Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 september 2011
 

ZBo: zes procent btw voor elke zzp'er!

 
 

FNV Zelfstandigen Bouw vraagt minister De Jager van Financiën om wettelijk te regelen dat zzp'ers zes procent btw over hun werkzaamheden kunnen rekenen. "Dat verlaagt de kosten van arbeid, iets dat dit kabinet nastreeft," zegt voorzitter Charles Verhoef.

Verhoef reageert op een plannetje van het CDA, dat zzp'ers die in de bijstand dreigen te raken, aan werk wil helpen. Hoe, dat weet het CDA nog niet. Verhoef: "Het afgelopen jaar heeft het lage btw-tarief op onderhoudswerk in de bouw veel zzp'ers aan opdrachten geholpen. Toch schaft het CDA die maatregel per 1 oktober af. Maar ligt het juist niet voor de hand om op alle werkzaamheden van zzp'ers niet meer dan zes procent te heffen?" 

Arbeidsintensief
Eerder al wees ZBo erop dat de consument bij een laag btw-tarief minder snel in de verleiding komt om werk zwart te laten doen. Ook dat komt de schatkist ten goede. Verhoef: "Voor arbeidsintensief werk als kappers, schoenmakers, schilders en fietsenmakers geldt het lage btw-tarief al langer. Het creëert daar werk, werk dat anders niet gedaan zou worden. Maar het is aan een tegelzetter of ICT'er niet uit te leggen dat zijn werk niet arbeidsintensief is en er daarom negentien procent btw overheen moet."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken