Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 september 2011
 

Werkgevers verdienen geld met de Traploopweek

 
 

Uit recent onderzoek van NISB en Diabetes Fonds kwam vorige week een verbluffend resultaat naar voren: door werknemers te stimuleren meer te bewegen kan door werkgevers jaarlijks tot 930 miljoen euro bespaard worden.

Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) organiseren van 26 september tot 2 oktober, mede daarom de vijfde editie van de Nationale Traploopweek. Circa 175 organisaties meldden zich aan voor dit evenement, waarmee aandacht gevestigd wordt op het belang van dagelijks bewegen, ook tijdens het werk, om diabetes type 2 te voorkomen. Velen van hen doen al mee vanaf het eerste uur en koppelen ook andere gezonde activiteiten aan de Traploopweek. 

Geld verdienen met traplopen
Clémence Ross, directeur van NISB: "De Traploopweek is een laagdrempelige manier voor deze bedrijven om werknemers op een ludieke manier te stimuleren dagelijks wat meer beweging te nemen. Zo kom je veel makkelijker aan je 30 minuten bewegen per dag. Het mes snijdt aan twee kanten: de werknemer wordt fitter en zoals inmiddels door TNO en PWC is aangetoond, levert meer bewegen de werkgever veel geld op."
Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds: "De trap is voor ons een symbool om te laten zien dat je bewegen makkelijk in kunt passen in je dagelijkse (werk)patroon."

Gratis materiaal
Bedrijven die willen deelnemen aan de Traploopweek kunnen kosteloos materialen, zoals posters en vloerstickers, downloaden. Op die site is ook meer informatie te vinden over het onderzoek van TNO en PWC.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
prepaid creditcard  |   | 
23-05-2019
 | 
01:59 uur
leuk initatief om op deze manier geld bij elkaar te halen

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken