Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 oktober 2010
 

Goed werkgeverschap loont in tijden van bezuiniging

 
 

Gisteren maakte Lof, het platform voor werknemers en werkgevers die werk en gezin willen combineren, voor het derde achtereenvolgende jaar de top tien van de Loflist 100 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders bekend.

De lijst wordt symbolisch overhandigd aan Esther Raats, directeur van Talent naar de Top en Agnes Jongerius, voorzitter FNV. 

Toekomstig tekort
Dit jaar hebben meer dan 100 werkgevers meegedaan aan het onderzoek. Met het oog op het toekomstig tekort op de arbeidsmarkt, is het laten wegstromen van talent omdat werk en gezin niet naar wens te combineren valt, een negatieve businesscase. Middels deelname aan de Loflist laten organisaties zien dat het behoud van talent vanwege strategische overwegingen hoge prioriteit heeft. De focus van het onderzoek ligt dit jaar met name op flexibele werkregelingen. Steeds meer organisaties bieden een breed pallet regelingen en voorzieningen aan hun werknemers om flexibel te werken. Meer dan 70 procent van de organisaties biedt deze in ruime mate aan en meer dan 90 procent voelt zich verantwoordelijk voor het creëren van een goede werk/privé balans. Ook bieden meer werkgevers in vergelijking met vorig jaar tien procent meer vaderschapsverlof. 

Top tien

De Loflist laat per branche in alfabetische volgorde zien welke organisaties werkende ouders het beste tegemoet komen op het gebied van verlofregelingen, kinderopvang, flexibele werktijden, werk/privé balans, beleid en cultuur. De vijf organisaties met meer dan 250 werknemers die dit jaar uitblinken, zijn: Achmea, Getronics Consulting, Cisco, IBM en Cap Gemini. Voor de organisaties met minder dan 250 werknemers zijn dat dit jaar: &Samhoud, Keerpunt, Partners aan het Werk, e-office en Higher & Company. Jolanda Holwerda, oprichter en directeur van Lof: "We zijn erg blij met het feit dat dit jaar meer dan 100 werkgevers mee hebben gedaan aan het onderzoek. De huidige ontwikkelingen in de politiek maken het extra noodzakelijk dat werknemers , werkgevers en overheid de handen ineen slaan om er voor te zorgen dat werk en gezin gecombineerd kan worden en er niet sprake is van een teruggang van de arbeidsparticipatie en doorstroom van vrouwen naar de top."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken