Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Teleurstelling na opschorting aanbestedingswet

21 september 2011 - De behandeling van de Aanbestedingswet, de wet die ervoor moet zorgen dat mkb-ondernemingen meer kans maken op een opdracht van de overheid, is voor onbepaalde tijd opgeschort. MKB-Nederland en VNO-NCW laten via Baaz.nl weten 'diep teleurgesteld' te zijn.

In de huidige praktijk wordt het midden- en kleinbedrijf vaak uitgesloten, omdat er bij opdrachten van de overheid hoge eisen worden gesteld aan omzet en capaciteit. Aan deze voorwaarden kan het mkb vaak niet voldoen. De nieuwe Aanbestedingswet zorgt ervoor dat deze drempel lager wordt door onder andere administratieve lasten te verkleinen en het gedrag van inkopers te beperken. Ook het clusteren van opdrachten wordt tegengaan, waardoor opdrachten eerder geschikt zijn voor de kleinere bedrijven. 

Snelle behandeling
De ondernemersorganisaties stellen: "De problemen zijn in de praktijk zo urgent dat dringend een duidelijk kader nodig is." Ze laten weten dat zij zullen blijven aandringen op een snelle behandeling van de nieuwe wet.


Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.