Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 oktober 2010
 

 
 

De ZZP’er heeft in het derde kwartaal van 2010 duidelijk meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Dat blijkt uit de YER Interim Markt Monitor, die ieder kwartaal het vertrouwen van ZZP-ers in de interim opdrachtenmarkt meet.

In het derde kwartaal had, net als in het tweede, 70 procent van ZZP’ers vertrouwen of veel vertrouwen in de markt. Slechts zes procent had geen vertrouwen in de markt te hebben. Vorig kwartaal was dit percentage nog zeventien procent. 

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad steeg verder in vergelijking met de eerdere kwartalen : 57 procent van de deelnemers aan de YER monitor had een bezettingsgraad van >75 procent. In het eerste kwartaal was dit 41 procent, in het tweede 50. Het aantal Interim managers zonder of met een kleine opdracht bleef gelijk. Ook in het derde kwartaal had 25 procent, net als in het tweede, een bezettingsgraad van <25 procent. In het eerste kwartaal was dit nog 38 procent 

Toekomst

Interimmers zijn postiever over hun toekomst. Slechts acht procent denkt er nog over om te stoppen binnen nu en drie maanden. 86 procent weet heel zeker nog interim manager te zijn over drie maanden. Hiermee is de trend omhoog definitief ingezet volgens YER. 

Niet zielig

Eerder bleek al uit onderzoek van SER dat in opdracht van overheid werd uitgevoerd dat de meeste ZZP’ers nog steeds in staat zijn uit hun werkzaamheden een boven modaal inkomen te genereren. Over wat een ZZP’er precies is, lopen de meningen uiteen. De SER komt met een praktische definitie: iemand die voor de inkomstenbelasting als ondernemer telt en geen personeel in dienst heeft. Volgens die definitie telt Nederland nu 675.000 ZZP’ers. Hun aantal is de afgelopen vijftien jaar gestegen van ruim zes tot meer dan acht procent van de beroepsbevolking. De gemiddelde ZZP’er is autochtoon en man. Hij werkt doorgaans meer dan 35 uur per week.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken