Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

1 november 2011 - Het aantal startende zzp'ers in Nederland groeit: in de eerste drie kwartalen van 2011 zijn er al vijftien procent meer zzp'ers gestart dan in dezelfde periode in 2010. Met name in de bouw groeit het aantal explosief van 8.000 naar ruim 10.000 starters, een toename van 28 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

De forse toename is te verklaren door de slechte economische situatie in de bouw, aldus Pim Nusselder van Bouwend Nederland. "Sommige bedrijven zijn failliet gegaan, veel van de overgebleven bouwbedrijven hebben een groot deel van hun personeel moeten ontslaan. Daaronder zijn ook heel wat ervaren vakkrachten, mensen met ‘gouden handen’. Veel van hen zijn als zzp’er aan de slag gegaan." 

Rotterdam en Den Haag
In de regio's Rotterdam en Den Haag starten naar verhouding veel zzp'ers in de bouw. In regio Rotterdam gaat het om 1.550 zzp'ers in de bouw, dat is twintig procent van alle Rotterdamse startende zzp'ers. Bovendien zijn dat er ruim de helft meer dan in 2010. In regio Den Haag zijn er 1.350 startende zzp'ers in de bouw (zeventien procent van alle startende zzp'ers). In de gemeente Den Haag startte een op de vier zzp’ers in 2011 in de bouw (850 van de 3.500 starters).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.