Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 september 2011
 

Werkgevers verdienen geld met de Traploopweek

 
 

Uit recent onderzoek van NISB en Diabetes Fonds kwam vorige week een verbluffend resultaat naar voren: door werknemers te stimuleren meer te bewegen kan door werkgevers jaarlijks tot 930 miljoen euro bespaard worden.

Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) organiseren van 26 september tot 2 oktober, mede daarom de vijfde editie van de Nationale Traploopweek. Circa 175 organisaties meldden zich aan voor dit evenement, waarmee aandacht gevestigd wordt op het belang van dagelijks bewegen, ook tijdens het werk, om diabetes type 2 te voorkomen. Velen van hen doen al mee vanaf het eerste uur en koppelen ook andere gezonde activiteiten aan de Traploopweek. 

Geld verdienen met traplopen
Clémence Ross, directeur van NISB: "De Traploopweek is een laagdrempelige manier voor deze bedrijven om werknemers op een ludieke manier te stimuleren dagelijks wat meer beweging te nemen. Zo kom je veel makkelijker aan je 30 minuten bewegen per dag. Het mes snijdt aan twee kanten: de werknemer wordt fitter en zoals inmiddels door TNO en PWC is aangetoond, levert meer bewegen de werkgever veel geld op."
Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds: "De trap is voor ons een symbool om te laten zien dat je bewegen makkelijk in kunt passen in je dagelijkse (werk)patroon."

Gratis materiaal
Bedrijven die willen deelnemen aan de Traploopweek kunnen kosteloos materialen, zoals posters en vloerstickers, downloaden. Op die site is ook meer informatie te vinden over het onderzoek van TNO en PWC.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
prepaid creditcard  |   | 
23-05-2019
 | 
01:59 uur
leuk initatief om op deze manier geld bij elkaar te halen

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken