Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 oktober 2010
 

Zeven tips om een zakenpartner te kiezen

 
 

Het zou wel eens de belangrijkste zakelijke beslissing kunnen zijn die u ooit neemt, dus u kunt het maar beter goed doen: uw zakenpartner kiezen. Zeven tips om iemand te selecteren die zakelijk optimaal bij u past. Van Management Today.

1. Zoek iemand die uw visie deelt
U moet effectief kunnen communiceren om beslissingen te nemen, doelen te stellen en te groeien. 

2. Zoek geen duplicaat van uzelf

Vind iemand die op u lijkt maar niet hetzelfde is. Hij of zij moet de dingen kunnen waar u zelf minder goed in bent, zodat u elkaar aanvult en niet dubbel tegen dezelfde problemen aanloopt. 

3. Werp een blik in hun Rolodex

Hebben ze veel contacten? Een partner met een uitgebreid zakelijk netwerk, kennissen in de branche en/of een bestaande klantenlijst vergroot de kans op succes. 

4. Bescherm uzelf

Deel de financiële aansprakelijkheid zoveel mogelijk: een partner doet meer zijn best en gaat er minder snel vandoor als hij flink geïnvesteerd heeft in de onderneming. Zet alles bovendien duidelijk op papier. 

5. Vraag rond

Hebben ze zich bewezen? Geloofwaardigheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Wees niet bang om moeilijke vragen te stellen: als ze ooit failliet zijn gegaan, moet u weten waarom. 

6. Wees objectief

Evealueer kandidaten met een onpartijdige blik – samen een biertje drinken is heel wat anders dan samen een bedrijf runnen. 

7. Neem uw tijd

U leert iemand niet kennen in een enkel gesprek. Dit kan maanden duren. Liefde op het eerste gezicht bestaat niet in de zakenwereld.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken