Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 september 2011
 

Ondernemer rijdt (nog) niet zuing

 
 

75 procent van de ondernemers uit het mkb rijdt geen zuinige auto. De lage bijtelling voor zuinige auto's zet dus (nog) geen zoden aan de dijk bij mkb'ers. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.117 mkb'ers, van BusinessCompleet.


Maar dat gaat veranderen: driekwart van de ondernemers zegt in de toekomst wél rekening te willen houden met de fiscale voordelen van zuinige auto’s. Vooral jonge ondernemers zijn bereid om concessies te doen voor fiscaal voordeel en vinden het geen onoverkomelijk probleem om op een ander automerk over te stappen als daar een  fiscaal gunstig prijskaartje aan hangt. Oudere ondernemers hebben daar meer moeite mee, zij zijn erg trouw aan hun vertrouwde automerk. 

Rittenregistratie

Tijdens Prinsjesdag heeft het kabinet aangegeven de rittenregistratie op te willen heffen. Hiervoor in de plaats zouden ondernemers het liefst een controle via de camera hebben. Dat zou betekenen dat de ondernemer verklaart de auto strikt zakelijk te gebruiken en dat de Belastingdienst dit controleert middels bestudering van camerabeelden.


Bron: Business Compleet
 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
John  |   | 
28-09-2011
 | 
07:31 uur
Dat is een logisch gevolg van het overheidsbeleid. Investeren in erna zuiniger auto levert te weinig op. Door de hoge aanschafprijs van zuiniger auto's is de ROI onacceptabel lang.

De keuze is nu om door te rijden in de bestaande auto. Als er 20000,- geïnvesteerd moet worden in een nieuwe, kun je eenvoudig uitrekenen hoe vaak je daar voor kunt tanken. Al mijn klanten snappen de keuze om nog een paar jaar door te rijden in deze economische tijd. Een nieuwe zou reacties opleveren dat het goed gaat en dat er wel wat van de prijs af kan. Dan snij je je dus 2x in de vingers en dat is niet slim, zeker niet in een tijd van groeiende milieuscepsis!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken