Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 november 2011
 

 
 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt de komende vier jaar 55 miljoen euro beschikbaar voor mkb’ers die willen investeren in ontwikkelingslanden. In totaal verhoogt het kabinet deze subsidiepot van 600 miljoen naar 900 miljoen euro.

De regelingen, waaronder het nieuwe Fonds Opkomende Markten (FOM-OS) zoals de mkb-subsidie gedoopt is, moet bijdragen aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de landen. Dat schrijft Pleinplus

MVO
Naast het nieuwe investeringsfonds wordt ook de regeling Ontwikkelingsrelevante infrastructuurontwikkeling (Orio) aangepast, zodat er meer aandacht is voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook start Knapen een pilot met vouchers voor het mkb om het bedrijfsleven te stimuleren meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen in ontwikkelingslanden. 

Problemen oplossen
olgens het kabinet heeft de overheid is het bedrijfsleven nodig bij het oplossen van problemen als voedselschaarste en financiële stabiliteit.


Bron: De Staatscourant, PleinPlus
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzpâer kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken