw van nieuwe woningen in gebieden die op maximaal vijf  kilometer afstand liggen van een Natura 2000-gebied veel sterker af (-7,2 procent) dan het landelijk gemiddelde (-4,1 procent). De gevolgen van het stikstofvraagstuk verschillen echter per regio, blijkt uit een analyse van woningen in aanbouw door ABN AMRO en de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder »  Reageer »
21 oktober 2020

Zelfscannen en contactloos betalen winnen het van online boodschappen doen

De afgelopen maanden werden retailers verplicht zich aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. Dat geldt zeker ook voor supermarkten. Supermarktmedewerkers stonden, én staan, in de frontlinie en verzetten enorm veel werk om de grote vraag vanuit consumenten op te kunnen vangen. De manier waarop we boodschappen doen is sinds de komst van COVID-19 voorgoed veranderd, maar boodschappen doen in de fysieke winkel – met de nodige aanpassingen – blijft de voorkeur genieten van de Nederlandse consument, blijkt uit onderzoek van Manhattan Associates.

Lees verder »  1 reactie »
21 oktober 2020

Securitybewustzijn in Nederlands bedrijfsleven ondermaats

Nederlandse werknemers nemen de dreiging van cybercriminaliteit niet serieus genoeg. Werkgevers kunnen dit securitybewustzijn stimuleren via trainingen, maar Nederland heeft internationaal gezien een forse achterstand op dit gebied. "Er moet echt iets veranderen in de prioriteiten van ondernemers en managers die verantwoordelijk zijn voor cybersecurity," zegt Nick Deen van Mimecast. Mimecast reageert daarmee op het rapport Veilig Online 2020: medewerkers bedrijfsleven.

Lees verder »  Reageer »
20 oktober 2020

Dit zijn de drie financiŽle prioriteiten voor ondernemers in Nederland voor de rest van het jaar

Het creëren van helder inzicht in de financiële situatie (47 procent) heeft samen met het verbeteren van de voorspelheid van de financiële situatie (47 procent) dit jaar de hoogste prioriteit voor ondernemers. De derde prioriteit is het digitaliseren en optimaliseren van interne processen. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4 Bedrijfssoftware.  De pandemie heeft in gang gezet dat er naast zorgen over de veiligheid van medewerkers en klanten, ook vraagtekens zijn of ondernemers wel voldoende omzet en winst kunnen realiseren om zich staande te houden.

Lees verder »  Reageer »
20 oktober 2020

Looptijd openstaande facturen neemt toe

Het aantal dagen dat een factuur open blijft staan, gaat volgens een op de drie finance professionals (32 procent) de komende maanden stijgen. Dit blijkt uit een recente peiling van Onguard onder ruim 300 finance professionals. Begin dit jaar lagen de verwachtingen heel anders: toen dacht slechts een op de zeven dat de looptijd van openstaande facturen zou stijgen. Met name de finance professionals werkzaam in de zakelijke dienstverlening (45 procent) verwachten de komende maanden een stijging.

Lees verder »  Reageer »
19 oktober 2020

Jaarlijks marktonderzoek onthult versnelling van digitale transformatie door COVID-19

De Global Interconnection Index (GXI), een jaarlijks door Equinix gepubliceerde marktstudie, laat zien dat de COVID-19-pandemie een flink effect heeft op de manier waarop bedrijven hun digitale infrastructuurinitiatieven in de komende drie jaar plannen. Volgens de vierde uitgave (Vol.4) van het rapport, zullen digitale dienstverleners de bandbreedte van de particuliere verbindingen tegen 2023 vijf keer zo groot maken.

Lees verder »  Reageer »
19 oktober 2020

Verwachte piek nieuwe cao’s blijft uit

Het aantal nieuwe cao’s blijft achter bij de verwachting. Eerder voorspelde AWVN vanwege het grote aantal verlopen cao’s een inhaalslag in het najaar. Dat er nog steeds weinig nieuwe cao’s worden afgesloten, komt door de nieuwe onzekerheid over een tweede coronagolf en een mogelijke nieuwe lockdown.  Dat stelt AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, in haar cao-maandbericht. Op dit ogenblik heeft een recordaantal van 246 cao’s zijn einddatum bereikt zonder dat er een nieuwe cao is afgesloten.

Lees verder »  Reageer »
16 oktober 2020

MKB-bedrijven dreigen personeel kwijt te raken door frustraties over technologie

Midden- en klein bedrijven (MKB) lopen het risico om werknemers kwijt te raken als gevolg van frustraties over beschikbare technologie voor thuiswerken. Bijna één op de vijf kantoormedewerkers uit de MKB sector denkt erover om over te stappen naar een organisatie met betere thuiswerkvoorzieningen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh, gehouden onder meer dan 500 kantoormedewerkers.

Lees verder »  Reageer »
16 oktober 2020

Consumenten verliezen geduld met bedrijven die slechte klantenervaring bieden

Een derde van de consumenten geeft aan na één slechte klantervaring de volgende keer voor een ander bedrijf te kiezen. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door SAS. Het doel van dit onderzoek is om na te gaan of de houding van consumenten door COVID-19 is veranderd en of bedrijven een betere klantbeleving bieden. Dit nieuwe onderzoek – onder 10.000 consumenten uit  elf verschillende landen in EMEA (Europa Midden Oosten & Afrika) – laat zien dat COVID-19 het belang van de klantervaring in het koopgedrag heeft versterkt.

Lees verder »  Reageer »
16 oktober 2020

Verkoop van 400. 000 nieuwe personenauto's verwacht in 2021

Brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging gaan in hun prognose voor 2021 uit van een verkoopniveau van 400.000 nieuwe personenauto’s en 64.000 lichte bedrijfswagens. De realisatie van deze verkoopcijfers is echter sterk afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Voor dit jaar rekenen beide verenigingen vooralsnog op 350.000 nieuwe auto’s, waar voor de corona-uitbraak nog werd uitgegaan van 425.000 verkopen in 2020. In de eerste negen maanden van dit jaar werden ruim 248.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is een kwart minder dan in dezelfde periode in 2019.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 452
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken