Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 november 2011
 

 
 

Freelancers zijn er slechter aan toe dan een jaar geleden. Bij de helft van de freelancers heeft dit ook een negatief effect op hun privéleven. 53 procent van de freelancers verdient minder dan een jaar geleden en 61 procent denkt niet dat de situatie volgend jaar beter wordt.

Dit blijkt uit een onderzoek van Hoofdkraan.nl onder 236 freelancers. Freelancers zitten overigens niet stil bij de economische malaise. 65 procent doet meer aan acquisitie, 36 procent heeft zijn tarieven verlaagd en nog eens 29 procent heeft van de rustige tijden gebruik gemaakt door aanvullenden trainingen en opleidingen te doen. Meer netwerken doet slechts acht procent van de freelancers. Een kwart van de freelancers heeft niets extra ondernomen om meer te verdienen. 

Wereldeconomie
Een kwart van de freelancers overweegt wel eens om een vaste baan te nemen en te stoppen met het freelance bestaan. Freelancers geven hun leven een magere zes en half. De malaise ligt niet aan de regering volgens freelancers. De wereldeconomie is de schuldige van de huidige situatie. 

Grote verschillen
Volgens Tymen Selman van Freelancematch.nl zijn er grote verschillen tussen freelancers. In sommige sectoren zoals teksten schrijven en vertalen zijn verbeteringen te zien. In sommige sectoren zoals het bouwen van websites zijn er veel freelancers met name buiten de Randstad waar de situatie erg zorgelijk is. Met name als een gezin afhankelijk is van het inkomen van een persoon en er geen werkende partner is komen gezinnen in de problemen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken