Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 oktober 2010
 

Midden-Nederland wacht tekort aan personeel

 
 

Hoewel de nationale en regionale arbeidsmarkt de komende jaren in het teken zal staan van herstel en het terugdringen van de werkloosheid, zal de regio Midden-Nederland op iets langere termijn geconfronteerd worden met tekorten op de arbeidsmarkt.

Tekorten zullen zich vooral voordoen binnen het hogere segment, terwijl er binnen het lagere segment juist sprake zal zijn van een toename van de werkloosheid. Dit blijkt uit onderzoek dat EIM samen met de Kamer van Koophandel Midden-Nederland heeft uitgevoerd in het kader van het Programmaonderzoek MKB en Ondernemerschap. 

Werkgelegenheid
In de periode tot 2020 zal de werkgelegenheid in Midden-Nederland toenemen met bijna 35.000 banen. De groei zit vooral in het cluster gezondheid & technologie en in mindere mate in de clusters financiële en adviesdiensten en ICT & media. Krimp zal zich vooral voordoen in het cluster metaal & maakindustrie.
In het onderzoek is een uitsplitsing gemaakt naar vijf regio’s in Midden-Nederland. De werkgelegenheid zal tot 2020 sterk toenemen in de regio Stedelijk gebied Utrecht. Ook in de regio’s Heuvelrug & Vallei en Rivierenland zal de werkgelegenheid groeien, zij het dat de groei in laatstgenoemde regio wel iets achter blijft bij de landelijke banengroei. In Utrecht-West zal naar verwachting sprake zijn van een lichte krimp van de werkgelegenheid. Het aantal arbeidsplaatsen in de regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden verandert nauwelijks. 

Werkloosheid
De werkloosheid in Midden-Nederland stijgt naar verwachting tot 2020. Dit zal zich vooral voordoen binnen de lagere en middelbare beroepen. Ten aanzien van personeel op hoger en wetenschappelijk niveau ontstaat daarentegen een fors tekort. Het onderzoek toont aan dat er vooral tekorten zullen ontstaan binnen de (para)medische en verzorgende, de technische en de pedagogische beroepen.
Het niet optimaal functioneren van de arbeidsmarkt kan de economische groei in de weg staan en een situatie oproepen waarin werkgevers sterk met elkaar moeten concurreren bij het aantrekken van personeel. Daarnaast ontstaat er een maatschappelijk probleem aan de onderkant van de arbeidsmarkt door een overschot aan met name laaggeschoolde medewerkers.
Download hier de brochure van de Kamer van Koophandel: Medewerkers gevraagd!

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken