Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers inspireren leerlingen

7 oktober 2011 - De inspiratie en goede ondernemersideeën stroomden deze week door onderwijsland. Drie onderwijsinstellingen kregen bezoek van jonge inspirerende ondernemers. De leerlingen staan aan de vooravond van het starten van een programma van Jong Ondernemen en kregen de beste kneepjes van het vak aangereikt.

Waarom? Omdat het de Jonge Ondernemersdag was. Een dag waarop ondernemen door en voor jonge ondernemers centraal staat. 

Tips
Bij het Oosterlicht college in Vianen waren ze er al vroeg bij. Om 8.15 uur startte het programma waarin Yori Bonnema, eigenaar van Young Start Up, Daniel van Iwaarden en Huibert Goed, beiden van oud-studentenbedrijf Trainews, hun verhalen deelden met de VMBO-leerlingen. De klas is onlangs gestart met het programma van
Jong Ondernemen en kon wel wat tips gebruiken. 

Hemd van het lijf
In Amersfoort stonden vervolgens de leerlingen van basisschool De Breede Hei de ondernemers al op te wachten. Trainews was de gehele dag mee met de tour en werd dit keer bijgestaan door Jitse Groen, bedenker en oprichter van de maaltijdenbestelsite Thuisbezorgd.nl. De kinderen vroegen de ondernemers het hemd van het lijf, ze wilden bijvoorbeeld weten hoe rijk Jitse Groen is.
De ondernemers konden de school niet verlaten zonder het geven van hun handtekening. 

Praktische tips
Tenslotte zorgden studenten van MBO-instelling Rijn IJssel voor een goed gevulde collegezaal in Arnhem. De studenten wilden vooral praktische tips horen van ondernemer Paul de Bruijn van online communicatieadviesbureau Bureau Arnhem en van Trainews. Naast hen gaf ook Knetter, een studentenbedrijf met veel internationale ervaring, acte de presence. Knetter werd afgelopen schooljaar beste MBO studentenbedrijf van Nederland. 

Professioneel
Het was bijzonder om te zien hoe professioneel de twee studentenbedrijven, die in een nek aan nek race om de landelijke MBO titel streden, met elkaar omgingen. In Arnhem lag de nadruk op ondernemen en handelen met het buitenland. De studenten werden gestimuleerd om vooral internationaal ervaring op te doen omdat je immers veel kunt leren van de verschillen tussen diverse culturen en landen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.