Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 september 2011
 

Computerstoring kost tienduizenden euro's per dag

 
 

Een computerstoring van slechts één dag betekent voor veel midden- en kleinbedrijven een regelrechte financiële strop. Ondanks deze kennisgeving blijken veel ondernemers nog steeds totaal ongevoelig voor deze financiële dreiging.

Stellar Data Recovery merkt dat ondernemers zich nog steeds veilig wanen en denken dat het alleen de buurman overkomt. Een storing van een server kan al snel oplopen tot een directe schade van tienduizenden euro's voor iedere dag dat bedrijfsdata niet beschikbaar is. Ondanks dat kijken ondernemers gemakzuchtig de andere kant op en bezuinigen opmerkelijk genoeg meer en meer op de beveiliging van hun data. Een onvoorstelbare ontwikkeling, vindt Stellar Data Recovery natuurlijk. 

Dataverlies - wat is de concrete schade voor mijn bedrijf?

Het is lastig voor elke storing een concrete schade te berekenen. Een correcte berekening is afhankelijk van onder meer de duur van de storing, het gemiddelde brutoloon van de medewerkers en het aantal medewerkers dat last ondervindt van de storing. Voor een bedrijf met ongeveer tien medewerkers dat gedurende acht uur kampt met een storing van de server kan de schade eenvoudig oplopen tot 15.000 euro. En dan is de immateriële schade nog niet eens ingecalculeerd. Uit onderzoek van Computable blijkt dat vaak menselijke fouten ten grondslag liggen aan dataverlies. In die zin is dataverlies, ondanks de aanwezigheid van de beste apparatuur om dit te voorkomen, nooit helemaal te vermijden. Het snel laten herstellen van dataverlies is cijfermatig bewijsbaar goedkoper dan het laten voortduren van de downtime.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken