Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

2 november 2011 - Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt de komende vier jaar 55 miljoen euro beschikbaar voor mkb’ers die willen investeren in ontwikkelingslanden. In totaal verhoogt het kabinet deze subsidiepot van 600 miljoen naar 900 miljoen euro.

De regelingen, waaronder het nieuwe Fonds Opkomende Markten (FOM-OS) zoals de mkb-subsidie gedoopt is, moet bijdragen aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de landen. Dat schrijft Pleinplus

MVO
Naast het nieuwe investeringsfonds wordt ook de regeling Ontwikkelingsrelevante infrastructuurontwikkeling (Orio) aangepast, zodat er meer aandacht is voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook start Knapen een pilot met vouchers voor het mkb om het bedrijfsleven te stimuleren meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen in ontwikkelingslanden. 

Problemen oplossen
olgens het kabinet heeft de overheid is het bedrijfsleven nodig bij het oplossen van problemen als voedselschaarste en financiële stabiliteit.


Bron: De Staatscourant, PleinPlus Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.