Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZBo: verleng btw-maatregel bouw!

12 september 2011 - "Ik ben verbaasd dat staatssecretaris Weekers weigert om de tijdelijke maatregel van zes procent btw in de bouw te verlengen omdat er geen geld meer zou zijn." Dat zijn de woorden van voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw. Hij noemt het een kortzichtige benadering.

Verhoef: "Weekers vergeet dat de btw-inkomsten fors zullen terugvallen als het aantal opdrachten tot bijna nihil terugloopt zodra de maatregel stopt." 

Stevige impuls
De tijdelijke verlaging van de btw tot zes procent heeft de bouw een stevige stimulans gegeven. "En dat kon de bouw in de crisis wel gebruiken," aldus Verhoef, die erop wijst dat juist in de bouw het werk nog niet echt aantrekt. Alle prognoses duiden erop dat dit op z'n vroegst begin volgend jaar het geval zal zijn. 

Extra geld
"De btw-verlaging heeft de schatkist ook veel geld opgeleverd: extra btw door meer opdrachten. Daarnaast heeft de maatregel de schatkist veel bespaard: er hoefde minder WW en bijstand voor zzp'ers (BBZ-uitkering) te worden toegekend."
In het belang van de schatkist en in het belang van de werkenden in de bouw dringt Verhoef er dan ook op aan de btw-maatregel te verlengen.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

bouwvacaturemarkt.nl/

13-09-2011 06:32  |  

Daar gaat inderdaad nog wel wat tijd over heen voordat het weer aantrekt...

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.