Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 oktober 2011
 

Ondernemen zit in iedereen

 
 

 ‘Elk kind is van nature ondernemend. De passie en dromen van scholieren moeten in het onderwijs veel meer centraal staan. En theorie ten dienste van de droom. Ondernemend gedrag moet altijd gestimuleerd worden. Van basisonderwijs tot en met de universiteit’.

Dat zijn enkele conclusies uit de discussie die gevoerd werd tijdens de conferentie 'Onderwijs en ondernemen' op 6 oktober in Den Haag. 

Ondernemende mensen
Voor een goede toekomst zijn ondernemende mensen nodig. Onderwijs en daarbinnen een doorlopende leerlijn ondernemen, speelt hierin een belangrijke rol. Een dergelijke doorlopende leerlijn werkt alleen als alle onderwijsniveaus samenwerken. Dus als ondernemen een prominente plek krijgt in het basisonderwijs tot en met de universiteit.
Een ondernemende docent en ondernemende school vervullen hier een sleutelrol.
De muren van de scholen moeten omlaag zodat er een wisselwerking kan ontstaan tussen buurt, student, scholier, docent en bedrijfsleven. Iedereen werkt samen. 

Initiatiefgroep
De initiatiefgroep, European Entrepreneur Group, bestaat uit Stichting Jong Ondernemen, KCH, ROA, Rabobank, Stichting GrijpdeBuitenkans,Universiteit Twente, ROC Twente en Wirtschaftskammer Österreich en de initiatiefnemer van het eerste uur, Microweb Edu. Zij wil in Europees verband de doorlopende leerlijn in Nederland stimuleren. De initiatiefgroep is ontstaan vanuit het besef dat Europa economisch sterker moet worden ten opzichte van de groeiende economie van BRIC (Brazilië, Rusland, India en China) en het feit dat steeds meer jongeren ondernemerschap ambieeren. De initiatiefgroep streeft naar een Europees Certificaat waarin docenten, studenten, scholieren, onderwijsinstellingen, bedrijven en overheid een actieve ondernemende rol spelen. ‘Passie, praktijk, theorie, lef en doen’ zijn belangrijke ingrediënten van dit certificaat. 

Europees certificaat
Doelstelling is het huidige Europese Certificaat uit te bouwen naar alle onderwijsniveaus (van basisonderwijs tot en universiteit) in alle deelnemende Europese landen. Naar verwachting is dit tussen 2012 en 2014 een feit.Tot die tijd zijn er op verschillende onderwijsniveaus ondernemende pilots die aansluiten bij reeds bestaande initiatieven. De initiatiefgroep staat open voor alle mogelijke suggesties en initiatieven.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Jessica den Oever | ...  |   | 
14-10-2011
 | 
10:16 uur
Ik hoop dat de europese landen dit kunnen waar maken maar ik heb er een hard hoofd in. Alhoewel ik het wel een goed initiatief vind om ondernemende mensen te stimuleren.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken