Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 juni 2020

Promotie: Wat drijft ondernemers tot ondernemen?

Wat motiveert ondernemers om te ondernemen? Dat is de centrale vraag in het promotieonderzoek van Warren Lloyd. Is het de cultuur en de economische omgeving die hen motiveert om te gaan ondernemen? En wat motiveert hen dan precies: de hoop op succes of de angst voor mislukking? Of misschien wel beide? Lloyd vergelijkt Nederland, Engeland en Zuid-Afrika. Op 5 juni 2020 om 13.30 uur verdedigt Lloyd zijn proefschrift 'Motivated to Achieve' bij de Open Universiteit. De promotie vindt online plaats.

Lees verder »  Reageer »
4 juni 2020

Corona hindert afzet nieuwe auto's ook in mei

Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto’s in Nederland is afgelopen maand met 59,2 procent gedaald ten opzichte van mei 2019. Uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC blijkt dat er 14.934 voertuigen op kenteken werden gezet, tegen 36.601 in dezelfde maand vorig jaar.

Lees verder »  Reageer »
3 juni 2020

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

In de afgelopen twee jaar heeft 65 procent van de online retailers in Europa extra financiering nodig gehad. In dit percentage zijn de leningen als gevolg van de coronacrisis niet verwerkt. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle uitgevoerd onder ruim 1.500 online retailers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Nederland. Van deze 65 procent, gebruikte 23 procent de financiering om de loonkosten te dekken. Daarnaast leende 27 procent om reguliere bedrijfskosten te betalen.

Lees verder »  Reageer »
2 juni 2020

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen in strijd met Europees recht

Een aparte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen is strijdig met het Europees recht. Dat is de conclusie van een juridische analyse die in opdracht van de Werkvereniging is uitgevoerd.  "In het Pensioenakkoord hebben werkgevers- en werknemersorganisaties afgesproken dat er een aparte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen moet komen," zegt Roos Wouters van de Werkvereniging.

Lees verder »  2 reacties »
2 juni 2020

Vier adviezen om organisaties tijdens en na de corona-crisis te laten excelleren

De ontwrichtende werking van het corona-virus is ongekend. Heidrick & Struggles deelt vier adviezen om tijdens en na deze crisis te excelleren. Dat lukt door te focussen op purpose en transparantie, in te zetten op de kansen op digitaal vlak, uitzonderlijke samenwerkingen te realiseren en een inclusief bestuur vorm te geven.

Lees verder »  Reageer »
2 juni 2020

Ruim 1. 500 bedrijven vragen voor €540 miljoen aan Corona-OverbruggingsLening (COL) aan

De aanvragen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) blijven binnenstromen. Sinds 29 april hebben 1.507 startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers een aanvraag gedaan voor een COL. Deze bedrijven vragen in totaal € 540 miljoen aan. Inmiddels zijn 311 aanvragen goedgekeurd voor ruim €100 miljoen. Circa 50 procent van de aanvragen is nog in behandeling.

Lees verder »  Reageer »
29 mei 2020

Samenwonen? Is uw partnerpensioen geregeld?

Zwitserleven vraagt stellen die gaan samenwonen om goed naar hun pensioenregeling te kijken en tijdig bij hun werkgever of pensioenuitvoerder aan te geven dat zij partners zijn. Samenwoners, die niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben, komen in de meeste gevallen niet in aanmerking voor een partnerpensioen. Bij het overlijden van de partner kan dat duizenden euro’s op jaarbasis schelen.

Lees verder »  Reageer »
29 mei 2020

Hausse aan corona studentenbanen verwacht door versoepeling maatregelen vanaf 1 juni

Studenten die door toedoen van de maatregelen in de horeca hun bijbaan verloren, kunnen hun hart ophalen want er is straks weer volop vraag naar flexibele krachten. Vanaf 1 juni, het moment dat de terrassen weer open mogen, wordt er een hausse verwacht aan nieuwe corona zomerjobs. Er ontstonden de laatste tijd al nieuwe banen door het coronavirus, denk aan winkelkar schoonmakers en hostess banen om mensen te wijzen op de coronaregels op drukke plekken zoals winkelcentra.

Lees verder »  1 reactie »
28 mei 2020

'Nieuwe infectiehaarden dreigen als adviesrol wegvalt'

Bedrijfsartsen moeten een rol blijven spelen in het advies aan werknemers na een positieve uitslag op corona. Zij hebben een belangrijke adviesrol als een werknemer een positieve test krijgt. Nu die preventieve functie per 1 juni wegvalt, zoals de minister heeft besloten, bestaat het risico dat werkplekken nieuwe brandhaarden worden. In een brief aan minister De Jonge (VWS) uiten de branchevereniging voor arbodiensten (OVAL) en de beroepsvereniging van bedrijfsartsen (NVAB) hun ernstige zorgen.

Lees verder »  Reageer »
28 mei 2020

MKB krijgt vertrouwen terug, onzekerheid blijft

Onder ondernemers groeit het vertrouwen in eigen kunnen tijdens de huidige crisis. Het geloof van ondernemers dat zij goed uit deze crisis komen is toegenomen ten opzichte van de vorige meting medio april. Ook stijgt het aandeel ondernemers dat nieuwe kansen ziet. Dit blijkt uit de meest recente meting van de MKB coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk.

Lees verder »  Reageer »
27 mei 2020

COVID-19 preventiemaatregelen binnen ondernemingen

Wereldwijd heeft de uitbraak van het coronavirus COVID-19 grote gevolgen voor veel mensen. Bijvoorbeeld als het gaat om het sociale leven, recreatie en werk. Om het virus onder controle te krijgen zijn er in veel landen begin 2020 gedeeltelijke of gehele lockdowns ingesteld. Momenteel worden deze op veel plekken geleidelijk versoepeld. Veel ondernemingen staan dan ook te trappelen om weer de draad op te pakken. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk om de bedrijfsvoering voort te zetten, binnen de richtlijnen?

Lees verder »  Reageer »
27 mei 2020

Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie

Of het nu gaat om baardtrimmers, bordspellen, boeken, toetsenborden of tuinmeubels: het verkopen van producten tijdens coronatijd gaat veel ondernemers best goed af. Velen waren tenslotte toch al online actief en zichtbaar met een webshop. Maar wat als u geen producten verkoopt, maar (fysieke) diensten levert? Dan worden de uitdagingen van de 1,5 meter economie opeens een stuk concreter. Hoe past u als dienstverlener u businessmodel hierop aan?

Lees verder »  Reageer »
26 mei 2020

Instroom sociaal vangnet voor zelfstandigen blijft hoog

Met de komst van het coronavirus in Nederland en de daaropvolgende intelligente lockdown werd de economie en bedrijfsleven hard geraakt. Het kabinet reageerde snel met een uitgebreid pakket van maatregelen, waaronder een verruiming van het sociaal vangnet voor zelfstandigen met de Tozo-regeling. Dat leverde vanaf medio maart een ongekende stroom van bijstandsaanvragen op.

Lees verder »  Reageer »
26 mei 2020

Extra 150 miljoen overbruggingsfinanciering voor startups en scale-ups

Het kabinet heeft bekendgemaakt in het tweede steunpakket € 150 miljoen beschikbaar te stellen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) aan startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Aan de totstandkoming van dit tweede steunpakket is de afgelopen weken zeer intensief samengewerkt tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Techleap.nl, de gezamenlijke ROM’s en Invest-NL.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 439
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken