Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meer investeringen en meer dataverlies in de cloud

25 oktober 2011 - 34 procent van de organisaties verwacht dat cloud computing een steeds belangrijkere rol zal spelen in hun business continuity plannen gedurende het volgende jaar. Het aantal gevallen van dataverlies in de cloud neemt echter toe.

Dat blijkt uit het onderzoek 'Insights: Data Protection and the Cloud 2011' van CA Technologies onder 1.987 bedrijven in heel Europa. Het onderzoek wijst tevens uit dat bij 94 procent van de ondervraagde bedrijven het budget voor databescherming gelijk is gebleven of gegroeid in het afgelopen jaar, en dat slechts iets meer dan een kwart (27 procent) hun investering verhoogt. Nu meer bedrijven het belang inzien van de cloud voor hun databeschermingsstrategie, verwacht CA Technologies meer investeringen in cloudoplossingen. 

Nuttig instrument
"Het is veelzeggend dat bedrijven nu inzien dat de cloud een nuttig instrument kan zijn voor back-up en noodherstellingen. Organisaties die op deze manier de cloud gebruiken, hebben minder behoefte aan een eigen externe locatie en hoeven minder tijd te spenderen aan het toezicht op dataherstelsystemen, waardoor ze zich meer kunnen richten op het uitbreiden van hun commerciële activiteiten," aldus Chris Ross, vicepresident EMEA & Asia-Pacific, CA Technologies Data Management CSU 

Veel dataverlies

Ondanks de positieve trend in investeringen in noodherstel en de opkomende verschuiving naar de cloud, hadden bijna alle ondervraagde bedrijven (94 procent) te kampen met gevallen van applicatie- en dataverlies in het afgelopen jaar. Van de 1.987 bedrijven die over heel Europa werden ondervraagd, heeft 31 procent data, die opgeslagen is in de privécloud en zeventien procent in de publieke cloud.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.