Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 september 2011
 

Computerstoring kost tienduizenden euro's per dag

 
 

Een computerstoring van slechts één dag betekent voor veel midden- en kleinbedrijven een regelrechte financiële strop. Ondanks deze kennisgeving blijken veel ondernemers nog steeds totaal ongevoelig voor deze financiële dreiging.

Stellar Data Recovery merkt dat ondernemers zich nog steeds veilig wanen en denken dat het alleen de buurman overkomt. Een storing van een server kan al snel oplopen tot een directe schade van tienduizenden euro's voor iedere dag dat bedrijfsdata niet beschikbaar is. Ondanks dat kijken ondernemers gemakzuchtig de andere kant op en bezuinigen opmerkelijk genoeg meer en meer op de beveiliging van hun data. Een onvoorstelbare ontwikkeling, vindt Stellar Data Recovery natuurlijk. 

Dataverlies - wat is de concrete schade voor mijn bedrijf?

Het is lastig voor elke storing een concrete schade te berekenen. Een correcte berekening is afhankelijk van onder meer de duur van de storing, het gemiddelde brutoloon van de medewerkers en het aantal medewerkers dat last ondervindt van de storing. Voor een bedrijf met ongeveer tien medewerkers dat gedurende acht uur kampt met een storing van de server kan de schade eenvoudig oplopen tot 15.000 euro. En dan is de immateriële schade nog niet eens ingecalculeerd. Uit onderzoek van Computable blijkt dat vaak menselijke fouten ten grondslag liggen aan dataverlies. In die zin is dataverlies, ondanks de aanwezigheid van de beste apparatuur om dit te voorkomen, nooit helemaal te vermijden. Het snel laten herstellen van dataverlies is cijfermatig bewijsbaar goedkoper dan het laten voortduren van de downtime.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken