Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 november 2011
 

Leverancier zoekt steeds vaker direct contact online

 
 

Leveranciers in de bouw verwachten veel van online communicatiemiddelen die direct contact tot stand brengen. Acht op de tien fabrikanten en handelaren denkt dat de inzet van de eigen website de komende jaren belangrijker wordt. Ook e-mailmarketing en social media staan op de rol om vaker ingezet te worden.

Slechts een kwart van de handelaren en veertien procent van de fabrikanten heeft momenteel echter een specifieke online marketeer of online medewerker in dienst. Dit blijkt uit onderzoek van BouwKennis.
Het online kanaal is in korte tijd uitgegroeid tot een volwassen route voor de bouwbranche. Ten opzichte van andere sectoren loopt de bouw echter nog altijd achter. Om inzichtelijk te maken welke verwachtingen leveranciers hebben van de ontwikkeling van online communicatie, is hen gevraagd welke online communicatiemiddelen de komende jaren in belang toenemen en welke afnemen. 

Eigen website centraal

Gemiddeld 77 procent van de fabrikanten en 84 procent van de handelaren stelt dat de eigen website belangrijker wordt. Dit is het ideale medium om online informatie over eigen producten, werkwijzen en tarieven beschikbaar te stellen. E-mailmarketing wordt volgens ruim zes op de tien leveranciers de komende jaren belangrijker. Gemiddeld 59 procent van de fabrikanten en 48 procent van de handelaren noemt social media. Search Engine Optimalisatie (SEO), het technisch en tekstueel beter vindbaar maken van content op een website, wordt volgens 58 procent van de fabrikanten de komende jaren belangrijker. Handelaren denken daar met 37 procent minder vaak zo over. Zij zetten vaker in op online verkoop en voorraadbeheer (53 procent). Dit is natuurlijk een route die directer leidt tot meer omzet. 

Minder online advertising

Het online communicatiemiddel waarvan fabrikanten het vaakst zeggen dat het de komende jaren aan belang inboet, is online advertising. Gemiddeld negentien procent van de fabrikanten geeft dit aan. Blijkbaar heeft het online adverteren op de eigen site en die van anderen aan populariteit ingeboet. Ook marktplaatsen boeten de komende jaren aan belang in. Gemiddeld achttien procent van de fabrikanten en 30 procent van de handelaren geeft dat aan. 

Weinig online marketeers

De focus van toeleveranciers verschuift de komende jaren naar online communicatiemiddelen die meer direct contact tot stand brengen: eigen website, e-mailmarketing en social media. Ondanks de doorgaans specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze tools te laten slagen, hebben de meeste toeleveranciers in de bouw echter geen specifieke online marketeer in dienst die zich hiermee bezighoudt. Van de handelaren heeft 24 procent een specifieke online marketeer of online medewerker in dienst. Van de fabrikanten heeft slechts veertien procent zo’n medewerker.
Voor een deel van de toeleveranciers lijkt online marketing ‘iets voor ernaast’. Gemiddeld dertien procent van de handelaren heeft namelijk een andere medewerker in dienst die zich bezighoudt met online activiteiten. Dit geldt voor eenvijfde van de fabrikanten. Gemiddeld zes op de tien leveranciers in de bouwkolom heeft helemaal geen online marketeer of medewerker in dienst. 

Continue aandacht
Het gebruik van online communicatiemiddelen in de bouw neemt in rap tempo toe. Dit zal zich de komende jaren vooral uiten in een toenemend gebruik van de eigen website, social media en e-mailmarketing. Toeleveranciers die op dit gebied een langdurig concurrentievoordeel willen opbouwen, doen er goed aan hiervoor tijd en mankracht vrij te maken. Deze kan het voortouw nemen bij het vaker én beter inzetten van de eigen website, social media of e-mailmarketing.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
VarioPRO  |   | 
7-11-2011
 | 
14:43 uur
Divere krachtige tools voor online marketing door bouw en vastgoed bedrijven staan verzameld klaar voor direct (gratis) gebruik.

We helpen graag deze ook op juiste wijze in te zetten. Ontdek hierover meer; (Klik hier)

Door unieke combi van praktijkervaring in zowel uitvoerend bouwbedrijf (B&U) als online ondernemen, weten wij wat er speelt en hoe u als bouwer denkt.

Bekijk zeker alle online tools, geschikt voor bouwbedrijf, onderaannemer en ontwerper tot onderaannemers, installateurs en makelaars!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken