Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZBo: zes procent btw voor elke zzp'er!

30 september 2011 - FNV Zelfstandigen Bouw vraagt minister De Jager van Financiën om wettelijk te regelen dat zzp'ers zes procent btw over hun werkzaamheden kunnen rekenen. "Dat verlaagt de kosten van arbeid, iets dat dit kabinet nastreeft," zegt voorzitter Charles Verhoef.

Verhoef reageert op een plannetje van het CDA, dat zzp'ers die in de bijstand dreigen te raken, aan werk wil helpen. Hoe, dat weet het CDA nog niet. Verhoef: "Het afgelopen jaar heeft het lage btw-tarief op onderhoudswerk in de bouw veel zzp'ers aan opdrachten geholpen. Toch schaft het CDA die maatregel per 1 oktober af. Maar ligt het juist niet voor de hand om op alle werkzaamheden van zzp'ers niet meer dan zes procent te heffen?" 

Arbeidsintensief
Eerder al wees ZBo erop dat de consument bij een laag btw-tarief minder snel in de verleiding komt om werk zwart te laten doen. Ook dat komt de schatkist ten goede. Verhoef: "Voor arbeidsintensief werk als kappers, schoenmakers, schilders en fietsenmakers geldt het lage btw-tarief al langer. Het creëert daar werk, werk dat anders niet gedaan zou worden. Maar het is aan een tegelzetter of ICT'er niet uit te leggen dat zijn werk niet arbeidsintensief is en er daarom negentien procent btw overheen moet."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.